Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Nedeľa 29.9.2024
sk
Michal, Michaela
, Michael
cz
Michal
, Michael

Pandémia koronavírusu je niečo, čo za posledných sto rokov nemá obdobu. Výnimočná situácia pred nás postavila problémy, akým sme celé generácie nemuseli čeliť, plus pridala niečo úplne nové. Je teda celkom prirodzené, že kríza predstavuje príležitosť pre nové vynálezy a zlepšováky. Aj tie sprosté.

Vyrábanie hlúpych vynálezov má v Japonsku dlhú tradíciu a toto hobby má aj vlastný názov – chindogu. Chindogu v doslovnom preklade znamená „nezvyčajný nástroj“. Fenoménu sa dokonca venuje medzinárodná organizácia The International Chindogu Society, ktorej cieľom je propagovať chindogu vo svete.

Jednou z mladých tvorkýň chindogu je Marina Fujiwara. Marina so svojou kariérou vynálezkyne začala už v roku 2013, keď na svojom Youtube kanáli predstavila svoje prvé gadgety. Japonka svojou tvorbou reaguje na súčasnú pandémiu koronavírusu a prináša viaceré zlepšováky pre každodenný život. Jedným takým kúskom je aj rúško, ktoré ti umožňuje jesť.

Ďalšou vynikajúcou modifikáciou rúška je úprava, ktorá pomôže každému človeku so slabým hlasom. Ak sa ti s prekrytou tvárou ťažko rozpráva a druhí ľudia ti nerozumejú, existuje riešenie – namontuj si na rúško reproduktor.

Každý, kto má za sebou prácu v homeoffice, vie, že meetingy cez videohovor vedia byť niekedy (vždy?) riadne otravné. Tento jednoduchý vercajk ti umožní veľmi elegantne nasimulovať stratu spojenia a venovať sa iným aktivitám.

Ešte raz na tému videohovorov. Nikomu sa nechce obliekať do biznis odevu len kvôli niekoľkým momentom na kamere. V teplákoch sa predsa lepšie leží na gauči a hltajú čipsy. Pomocou tohto vynálezu nebudeš nikdy vyzerať zle počas videokonferencie.

S úsmevom ide všetko ľahšie. Ale čo robiť, keď úsmev nejde ľahko? Aj na riešenie tohto problému existuje mechanická pomôcka. Tento aparát ti zabezpečí okúzľujúci úsmev na počkanie.

Ľuďom, pohybujúcim sa v kancelárskom prostredí, hrozí riziko, že ich zaplaví nikdy nekončiaca hŕba vizitiek. Čo s nimi? Odmietnuť nemôžeš, a drvivá väčšina z nich je pre teba len zbytočný kus papiera. Marina, našťastie, vymyslela roztomilú malú skartovačku, ktorou môžeš všetky nežiadúce vizitky okamžite zlikvidovať.

Mladá vynálezkyňa sa nevyhýba ani dielam, ktoré by podľa Ženevských konvencií mali byť zakázané. Tento diabolský vynález mohla vytvoriť len naozaj zvrátená myseľ – ide o papuče, ktoré nositeľovi simulujú chôdzu po kúskoch Lega.

Zlý kolega či spolubývajúci môže byť naozaj prekliatím. Najmä, ak neuznáva princíp súkromného vlastníctva. Súkromného vlastníctva, ktoré predstavuje tvoj obľúbený koláčik. V tomto boji nemusíš byť sám a strážením jedla v chladničke môžeš poveriť takúto odhodlanú parťáčku.

Nasledujúci vynález je niečo úplne jednoduché – pomôže dámam upútať pánsku spoločnosť.

Obyčajná ceduľka NERUŠIŤ môže na pracovisku pôsobiť veľmi neesteticky a paradoxne – rušivo. Predsa by ale bolo dobré mať k dispozícii signál, ktorým sa dá každému jasne povedať, že počas práce nemáme záujem o konverzáciu. Aké je to super, ak má podobu krásnej kytičky?

Kto by aspoň na chvíľu nechcel zažiť, aké je to stať sa filmovou hviezdou? Nielen tak hocijakou, ale postavou priamo z legendárneho Titanicu. Šikovná Marina má skutočne romantické srdce, a preto skonštruovala zariadenie, vďaka ktorému môžeš zreprodukovať najznámejšiu scénu z filmovej klasiky.


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.