Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Sobota 28.9.2024
sk
Václav
cz
Den české státnosti | Václav
, Václava

Po nehode autobusu sú hospitalizovaní dvanásti pacienti, traja v kritickom stave

Dopravná nehoda kamióna a autobusu si vyžiadala jednu obeť, 13 osôb sa zranilo ťažko, osem utrpelo stredne ťažké poranenia a 38 osôb sa zranilo ľahko alebo neutrpelo žiadne poranenia.


V Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) je po pondelkovej (15. 5.) hromadnej nehode na D2 hospitalizovaných 12 pacientov, z toho traja sú v kritickom stave na umelej pľúcnej ventilácii. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa nemocnice Eva Kliská.

Dvoch pacientov s ľahšími poraneniami plánujú v utorok prepustiť do domácej liečby. „Ostatní majú stredne ťažké až ťažké zranenia, ktoré si vyžadujú hospitalizáciu,“ doplnila hovorkyňa. Celkovo v pondelok do UNB previezli 29 pacientov. „Včera sme ošetrili osem ťažko zranených, dvoch stredne ťažko zranených a 19 ľahšie zranených pacientov,“ priblížila Kliská.

V skalickej nemocnici sú aktuálne po nehode hospitalizované štyri pacientky vo veku 70 až 78 rokov so stredne ťažkými a ťažkými zraneniami. „Ide prevažne o viacpočetné zlomeniny, pomliaždeniny, otras mozgu,“ uviedla pre TASR hovorkyňa nemocnice Martina Pavliková. Jedna z pacientok musela byť podľa jej slov po prevoze okamžite operovaná. „Od včera sa stav pacientok výraznejšie nezmenil, ich stav je naďalej vážny,“ dodala.

TASR

V Nemocnici Malacky v pondelok ošetrili osem pacientov, pričom traja boli prepustení do domácej liečby a piati zostali hospitalizovaní. „Štyria ostávajú hospitalizovaní na chirurgickom oddelení, jeden na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny,“ ozrejmila pre TASR Martina Šoltésová, špecialistka internej a externej komunikácie spoločnosti, ktorej členom je aj prevádzkovateľ nemocnice v Malackách. Dodala, že všetci hospitalizovaní sú v súčasnosti v stabilizovanom stave.

Dopravná nehoda kamióna a autobusu, ktorá sa v pondelok predpoludním stala na diaľnici D2 v smere do Kútov, si vyžiadala jednu obeť, 13 osôb sa zranilo ťažko, osem utrpelo stredne ťažké poranenia a 38 osôb sa zranilo ľahko alebo neutrpelo žiadne poranenia.


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.