Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Utorok 30.4.2024
sk
Anastázia
cz
Blahoslav

Umelá inteligencia správne predpovedala víťaza MS v hokeji 2023. Čo hovorí na budúci rok?

Umelá inteligencia sa v niečom nemýlila.


Na začiatku majstrovstiev sveta v hokeji sme sa umelej inteligencie opýtali, o kom si myslí, že tento rok získa titul. Zisťovali sme od nej top 3 miesta a aj to, ako sa bude dariť Slovensku.

„Môj odhad by bol, že Slovensko by mohlo skončiť niekde v strede poľa, prípadne v hornej časti stredu, čo by bolo považované za solídny výkon. V každom prípade, výsledok bude závisieť od mnohých faktorov a turnajová situácia môže priniesť neočakávané výsledky,“ opisuje možný úspech Slovákov na MS 2023.

Slovensko sa nakoniec umiestnilo na 9. mieste zo 16. Umelá inteligencie sa tým celkom správne trafila do predpovede, čo však nebolo ťažké, nakoľko Slovensko na týchto priečkach končilo aj po minulé roky.

Kanada ako víťaz

Zaujímavé však je, že si AI správne tipla výsledok víťaza celých MS. „Napriek tomu, že je ťažké vybrať jedného jasného favorita, mojím osobným tipom na víťaza tohtoročných majstrovstiev sveta v hokeji by bol tím Kanady. Ich dlhá a úspešná história, spolu so silným zázemím hráčov z profesionálnych líg činí Kanadu prirodzeným výberom pre odchýlku,“ tvrdí.

Mohlo by ťa zaujímať:

Umelá inteligencia tipuje, kto vyhrá tohtoročné majstrovstvá sveta v hokeji. Ako dopadne Slovensko?

Ďalej tvrdila, že na druhom mieste sa umiestni Švédsko a o tretie miesto bude bojovať Fínsko a USA. Tieto výsledky jej nevyšli, až na USA, ktorí tesne lízli tretie miesto.

Čo vraví AI na MS 2024?

Po opýtaní sa toho, ako by mohli skončiť majstrovstvá sveta na budúci rok, bola odpoveď opäť jednoznačná. Kanada je vždy silným kandidátom na titul, pretože má bohatú hokejovú tradíciu a veľa talentovaných hráčov. Švédsko má dlhodobo silné hokejové mužstvo so schopnosťou kombinovať rýchlosť, techniku a taktickú disciplínu. Fínsko tiež patrí medzi najlepšie tímy na svete s výbornou brankárskou hrou a skvelými mladými hráčmi,“ udáva.

Shutterstock

Zisťovali sme tiež tipy pre Lotyšov, ktorí tento rok prekvapili a skončili na treťom mieste. „Je možné, že Lotyšsko by mohlo skončiť v top 3 aj budúci rok na turnaji MS v hokeji. Ich úspech a výkonnosť na nedávnom turnaji ukázali, že majú potenciál konkurovať silným tímom. Lotyšsko môže naďalej stavať na tomto úspechu, posilniť svoj tím a pokračovať vo vývoji svojich hráčov,“ píše.

A čo Slovensko?

„V minulosti dosiahlo Slovensko niekoľko úspechov, vrátane víťazstva v rokoch 2002, ako aj striedavé umiestnenia na vrchných priečkach na MS v hokeji.

Na základe tejto histórie by som predpokladal, že Slovensko by mohlo mať potenciál umiestniť sa v hornej polovici tabuľky a postúpiť do vyraďovacej fázy turnaja. Konkrétne miesto, na ktorom by sa mohlo umiestniť, je však ťažké presne určiť, keďže v hokeji sa výsledky môžu výrazne meniť a prekvapenia sú bežné,“ uvádza umelá inteligencia.

To, ako to však naozaj bude, sa dozvieme až v budúcom roku.

Shutterstock

Tagy:

Nikola Kulová
Aktuálne dianie mám pod palcom, novinky tu nájdeš každý deň. Okrem toho sa venujem PR článkom a rozhovorom s inšpiratívnymi ľuďmi.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.