Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Piatok 18.10.2024
sk
Lukáš
cz
Lukáš

Reakcie zmenili facebook. Zatiaľ čo kedysi si mohol dať lajk alebo držať hubu a šúchať nohami, teraz môžeš smajlíkmi vyjadriť celú škálu rôznych pocitov. Respektíve… presne sedem. Kedysi ich bolo šesť, no momentálna situácia si vydobyla jednu navyše (vieš, tú s tým objímajúcim srdiečkom, o ktorej všetci hovorili a ty si ju stále nemal).

No stačí to? Jasné, že nestačí! Dianie vo virtuálnej sfére nemožno vtesnať do siedmich krúžkov a nie vždy sa ti chce písať siahodlhý komentár. Nemáš na to predsa celý deň. Aký by bol ten život krásny, keby ich bolo viac. S naším šikovným ilustrátorom sme načrtli hneď desiatku tých, ktoré všetci potrebujeme ako soľ… a keby sa nimi facebook inšpiroval, určite by nevyšli nazmar.

1. Som zmätený

Pre všetkých, ktorí sa na parlamentné prejavy ex kapitána Danka snažili reagovať diplomatickou cestou a nepovedať na rovinu, že mu rozumieť holý… Bývalý poslanec Národnej rady dnes už perlí len doma pred zrkadlom, zmätočná reakcia by si však uplatnenie našla aj bez neho. Predsa len, 21. storočie a niektorí z nás stále veria, že Zem je plochá…

© ArtCave Maniac / EMEFKA

2. To sa mi nejako nezdá

Pre všetkých, ktorí sa riadia heslom „dôveruj, ale preveruj“. Na internete to platí ešte dvojnásobne. Neuveria Jožovi, že si váľa šunky kdesi na Bali, keď musel ťahať tri roboty, aby si dovolil kúpiť ojazdený vrak. Ani Nikolke tie vegánske drísty, smoothiečka a ovsené vločky na šestnásť spôsobov, keď po troch borovičkách na chate pchala do huby štyri špekáčiky naraz.

© ArtCave Maniac / EMEFKA

 

3. Pil si?

Pre všetkých. Bodka. No fakt, pri tom, čo sa dnes na tých fejbúkoch a instagramoch deje (a pre Kristove rany, hlavne na TikToku), si človek musí položiť otázku – d*be mne alebo všetkým ostatným?

© ArtCave Maniac / EMEFKA

 

4. Štúr sa v hrobe obracia

Pre všetkých, ktorým v internetových hádkach došli argumenty, a tak sa rozhodli apelovať na jeden zatúlaný ypsilon. Keď ide do tuhého, zrazu je každý jazykovedec. Gramatických nacistov je ako maku, no treba uznať, že niekedy sú v práve. Lebo ak niekto zháňa „dotikovi mobyl“, asi nebude všetko s kostolným poriadkom.

© ArtCave Maniac / EMEFKA

 

5. Baby Yoda sa teší

Pre všetkých Star Wars, meme a „všetko malé a chutné“ nadšencov, ktorým nestačí, že na nich jeden zelený mimozemšťan vrieska z telky „sto tabletov týždenne“ a chcú si život okoreniť ďalším. Ale berieme, tento toho aspoň veľa nenahovorí.

© ArtCave Maniac / EMEFKA

6. Ovca

Pre všetkých, ktorých mozgová kapacita začína aj končí pri preberaní názorov, nad ktorými sa ani nestihli zamyslieť. Xeno, homo a inofóbovia, cice s bezlaktózovým latéčkom a psími ušami na profilovke, chlapci, čo citujú Ektora a rapujú na TikToku… ďakujeme, že ste. Bez vás by bol svet rovnako prázdny ako vaše lebene.

© ArtCave Maniac / EMEFKA

7. A čo má akože byť?!

Pre všetkých, ktorí majú bytostnú potrebu vyjadriť, ako veľmi ich niečo nezaujíma. Až tak veľmi, že si dajú námahu k tomu napísať komentár – komentár o tom, ako veľmi ich to nezaujíma. Aby aj druhá strana vedela, že ich to nezaujíma, aby zaspávala s pocitom, že jej existencia je svetu len na obtiaž a o dvadsať rokov otrčila kopytá pod epitafom „Janko Mrkvička – autor nezaujímavých facebookových postov.“

© ArtCave Maniac / EMEFKA

8. Daj si banán a šicko bude v poriadku

Pre všetkých, ktorým táto legendárna epizóda Zámeny manželiek ešte stále nedá spať.

© ArtCave Maniac / EMEFKA

9. Prdím na to

Pre všetkých, ktorým reakcia „A koho to zaujíma?!“ nestačí a na vyjadrenie nesúhlasu s aktuálnym dianím musia vytiahnuť črevné plyny. No nech sa páči.

© ArtCave Maniac / EMEFKA

10. Nas*r si!

Pre mudrlantov, riťopichov, perverzákov, kreténov, čo šíria hoaxy, baby, čo si píšu k fotkám „viem, že nie som pekná“ a celkovo všetkých intelektuálne neobdarených, čo stáli v rade na hotdog, keď sa mozog rozdával.

© ArtCave Maniac / EMEFKA

Tagy:

Michal Kozár
Na portále Emefka sa venujem kresleniu komiksových článkov a obrázkov. V kresbách sa snažím vtipným štýlom podať životné situácie, ľudské výrazy, príbehy, či emócie. Mojou hlavnou úlohou je zachytiť dej v čo najjednoduchšej, no zároveň vtipnej forme. Kreativitou dodávam člankom jedinečnosť a výraz.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.