Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Streda 23.10.2024
sk
Alojzia
cz
Teodor
, Theodor

Tretí animovaný Spider-Man sa možno dočká výrazného odkladu premiéry

Pri práci na druhom diele údajne na pľaci nevládla práve najlepšia atmosféra.


Fantastický animák Spider-Man: Cez paralelné svety si stále môžeš pozrieť v našich kinách. Zároveň už asi vieš, že samotný príbeh dostane svoj skutočný koniec až v pokračovaní Spider-Man: Beyond the Spider-Verse.

Toho sa podľa oficiálnych informácií máme dočkať budúci rok. Lenže, ako píše aj portál MovieWeb, napokon to môže byť tak, že si na záverečnú kapitolu príbehu Milesa Moralesa počkáme dlhšie. Výrazne dlhšie.

Náročné podmienky a neustále zmeny

Na povrch totiž vyplávali dosť nepríjemné skutočnosti zo zákulisia. Portál Vulture zverejnil rozsiahly článok, v ktorom dal slovo niekoľkým animátorom, ktorí na filme pracovali. Tí uviedli, že na pracovisku vládla veľmi zlá a napätá atmosféra, príbeh sa neustále menil a na animátorov bol vyvíjaný veľký tlak.

Tretí animovaný Spider-Man sa možno dočká výrazného odkladu premiéry
MovieStillsDB / Sony Pictures Releasing

Pracovali prakticky bez prestávky, ich šichty sa ťahali dlhé hodiny a viac než trojica režisérov celému projektu velil Phil Lord. Ten pôsobil ako jeden z režisérov jednotky a na Spider-Man: Cez paralelné svety sa podieľal ako výkonný producent. Údajne však on často menil príbeh či jednotlivé scény. Odôvodňoval to tým, že film musí byť vypiplaný do najmenších detailov a maximálne dokonalý.

Často však výrazne menil už scény, ktoré boli viac-menej hotové a animátori nad nimi strávili hodiny práce. Výsledkom bol chaos na pracovisku, navyšovanie rozpočtu a toxická atmosféra, ktorú mnoho pracovníkov nevydržalo. Produkciu tak opustilo viac ako 100 zamestnancov. Aby sa stihla premiéra, museli animátori makať 11 hodín 7 dní v týždni.

Tretí animovaný Spider-Man sa možno dočká výrazného odkladu premiéry
MovieStillsDB / Sony Pictures Releasing

Štúdio stojí za Lordom

Dalo by sa síce tvrdiť, že podobne perfekcionistický prístup filmu napokon prospel, keďže sa stal masívnym kritickým aj finančným hitom, ale práca na ňom očividne nebola vôbec jednoduchá.

Animátori sa tiež zmienili o tom, že práce na trojke sa zatiaľ príliš nerozbehli a že je podľa nich veľmi nepravdepodobné, že film stihne premiéru už budúci rok. Odhadujú, že sa odloží na rok 2025, ale objavili sa aj hlasy, že premiéra sa môže uskutočniť aj o nejaký ten rok neskôr.

Ostáva asi len počkať si na oficiálne vyjadrenie štúdia Sony. Nateraz sa však jeho šéfka Amy Pascal vyjadrila, že Phil Lord má jej plnú dôveru a článok Vulture obsahuje viacero nepravdivých informácií. Napríklad to, že produkciu opustilo viac než 100 zamestnancov, vraj nie je nič neobvyklé a dochádza k tomu bežne. Štúdio tak za Lordom stojí aj naďalej.

Tretí animovaný Spider-Man sa možno dočká výrazného odkladu premiéry
MovieStillsDB / Sony Pictures Releasing

Dušan Šutarík
Na EMEFKA píšem hlavne o filmoch a seriáloch.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.