Spolu s novým týždňom je tu aj ďalšia Rýchlovka v kuchyni, naša nová rubrika, v ktorej ti budeme spolu s Freshboxom prinášať každý týždeň nový recept. Nemusíš listovať v kuchárskych knihách ani hľadať najlepšieho foodblogera. Receptom ťa každý týždeň prevedie šéfkuchár Tomáš “Učko” Valkovič. Tentokrát sa naučíš uvariť lososa so šalotkovo-vínovou omáčkou a teplým šalátom.
Obľúbená ryba netradične
Blížia sa veľkonočné sviatky, ktoré sú charakteristické horou jedla na stoloch, ktoré je zväčša nie úplne zdravé. Momentálne však tieto sviatky stratili svoju typickú tvár, preto je ideálny čas pripraviť si možno niečo menej tradičné a zdravé. Losos sa hodí ku akejkoľvek príležitosti, je už len na tebe, ktorú uznáš za vhodnú.
Kedy je lepšia príležitosť na varenie s vínom, ak nie práve počas karantény? Aby sa to však harmonicky vybalansovalo, na víne si môžeš pripraviť lahodného lososa s omáčkou a teplým šalátom. Losos je veľmi obľúbená ryba a dá sa pripraviť na mnoho rôznych spôsobov. My ti prinášame recept, ktorý je zdravý, ľahký a rozhodne zasýti.
Na recept budeš potrebovať: 1400 g čerstvého lososa – filet, 25 g masla, 2 kusy kalerábu, biele víno, 4 kusy banánovej šalotky, balenie rímskeho šalátu, jeden citrón, tymián a kôpor
Následne ti stačí riadiť sa priloženým receptom, ktorý spolu so surovinami nájdeš v boxe. V prípade, že ti bude niečo nejasné, pomôže ti s tým video návod, v ktorom ťa receptom prevedie skúsený šéfkuchár. Ak sa budeš držať jeho pokynov, nestane sa, že lososa pokazíš. Jediné riziko, ktoré ti po uvarení receptu hrozí, je prejedenie sa.
Chutného lososa so šalotkovo-vínovou omáčkou a teplým šalátom si môžeš uvariť aj podľa tohto video návodu:
Tento obsah vznikol v spolupráci s Freshbox