Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Utorok 30.4.2024
sk
Anastázia
cz
Blahoslav

Na východe Slovenska strieľajú do domácich miláčikov. Jeden zomrel, ďalší musia žiť s nábojom v tele

Nielen majitelia zvierat sú zhrození a pobúrení.


Na východe Slovenska, konkrétne na Zemplíne, niekto strieľa do mačiek. Pobúrení ľudia ich nachádzajú postrelené, jedna dokonca uhynula cestou k veterinárke, ďalšie čaká život s nábojom v tele. Strelec totiž zasiahol kritické miesta a odstránenie náboja by domácich maznáčikov mohlo stáť život, informovala televízia JOJ.

Viacero rovnakých prípadov sa v priebehu niekoľkých dní odohralo v obci Udavské neďaleko Humenného. Jeden kocúr aj napriek rýchlemu prevozu k veterinárovi neprežil. „Zrazu len pribehol, celý zakrvavený. Naložili ho do prepravky a išli, ale nestihli to. Ak má zviera odísť, malo by to byť bezbolestné, nie takto,“ uviedla pre TV JOJ veterinárna lekárka Lenka Lisá.

Rodičia išli do kostola, dieťa nechali tri hodiny v rozpálenom aute. Kým sa modlili, dievčatko zomrelo

Mohlo by ťa zaujímať:

Rodičia išli do kostola, dieťa nechali tri hodiny v rozpálenom aute. Kým sa modlili, dievčatko zomrelo

Takéto správanie je neúnosné

Niektoré zvieratá mali viac šťastia. „Mal v sebe projektil zo vzduchovky, čo je zbraň, ktorá je prístupná, na to nepotrebujeme preukaz. Zobrala som si ho, keď mal tri dni, mamička mu zomrela, ja som sa oňho starala,“ opísala pre TV JOJ majiteľka postreleného kocúra.

Majitelia zvierat vysvetľujú, že zranené mačky nie sú túlavé, väčšinu dňa sa zdržiavajú v interiéri a občas vyjdú von. Navyše, majú na sebe obojky, čo je ďalším znakom toho, že nejde o žiadne „tuláčky“. Preto ľudí zaráža, kto by mohol byť schopný strieľať do takýchto zvierat.

„Takéto správanie nie je únosné. Sú akékoľvek iné spôsoby. Ak ľuďom prekážajú mačky, treba ich odplašiť, upozorniť majiteľa. Ale strieľať, to je nenormálne,“ dodala pre TV JOJ veterinárka.

zviera, mačka, domácnosť, ruka, človek
Shutterstock

Tagy:

Matej Mičík
Hudba, rozhovory, zaujímavosti. Nič z toho mi nie je cudzie. Rovnako som fanúšikom krimi a záhad. Ak sa z mojich článkov dozvieš niečo, čo si nevedel, tak ich pre EMEFKA píšem správne.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.