Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Utorok 30.4.2024
sk
Anastázia
cz
Blahoslav

Milovníkov avokáda by takýto prírastok v rodine rozhodne potešil. Rodine, ktorá pochádza z čarovného Havaja, sa podarilo vypestovať obrovské avokádo. Je tak veľké, že si vyslúžilo aj zápis v Guinnessovej knihe rekordov. O tomto zaujímavom príbehu informoval web CNN.

Zdá sa, že na tomto malebnom mieste majú pre rast avokád veľmi dobré podmienky. Mnohí z nás, ktorí si nechali podľa DIY návodov vyklíčiť z kôstky rastlinku, teraz kričia závisťou. Juliane Pokini, matka rodiny, získala semiačko tohto avokáda od švagra, ktorý ho mal od svojich rodičov. Trvalo 10 mesiacov, kým avokádo dorástlo zo semiačka na takúto nevšednú veľkosť.

Avokádo váži v prepočte na kilogramy približne 2,55 kg. Rodina prezradila, že pri sadení semiačka vôbec neočakávala, že im vyrastie takýto obrovský plod. Rozhodli sa preto, že sa pokúsia o zápis do Guinnessovej knihy rekordov. Síce to chcelo veľa trpezlivosti, no nakoniec po niekoľkých mesiacoch certifikát s rekordom získali.

Akonáhle bola hotová všetka potrebná dokumentácia pre zápis rekordu, z avokáda nevzniklo nič iné ako guacamole, ktoré zasýtilo 20 ľudí. Rodine sa trhanie rekordov celkom zapáčilo, a preto sa rozhodne nechcú vzdávať a pokúsia sa vypestovať ďalšie obrovské avokáda.

Nie je to však prvé avokádo, ktoré sa umiestnilo v Guinnessovej knihe rekordov. Aj predtým sa viacerí ľudia potešili z obrovských avokád, no toto avokádo z Havaja ich prevalcovalo svojou hmotnosťou veľmi rýchlo. Medzi svetovými rekordmi nájdeme, napríklad aj obrovskú kapustu, ktorá vážila 62 kilogramov alebo 10-kilový strapec hrozna.

Na záver si pozri video psíka, ktorý dokáže najrýchlejšie popraskať 100 balónov. Milé. 

Zdroj: CNN, guinnessworldrecords


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.