Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Sobota 28.9.2024
sk
Václav
cz
Den české státnosti | Václav
, Václava

Slovenské hokejistky v Šen-čene prehrali aj svoj štvrtý duel a vypadávajú do nižšej kategórie

Zverenky trénera Arta Sieppiho totiž ani vo štvrtom súboji na turnaji nebodovali a o rok budú účinkovať až v "III. lige".


Slovenské hokejové reprezentantky síce cestovali do čínskeho Šen-čenu s ambíciou postúpiť z A-skupiny I. divízie MS medzi elitu, opak sa však stal pravdou. Zverenky trénera Arta Sieppiho totiž ani vo štvrtom súboji na turnaji nebodovali a o rok budú účinkovať až v „III. lige“.

Slovenky po nedeľňajšom neúspechu v súboji s domácimi Číňankami neskôr podľahli aj Holanďankám, Nórkam a vo štvrtok aj Dánkam. Po prehre 1:2 s hráčkami Dánska už je isté, že slovenské hráčky zostúpia o úroveň nižšie. Bodovo sa síce ešte môžu dotiahnuť na Nórky, majú však horší vzájomný zápas. S podujatím v Číne sa slovenské reprezentantky rozlúčia v sobotu duelom proti Rakúšankám.

TASR

Slovenky vo štvrtok síce viedli zásahom Barbory Kapičákovej zo 4. minúty, ale ešte v I. tretine vyrovnala Nicoline Jensenová a rozhodnutie priniesol gól Josefine Jakobsenovej zo 46. minúty. „Musím opäť povedať, že som hrdý na dievčatá. Nechali na ľade úplne všetko. Mali sme veľké množstvo šancí na skórovanie, najmä v druhej tretine, v ktorej sme sa dostali do samostatných únikov. Bohužiaľ, opäť sme nedokázali streliť góly, a nedostali sme ani presilovkové príležitosti. Dievčatá bojovali dnes, rovnako aj v predchádzajúcich zápasoch. Nemám im čo vyčítať,“ povedal po súboji kouč Arto Sieppi podľa oficiálneho webu Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Podľa fínskeho odborníka je na hodnotenie šampionátu ešte priskoro. „Musíme si sadnúť spoločne s realizačným tímom a vyhodnotiť, čo sa stalo. Chápem, že ľudia budú teraz kritickí, je to absolútne fér. Je to sklamanie pre všetky hráčky aj celý realizačný tím, že zostupujeme. Nikto si to neželal, ale musíme sa pozerať do budúcnosti. Čaká nás ešte jeden zápas na šampionáte, v ktorom chceme zvíťaziť,“ dodal.

Aktuálne majú najbližšie k postupu domáce Číňanky a Holanďanky, šancu ešte majú Rakúšanky aj Dánky.


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.