Gordon Ramsay prezrádza, akému jedlu sa treba v reštaurácii určite vyvarovať

Tento pokrm si radšej neobjednávaj.


Gordona Ramsayho určite predstavovať netreba. 57-ročný Brit je šéfkuchár s veľkým Š, ktorý si fanúšikov podmanil nielen svojím kuchárskym umením, ale aj charizmou a vecným sarkazmom. V rámci svetoznámej šou Áno, šéfe USA postavil na nohy desiatky krachujúcich reštaurácií a zároveň divákom odhalil, čo všetko sa odohráva v kuchyni.

ČLÁNOK POKRAČUJE POD REKLAMOU

Vďaka tomu vie objektívne posúdiť, akým pokrmom by sa mali ľudia jednoznačne vyvarovať. V interview pre Town&Country prezradil, že je to práve polievka dňa. „Predtým, ako si ju objednáte, sa opýtajte, aká bola včerajšia polievka dňa. Možno zistíte, že polievka dňa je vlastne polievka mesiaca,“ vyjadril sa Ramsay.

Nechajte si poradiť

To, že niečo na jedálnom lístku vyzerá lákavo, ešte neznamená, že to rovnako lákavé bude aj na tanieri. Aby zákazníci predišli trpkému sklamaniu a neodchádzali domov hladní, Ramsay radí vypýtať si odporúčanie od čašníka. Koniec koncov, ten tam pracuje a najlepšie vie, ktoré položky z menu si klientela pochvaľuje najviac.

„Záleží od podniku, ale čašníci zvyknú ochutnávať väčšinu jedál na jedálnom lístku. Vedia poradiť, čo kuchár pridáva do jedla a čo si miestni pochvaľujú. Počas svojich ciest som od čašníkov dostal kopec dobrých odporúčaní,“ dodáva.

Gordon Ramsay prezrádza, akému jedlu sa treba v reštaurácii určite vyvarovať
Shutterstock

Tagy:
REKLAMA
Michaela Molnárová
Písanie je pre mňa spôsob, ako sprostredkovať realitu ostatným. Venujem sa mu odmalička a profesionálne pôsobím v EMEFKA od roku 2017. Mojou špecializáciou sú ľudské príbehy a rozhovory so zaujímavými ľuďmi zo Slovenska.Už niekoľko rokov žijem v Južnej Kórei, preto moje články často obsahujú aj cestovateľské zážitky a pútavé detaily o živote v Ázii. Vo voľnom čase ma pravdepodobne nájdete, ako si doprajem niečo sladké, čo sa malo zjesť až zajtra.
Najčítanejšie
Podobné