Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Piatok 22.11.2024
sk
Cecília
cz
Cecílie

Zamestnanci fast foodov prezradili o tajomstvá, ktoré ako zákazník radšej vedieť nechceš

Nabudúce si asi radšej spravíš praženicu.


Nebudeme si klamať – rýchle občerstvenie je občas to jediné, vďaka čomu neprežívaš výhradne na kofeíne a proteínových tyčinkách. Všetci vieme, že to nie je zdravé, no v záujme zachovania správneho duševného rozpoloženia nad tým prižmúrime oko. A rovnako aj nad tým, čo všetko sa deje v kuchyni.

Zamestnanci fast foodov sa však nedávno na Reddite podelili o pikošky zo svojej práce a my si myslíme, že by si si ich mal prečítať aj ty. Od dodržiavania hygienických opatrení až po „triky“ zákazníkov, ktoré nikdy nefungujú, toto je všetko, čo by si mal vedieť predtým, ako do podobnej reštaurácie zavítaš najbližšie. Čo to teda je?

1. Jediná zdravá a čerstvá (teda nie predpripravená a/alebo rozmrazená) vec vo všetkých reťazcoch s rýchlym občerstvením je paradajka.

2. Fast food, v ktorom som pracoval, nemal umývačku riadu ani človeka na to určeného. Keď sa nám minuli čisté taniere, niekto ich zobral von a ostriekal ich hadicou, aby z nich zliezla špina. Bolo to najefektívnejšie možné riešenie.

3. Pokiaľ si objednávaš jedlo cez drive-thru a správaš sa ako idiot, je 99-percentná šanca, že ti doň niekto napľuje alebo „omylom“ spadne na zem. Vedúci prevádzky to vedia a nie, nezachránia ťa. Pokiaľ si kretén, pridajú sa tiež. Riešenie? Správaj sa ako človek.

4. Keď vymeníme prepálený olej vo fritézach za nový, prvé dva dni väčšinou jedlo chutí ako h*vno. Trik je nevymeniť olej kompletne celý – tri štvrtiny čerstvého oleja na jednu štvrtinu toho starého, ktorý v sebe ukrýva všetku chuť.

Shutterstock

5. Naši vedúci dostávali mesačné bonusy v závislosti od rýchlosti vybavenia objednávky. Počas obednej špičky sme mali na jednu objednávku cez drive-thru 25 sekúnd. Často sme prosili zákazníkov, aby sa posunuli autom kúsok dopredu (mimo senzora) a zastavili časovač, nech si môžeme pripraviť jedlo aj pre tých za nimi. Na oplátku sme im zvykli prihodiť niečo zadarmo.

6. Olej vo fritézach vymieňajú tí fyzicky zdatnejší, lebo je ťažký, horúci a celkovo je to nebezpečná úloha. Podľa nariadení by sa mal olej meniť každý týždeň, ale keď žiadny z nich nemá zmenu, niekedy fičíme na tom istom aj celý mesiac.

Odporúčame prečítať:

Mexická wrestlerka, ktorá brutálne uškrtila desiatky penzistiek. Toto je Juana Barraza

7. Internetom koluje mýtus o tom, ako si máš vypýtať hranolčeky bez soli, aby ti ich pripravili čerstvé. Je to blbosť. Veľa ľudí to skúša a myslia si, že oklamali systém, ale v skutočnosti sa stane len jedno – osolené hranolčeky hodíme naspäť do fritézy, aby sa z nich zmyla soľ, a potom ich dáme von.

8. Milkshaky so „skutočnou zmrzlinou“ sú z prášku. Vždy sú z prášku. Ako dieťa som ich zbožňovala, ale odkedy to viem, už si ich nedávam.

Shutterstock

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.