Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Nedeľa 29.9.2024
sk
Michal, Michaela
, Michael
cz
Michal
, Michael

BACK TO THE MEMES: Memečká, ktorými sme žili počas októbra

Nezabudni zahlasovať za svojho favorita na Meme mesiaca.


Aj v dnešnej časti BACK TO THE MEMES si predstavíme témy a formáty, ktoré najviac poznačili tvorbu memes v uplynulom mesiaci. V závere článku je anketa, v ktorej môže každý hlasovať za meme, ktoré ho najviac oslovilo. Najpopulárnejšie meme mesiaca postúpi do súboja o titul Meme roka.

Parlamentné voľby a nová vláda

Po veľmi intenzívnej predvolebnej kampani si slovenskí občania zvolili nový parlament. Výsledkom bolo, že Fico sa postavil na čelo novej vládnej koalície Smer-Hlas-SNS. Na veľké nepriateľstvo, ktoré Pellegrini prechovával k Ficovi a k Dankovi, sa akosi zabudlo…

Nová vláda sa nemôže opierať o silný mandát – má len 79 kresiel. Ako sa ukázalo už hneď v prvých dňoch jej úradovania, najslabším článkom koalície je SNS. Z jej desiatich poslancov je členom SNS len samotný predseda Danko. Zvyšok tvoria ľudia zo strán Život-NS a Národná koalícia. Čo to znamená? Znamená to, že v parlamente rozhodne nebude nuda!

Gumbo Slice

Umelá inteligencia nám stále viac a viac dokazuje, že patrí k najlepším priateľom tvorcu memes. Na facebookovej stránke Uncle Mike’s Photography sa objavila séria niekoľkých bizarných obrázkov generovaných AI, v ktorých sa vyskytoval motív pizze a močiara.

Najväčšiu pozornosť si získala akčná snímka, na ktorej mohutný chlapík kope do hlavy aligátora. Obrázok sa stal virálnym a používatelia na Reddite tomuto chlapíkovi dokonca vymysleli meno – Gumbo Slice. Vďaka veľkému úspechu začali túto postavičku používať aj iní autori a okolo Gumba Slicea vybudovali celú mytológiu.

Kevin James

Fotografia herca Kevina Jamesa je jedným z tých memes, ktoré sa zjavili z ničoho nič a podmanili si všetky sociálne siete. Málokedy sa stane, že hitom sa stane 25-ročný obrázok propagujúci seriál, na ktorý si dnes len málokto spomenie.

Záber, na ktorom sa James huncútsky usmieva, vznikol v roku 1998 ako propagačný materiál k seriálu Dvaja z Queensu, ktorý mal vtedy premiéru. Hercova póza, úškrn a pohľad predstavujú kombináciu, ktorá sa dá v memes použiť na milión rôznych spôsobov.

Bľabotajúca koza a huh? mačka

Na každého z nás je toho občas priveľa. Svet je zložité miesto a nikto nemá dostatok mentálnej kapacity na to, aby sa vždy a vo všetkom vedel zorientovať. V situáciách, v ktorých si stratený, si určite vždy spomenieš na mačku z tohto meme.

Troška objemnejšia mačička s vytrešteným pohľadom, ktorý sprevádza niekoľko „huh?“, sa stala obľúbeným meme formátom. Momentov, keď sa cítiš ako ona, určite nie je málo. Mačku často sprevádza aj nezrozumiteľne bľabotajúca koza.

  1. Hlasuj za najlepšie meme októbra

    1. Parlamentné voľby a nová vláda
    2. Gumbo Slice
    3. Kevin James
    4. Bľabotajúca koza a huh? mačka
    109 hlas(y/ov)
    Share Your Result

Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.