Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Piatok 18.10.2024
sk
Lukáš
cz
Lukáš

Ako sa správali zdrogované ovce? Spásli vyše 270 kíl konope, majiteľ neveril vlastným očiam

Zrejme im to poriadne "zašliapalo".


V Grécku sa stal skutočne kuriózny prípad. Stádo oviec spáslo v skleníku vyše 270 kilogramov konope pestovaného na liečebné použitie. Neskôr sa začali správať skutočne neobvykle, pretože sa dostali do stavu, v ktorom určite nikdy neboli. Informoval o tom portál Newsweek.

„Ovce neskôr skákali vyššie ako kozy, čo je nezvyčajné,“ uviedol majiteľ farmy Jannis Burunis, ktorá sa nachádza pri obci Almyros v oblasti Thesálie. Búrka Daniel priniesla historicky najvyššie mesačné zrážky v Európe, kvôli čomu boli ovce poriadne vyhladované.

Mohlo by ťa zaujímať:

Štát predáva nepotrebné autá. Za pár stoviek eur môžeš kúpiť Volkswagen Passat či Škodu Fabia

Prívalové lejaky zapríčinili zosuvy pôdy, zničili cesty a mosty a ochromili dodávky vody. Stádo oviec sa pred záplavami uchýlilo do skleníka, kde spáslo viac ako 270 kilogramov konope.

„Neviem, či je to na smiech, alebo na plač. Bola vlna horúčav a prišli sme o veľa produkcie. Nasledovali záplavy, prišli sme takmer o všetko. A teraz toto,“ povedal majiteľ farmy. V roku 2017 grécka vláda legalizovala používanie konope na liečebné účely. Grécko tento rok otvorilo svoj prvý závod na produkciu liečivého konope.

Shutterstock

Tagy:

Matej Mičík
Hudba, rozhovory, zaujímavosti. Nič z toho mi nie je cudzie. Rovnako som fanúšikom krimi a záhad. Ak sa z mojich článkov dozvieš niečo, čo si nevedel, tak ich pre EMEFKA píšem správne.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.