Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Utorok 30.4.2024
sk
Anastázia
cz
Blahoslav

Pozor, článok obsahuje spoilery!

Sledovanie filmov alebo seriálov je obľúbenou voľnočasovou aktivitou mnohých z nás, a to hlavne z dôvodu, že pri tom človek dokáže krásne vypnúť a zrelaxovať. Mnohokrát sa pri sledovaní deja snažíme s danými postavami a hrdinami stotožniť. A často sa nám to darí, až sa nakoniec úplne ponoríme do deja a prestaneme na chvíľu vnímať realitu.

Aj mnohé zástupkyne nežnejšieho pohlavia si našli svoju seriálovú alebo filmovú hrdinku, ktorej ciele, zmýšľanie aj starosti pripomínajú ich vlastný životný príbeh. Pozrime sa spoločne na kočky, ktoré dokázali nakopať a posadiť na zadok nejedného chlapa. Či už fyzicky alebo psychicky. A oni ich za to, samozrejme, milovali.

Tieto seriálové a filmové hrdinky poukázali na to, aká sila sa ukrýva v nežných stvoreniach:

1) Lagertha (Vikingovia)

Po tejto nespútanej divoške túžil nejeden sexi Viking a dokonca si získala aj srdce kráľa. Práve živelnú blondínku chceli v podstate najväčší fešáci zo seriálu. A ani sa im nečudujeme. Bola samostatná, hrdá a zároveň ženská, sexy a oddaná. Pri tom všetkom si však nenechala skákať po hlave ani od mocných mužov.

Vzorná matka, ktorá každých päť sekúnd nemenila svoj názor. V tejto postave sa črtal veľký paradox príťažlivej krásky a neľútostnej bojovníčky, ktorá dokázala odťať nepriateľovi hlavu bez mihnutia oka. Plus, nebránila sa ani trojke a lesbickému sexu. Niet divu, že ju Ragnar nikdy nedokázal úplne vypustiť z hlavy. Princezná je síce fajn, ale prvá láska a ešte k tomu nymfomanka… Na tú sa veru nezabúda.

MGM / moviestillsdb.com

2) Polly Gray (Peaky Blinders)

Dôkaz, že žena už nemusí byť dvadsiatka na to, aby po nej muži túžili. Po charizmatickej Polly prahli mnohí, omnoho mladší zástupcovia silnejšieho pohlavia. Mala v sebe skrátka takú tú iskru, ktorá prichádza vekom a skúsenosťami. Seriál Peaky Blinders je najmä o mužoch, no táto „raketa“ sa tam vyníma.

Má brutálny štýl vyjednávania, úroveň a vie uzemniť Shellbyovcov, čo sa len tak niekomu nepodarilo. Mnohým táto postava liezla na nervy, ale v skutočnosti je Polly tá, ktorá stále zachraňovala situáciu, keď ostatní zlyhali, a hlavne preto si zaslúži miesto v tomto rebríčku.

BBC / moviestillsdb.com

3) Samantha Jones (Sex v meste)

Táto ženská nikdy netvrdila, že mužov nepotrebuje. Pretože bola od nich (hlavne od istej časti ich tela) do veľkej miery závislá. Uznávala to, rada si s nimi užívala, no popritom bola sebestačná a vyvolávala rešpekt v mnohých z nich. Nenechala sa unášať emóciami a nedokázala ju skoliť ani rakovina prsníka (za čo si, samozrejme, zasluhuje obdiv každá žena).

Taktiež nebola zástankyňou utopickej predstavy o šťastnom živote ženy. Gazdinka, matka a milujúca žena, čiže stereotyp, ktorý ona vôbec nemusela. Neronila slzičky kvôli tomu, že si nejaká suka o nej myslí, že je žena „ľahkých mravov“… veď ňou v podstate bola a nehanbila sa za to. Žila pre okamih. A vždy si dokázala zastať toho, na kom jej záležalo.

sex and city
New Line Cinema / moviestilldb.com

4) Daenerys Targaryen (Game of Thrones)

Tejto postavy sa bravúrne zhostila „sympoška“ Emily Clarke. Nádherná Daenerys v úvodných častiach pôsobila príliš dobrácky, až naivne, no postupne si zisťoval, že plavovláska má jasno v tom, čo chce. Udatne bojovala o svoje práva, bola rozhodnutá získať Železný trón.

Očarujúca seriálová postava si mnoho divákov získala už úplne na začiatku a veľa zástupcov silnejšieho pohlavia bolo do nej platonicky zamilovaných. Medzi jej najväčšie prednosti patrila moc, inteligencia a bezpochyby krása. Bola láskavá, no pokiaľ niečo chcela, nikto a nič ju nedokázal zastaviť. Túžila byť férovým vodcom svojho ľudu.

Postava prešla vývojom, najskôr si k nej možno pociťoval ľútosť a súcit, keďže sa k nej brat správal ako k veci, nevážil si ju a chcel ju v prvom rade čo najlepšie vydať alebo lepšie povedané predať. No postupom času ju začínaš obdivovať.

Prešla si ťažkým obdobím s khalom, no keď vošla do ohňov, vyšla z nich s tromi drakmi. Všetko to boli epické momenty. A potom, keď začne dobývať jedno mesto za druhým, to jednoducho nemá chybu!

HBO / moviestillsdb.com

5) Temperance Brennan (Kosti)

Inteligentná doktorka Brennanová je veľmi racionálna a dokáže riešiť prípady bez mihnutia oka. Taký Doktor House v sukni (až na to, že Brennanová veľmi sukne nenosí). Má veľmi sebavedomé vystupovanie, viackrát sa sama označuje za najlepšiu vo svojom odbore, no, každopádne, vie si to aj obhájiť a to je dôležité.

Čo sa týka emócii a citov, je rezervovaná, pretože je poznačená minulosťou, avšak časom sa naučí prejaviť lásku a náklonnosť. A s Boothom vytvorí skutočne krásny pár. Jej sarkazmus a sebaistota dodávajú tejto intelektuálke šmrnc.

20th Century Fox Television / moviestillsdb.com

6) Letty Ortiz (Fast and Furious)

Domovej priateľke neprekážalo, keď sa umazala od oleja a dokázala dobiť aj veľkého chlapa, aj keď to bolo pomerne útle žieňa. Milovala autá, čiže s touto postavou sa dokáže stotožniť každá milovníčka rýchlych strojov. Nechýbala jej odvaha, nebála sa nebezpečných a riskantných situácií.

Bola Domovi oddaná a verná za všetkých okolností, podporovala ho, aj keď jej niekedy dával poriadne zabrať. A navyše, ulahodí oku všetkých milovníkov exotických krások.

Universal Pictures / moviestillsdb.com

7) Hermiona Granger (Harry Potter)

Ryšavka dala raz-dva „do pucu“ Harryho aj Rona. Veľakrát výrazne dopomohla k vyriešeniu ich momentálnej situácie a mala z ich odboru často oveľa viac informácií ako hlavná postava. Vďaka jej obdivuhodným znalostiam im mnohokrát zachránila život a pomohla dostať sa z nebezpečných situácií.

Samotárska introvertka a intelektuálka mala viac v obľube knihy ako väčšinu ľudí a pokiaľ si bola aj ty skôr školskou „šprtkou“ ako „krasotinkou“, mohla si sa so slečnou Grangerovou veľmi ľahko stotožniť. K svojim priateľom bola za každých okolností lojálna a láskavá. A vyrástla z nej veľmi pekná žena.

Warner Bros. Pictures / moviestillsdb.com

8) Kráľovná Alžbeta (The Crown)

Nie iba seriálová postava, ale mocná panovníčka, ikonická postava anglických dejín, ktorá už ako 25-ročná zasadla na trón po smrti svojho otca. Najdlhšie vládnuca kráľovná musela počas svojho panovania čeliť mnohým nástrahám a intrigám, ako to aj trefne opisuje seriál. Napriek tomu sa ničím nenechala „vyradiť z hry“ a seriál ju zobrazuje ako odvážnu a nezastrašiteľnú.

Nemrhala čas sebaľútosťou, a aj keď ju mnohí podceňovali, svoje postavenie zvládla obhájiť. Dokázala sa popasovať s osamelosťou a pôsobiť šťastným dojmom, aj keď je samozrejme každému jasné, že žiť vopred nalinkovaný život nie je jednoduchá životná situácia. Postavy mladej Alžbety sa skvelo zhostila britská herečka Claire Foy a za svoju rolu si kráska odniesla aj cenu Emmy.

Netflix / moviestillsdb.com

A čerešnička na záver musí byť:

Milagros (Divoký anjel)

Temperamentná Mili bola hlavnou postavou telenovely, ktorá pred viac ako pätnástimi rokmi upútala všetky vekové generácie, dokonca sa našlo aj zopár mužov, ktorí si ju obľúbili.

Príbeh o temperamentnej rebelke Milagros, ktorá vyrastala v detskom domove, mal v tej dobe veľký úspech. Červenovláska bola krásna, divoká a strelená. No nemala to v živote jednoduché a vedela si obhájiť svoj názor za každých okolností. Navzdory svojej neohrabanosti si dokázala získať priazeň a srdce nejedného muža zo seriálu.

Telefé Internationa / moviestillsdb.com

Zdroje: fandom, edna


Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.