Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Utorok 30.4.2024
sk
Anastázia
cz
Blahoslav

Najskôr šíril konšpirácie, potom skúšal na maturite. Slovenskí študenti takýchto učiteľov nechcú

Učiteľ Milan tvrdí, že sa ako dezinformátor necíti.


Milan Laurinec učí slovenský jazyk a pôsobí aj ako školský psychológ. Na nedávnych maturitách zastupoval v komisii kolegyňu, študentov na ústnu skúšku aj sám pripravoval. Nebolo by na tom nič zlé, ak by ho policajti počas pandémie koronavírusu neusvedčili, že klame.

Ako informovala Markíza, Milan tvrdil, že v dvoch nemocniciach sú na jednotke intenzívnej starostlivosti očkovaní pacienti, ktorých nútia prehlásiť, že sú neočkovaní. Taktiež šíril informáciu, že vstupom do Európskej únie Slovensko zaniklo.

Žiaci na Slovensku oslovujú stredoškolských učiteľov titulom profesor. Je to tak správne?

Mohlo by ťa zaujímať:

Žiaci na Slovensku oslovujú stredoškolských učiteľov titulom profesor. Je to tak správne?

Na škole vraj názory nešíri

Laurinec sa obhajuje tým, že svoje názory ani postoje medzi študentmi nerozširuje. „Rozhodne nie. Môžete si spraviť aj prieskum. Ja s nimi nediskutujem o vojne a politike, ale riešim otázku vzťahu k Slovensku, že my nie sme Slováci, ale Sloveni,“ povedal pre Markízu.

Študentom však jeho vysvetlenie nestačí a očakávajú riešenie od samotného ministerstva školstva. „Školy sú na učiteľov, ktorí šíria dezinformácie, prikrátke. Pedagógovia síce majú svoj etický kódex, podľa ktorého sa majú riadiť, no jeho porušenie sa nijako netrestá,“ informuje Markíza.

„Extrémizmus do škôl nepatrí, my tu chceme vzdelávať našich mladých, pritom veľká časť učiteľov je, žiaľ, naklonená extrémizmu. Často nemajú veľa školení, určite nechceme učiteľov perzekuovať, ale skôr aby mali prístup k informáciám,“ tvrdí podľa Markízy Aliancia stredoškolákov.

Ministerstvo školstva vraj chce prediskutovať legálne možnosti, aby sa niečo podobné na školách už neopakovalo. Milan Laurinec sa však za dezinformátora nepovažuje. „Rozhodne nie, ja by som ich ani nedezinformoval, keby som im povedal, že je Čaputová nelegálna. To by som neklamal, ale nemienim to s nimi riešiť,“ vyhlásil pre Markízu.


Tagy:

Matej Mičík
Hudba, rozhovory, zaujímavosti. Nič z toho mi nie je cudzie. Rovnako som fanúšikom krimi a záhad. Ak sa z mojich článkov dozvieš niečo, čo si nevedel, tak ich pre EMEFKA píšem správne.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.