Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Utorok 30.4.2024
sk
Anastázia
cz
Blahoslav

Známy hrdina akčných filmov Dolph Lundgren už 8 rokov bojuje s rakovinou

Herec o svojom zdravotnom stave dlho nehovoril.


Na jeho akčných filmoch mnohí z nás vyrastali. Švédsky herec Dolph Lundgren, známy z filmov Univerzálny vojak, Rocky či Vládcovia vesmíru, patrí medzi klasikov akčného žánru. V posledných rokoch si ho mohol vidieť vo filmoch Creed II či Aquaman.

Portál Variety však v týchto dňoch priniesol mimoriadne smutnú správu. 65-ročný herec totiž bojuje s rakovinou. So svojím zdravotným stavom sa doteraz médiám nezveril. Podľa jeho vlastných slov mu zákernú chorobu diagnostikovali už v roku 2015.

Dolph Lundgren, herec, rakovina
MovieStillsDB / The Cannon Group, Inc.

Prognóza pritom nebola vôbec dobrá a podľa jedného lekára mu ostávali len dva až tri roky života. Lundgren sa však nevzdal a rozhodol sa navštíviť iného odborníka. Ten zistil, že jeho rakovina obličiek mutuje ako rakovina pľúc a upravil na základe toho liečbu. A tá začala zaberať.

Herec sa nevzdáva

Lundgren sa vyjadril, že práve tento fakt mu zachránil život. „Ak by som pokračoval v pôvodnej liečbe, ostávali by mi tri či štyri mesiace,“ povedal.

filmy inšpirované skutočnými udalosťami

Určite si prečítaj:

10 filmov, ktoré boli natočené podľa skutočných udalostí a ani si o tom nevedel (2. časť)

Herec uviedol, že nádory mu odstránili a následne chodil na pravidelné kontroly. V roku 2020 sa však rakovina vrátila. Herec ale uviedol, že vďaka novej liečbe sa nádory lekárom podarilo zmenšiť o 90 percent. „Momentálne mi odstraňujú zvyšné tkanivá týchto nádorov,“ uviedol herec. „Prognóza je, že keď ich odstránia a nebude tam žiadna ďalšia onkogénna aktivita, lieky by už mali všetko ostatné potlačiť.“

Pevne teda veríme, že Lundgren napokon chorobu porazí. Najbližšie ho v kinách uvidíme v komiksovke Aquaman and the Lost Kingdom, ktorá dorazí 21. decembra tohto roku.

Dolph Lundgren, herec, rakovina
Shutterstock

Tagy:

Dušan Šutarík
Na EMEFKA píšem hlavne o filmoch a seriáloch.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.