Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Utorok 7.5.2024
sk
Monika
cz
Stanislav
Zdroj: ©Marvel Studios / MovieStillsDB

Najväčší crossover v histórii od MCU! Prečo Kang nebude hlavným záporákom Avengers: Secret Wars?

Kto sa postaví Avengerom v najväčšom crossoveri od MCU - Secret Wars?

Aktuálna 5. fáza MCU má za sebou už svoje prvé dva filmy, ktoré divákom ponúkli náhľad do blízkej budúcnosti tohto komiksovo-filmového univerza. V najbližších rokoch dostaneme od Marvelu ďalších XY projektov, ktoré budú aj naďalej rozvíjať svet vybudovaný hrdinskými činmi Iron Mana, Captaina America a iných superhrdinov.

Predchádzajúca The Infinity Saga predstavila svetu fanúšikov jedného z najmocnejších nepriateľov vyskytujúceho sa na stránkach komiksov od Marvelu – Thanosa (Josh Brolin). Ten po 10 rokoch budovania svojho impéria vo svete MCU a v pozadí celej filmovej franšízy zakončil prvé 3 filmové fázy vo veľkolepých celovečerných filmoch Avengers: Infinity War a Endgame.

Má Thanos prepracovanejší príbeh ako Kang the Conqueror?

Thanos svoju púť započal s čistým štítom, na poli úplne nových superhrdinov, ktoré pripravil hviezdny Robert Downey Jr. so svojím Iron Manom. Po úspechu prvých dvoch dielov v rámci 1. fázy MCU začalo vedenie filmového štúdia pracovať na hlbšom a prepracovanejšom príbehu jedného z najmocnejších záporákov celého Marvelu, ktorého vyvrcholenie by prišlo až po niekoľkých rokoch budovania brandu.

A tak dostal Thanos v MCU zelenú a jeho príbeh sa nám začal črtať v rôznych potitulkových scénach a spomienkach v jednotlivých snímkach. Jeho prvé vystúpenie prišlo v závere filmu The Avengers (2012) a odhalilo, že Mad Titan pátra po kameňoch nekonečna a celá vojna s Chitauri na čele s Lokim proti Avengers bola iniciovaná práve ním. The Infinity Saga je oficiálne v hlavnom dianí.

Kang Dobyvateľ, Kang the Conqueror, MCU, Marvel, Avengers: Secret Wars, Thanos
Marvel Studios / moviestillsdb.com

Thanos sa neskôr objavil aj v ďalších cameo úlohách, pričom v Guardians of the Galaxy sa už priamo pracovalo s jeho menom, kde nám bolo tiež odhalené, že členka vesmírneho tímu hrdinov Gamora je jeho dcérou, ktorá sa ho snaží zabiť. Následne sme sa stretli s Thanosom aj v potitulkovej scéne filmu Avengers: Age of Ultron (2015), kde sme tiež v rámci flashbackov videli spúšť, ktorú za sebou zanechal.

Po snímkach, ktoré tohto tajomného nepriateľa z Marvelu pripravovali niekoľko dlhých rokov, dorazili na strieborné plátna filmy Avengers: Infinity War (2018) a Avengers: Endgame (2019). Thanos sa v tomto bode stal najväčšou senzáciou od MCU, ktorá pohltila takmer celý svet, pričom do dnešného dňa si mnohí po tomto ikonickom záporákovi pomenúvajú aj svojich domácich miláčikov.

7 rád pre každého Slováka. Ak budeš robiť tieto veci, budeš šťastnejší, zdravší a spokojnejší

Mohlo by ťa zaujímať:

7 rád pre každého Slováka. Ak budeš robiť tieto veci, budeš šťastnejší, zdravší a spokojnejší

Podarí sa MCU predstaviť Kanga rovnako veľkolepo ako Thanosa?

Po zavŕšení 3. fázy MCU snímkou Spider-Man: Far From Home sa dozvedáme, že éra Thanosa je už nadobro ukončená a na rad prichádza určitá medzifáza (4. Fáza MCU), ktorá má za úlohu predstaviť opäť nových hrdinov a ďalšiu neprebádanú tému, týkajúcu sa najbližších projektov 5. a 6. fázy.

Seriál Loki, kde sa v hlavnej úlohe objavil Tom Hiddleston, nás vďaka svojmu príbehu uviedol do ďalšej kapitoly Marvelu, ktorá nesie názov The Multiverse Saga. V tomto seriáli nám boli úplne po prvýkrát predstavení He Who Remains (Jonathan Majors), ktorý vysvetľuje celú problematiku variantov cestovania v čase, a Kang Dobyvateľ, ďalší mocný nepriateľ skupiny Avengers.

Záhadný riaditeľ TVA (Time Variance Authority) He Who Remains tiež upozorňuje hlavných hrdinov, že niekde v multiverze sa nachádza uväznený jeho diabolský variant Kang Dobyvateľ, ktorý po vyslobodení rozpúta ďalšiu multiverzálnu vojnu, vďaka čomu môže zotročiť kompletne celý multivesmír.

V plne sile sa nám však predstavuje Kang Dobyvateľ až v tohtoročnej snímke Ant-Man and The Wasp s podtitulom Quantumania, kde zisťujeme, že tento zlosyn z Marvelu je uväznený v Kvantovej ríši. Janet Van Dyne sa pred desiatkami rokov podarilo Kanga uväzniť v dimenzii, z ktorej niet úniku. Pri ďalšom dobrodružstve Ant-Family sa však všetko skomplikuje a v závere zisťujeme, že Kang sa už pomaly blíži.

Kang Dobyvateľ, Kang the Conqueror, MCU, Marvel, Avengers: Secret Wars
Marvel Studios / moviestillsdb.com

Prečo Kang nebude hlavným záporákom Avengers: Secret Wars?

Začneme najdôležitejším bodom, ktorým je porekadlo „dvakrát do tej istej rieky nevstúpiš“. MCU dozaista nebude opakovať rovnakú stratégiu ako pri The Infinity Saga, kde nám bol úhlavný nepriateľ predstavovaný v pozadí rôznych filmov dlhé roky. Tento scenár by mnohí odsúdili, a väčšinu divákov by tento koncept omrzel ešte skôr, ako by sa dostal k hlavnému bodu.

Kangovho filmového vyvrcholenia by sme sa mali dočkať v snímke Avengers: The Kang Dynasty, ktorá už podľa názvu napovedá, že jeho varianty, prípadne aj samotného Kanga budeme stretávať naprieč rôznymi projektmi až do roku 2025, keď si má snímka odbiť svoju premiéru. V projektoch po roku 2025 nemáme zatiaľ žiadne oficiálne potvrdenie ohľadom Kangovho pôsobenia v ďalších projektoch. Prečo?

S najväčšou pravdepodobnosťou môže Kang predstavovať ďalšieho z nepriateľov, ktorého osud bude podobný ako pri iných radových nepriateľoch Avengerov, ako bol napr. Ultron, no s tým rozdielom, že Kang možno maskuje inú, omnoho väčšiu hrozbu, ako bol sám Thanos. A práve tu preskočíme k spomínanej snímke Avengers: Secret Wars.

Medzi filmami The Kang Dynasty a Secret Wars sa nachádzajú 2 nepomenované projekty, ktoré môžu tiež zohrať vo vývoji snímky Secret Wars veľkú úlohu.

Kang Dobyvateľ, Kang the Conqueror, MCU, Marvel, Avengers: Secret Wars
Marvel Studios / moviestillsdb.com

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane


Tagy:

Martin Krug
Primárne sa venujem tvorbe článkov na tému Marvel a Marvel Cinematic Universe (MCU). Cudzie mi však nie sú ani témy, ktoré spadajú do fantasy pop-kultúry, od najrôznejších kníh, cez vybrané komiksy, až po samotné filmové a seriálové projekty. Denne prispievam k tuzemskému Marvel spravodajstvu prostredníctvom sociálnych sietí.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.