Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Utorok 30.4.2024
sk
Anastázia
cz
Blahoslav

Ak nemáš rád svoje duševné zdravie a práca čašníka ti práve dvakrát nevonia, potom už máš len jedinú možnosť… buď šofér! Pretože na cestách zažiješ bizarné záležitosti takého kalibru, ako nikde inde. Postretávaš ľudí, ktorým vodičák mohol dať len veterinár, narazíš na cesty, po ktorých môžeš rovno kupovať nové gumy a medzitým sa dostaneš do situácií podobných týmto.

1. Keď je leto, tridsaťpäť stupňov aj v noci a tvoje auto sa razom mení na pojazdnú saunu. Volant má dvesto stupňov, bezpečnostný pás má dvesto stupňov a tvoje ruky akosi nie sú žiaruvzdorné.

2. Keď je zima, päť stupňov pod nulou a tvoje auto sa razom mení na pojazdnú kryokomoru. Volant má mínus dvesto stupňov, bezpečnostný pás má mínus dvesto stupňov a vydychuješ obláčiky.

3. Keď si naivne myslíš, že stihneš odhrabať auto za pätnásť sekúnd. Už trinásty deň po sebe. A už trinásty deň po sebe zlyhávaš, vyrážaš spred domu o polhodinu neskôr a meškáš do práce.

4. Keď ide človek pred tebou päťdesiat. Na päťdesiatke! Haló, kamoško, tu sa chodí minimálne šesťdesiat.

5. Keď ide človek pred tebou štyridsať. Na päťdesiatke! Zabudli ti namontovať plynový pedál alebo len seriózne čakáš, kedy ti auto za tebou prerazí kufor?!

6. Keď umyješ auto, lebo už týždeň vkuse svieti slniečko a na oblohe ani mráčika. V tú noc niekto hore začne riešiť svoje komplexy a počastuje krajinu búrkou storočia.

7. Keď umyješ auto a vtáctvo z celého susedstva si naň príde uľaviť. Prečo je to zelené? Vážne, čo tie idiotské operenci žerú?!

8. Keď zaparkuješ pod stromom a na druhý deň ráno máš na streche široké spektrum miestnej fauny a flóry.

9. Keď má auto za tebou bytostnú potrebu predbiehať, aj napriek tomu, že už beztak ideš rýchlejšie, akoby si mal. A nakoniec sa aj tak stretnete na tej istej červenej. No to si si teda fakt pomohol, človeče.

10. Keď ide auto v ľavom pruhu rovnako rýchlo ako to v pravom. Pre lásku božiu, preraď sa! Brzdíš celú premávku.

11. Keď sa auto pred tebou v stovke preradí do vedľajšieho pruhu. Bez blinkra, lebo si myslí… bohvie, čo si vlastne myslí. Asi že mu všetci naokolo čítajú myšlienky alebo pozerá toľko sci-fi seriálov, že skutočne uveril vo vlastnú nesmrteľnosť.

12. Keď vidíš, ako sa auto na hlavnej ceste lepí na zadok tomu pred ním, len aby ťa blbec v ňom nebodaj nemusel pustiť pred seba. Dúfam, že ti tie tri sekundy ušetreného času padnú na úžitok.

13. Keď široko ďaleko žiadne auto, no týpek pred tebou stojí. Stojí, stojí a stojí… a k*rva stále stojí! Potrebuješ kolkovanú žiadosť alebo božie znamenie, aby si konečne zostúpil z brzdy?!

14. Keď niektorí šoféri nerozumejú jednoduchým fyzikálnym princípom. Dve autá nemôžu zaberať to isté miesto na vozovke. Takže, ak je vedľa teba auto a ty sa chceš zhodou okolností preradiť do jeho pruhu, musíš zrýchliť alebo spomaliť. Nie zastaviť na mieste, uprostred hlavnej cesty, a čakať na zásah zhora.

15. Keď stojíš na semafore, kde zelená trvá presne dve stotiny sekundy, červená sa rovná desiatkam svetelných rokov, a hádaj čo? Idiot pred tebou zaspí dobu, lebo odpisovať na správu je dôležitejšie ako sledovať okolitú situáciu.

16. Keď nabehneš na výtlk o veľkosti menšieho kontinentu a počuješ, ako celá konštrukcia tvojho auta bolestne zaplakala.

17. Keď obiehaš cyklistu, ktorý si aj bez helmy a riadnych svetelných prvkov pripadá ako kráľ cestných komunikácií a za posledných desať minút ti už asi stokrát skončil pod kolesami. Máš chuť stiahnuť okienko spolujazdca a za pomoci neďalekej dopravnej značky z neho spraviť šiškebab.

18. Keď obiehaš partičku neprispôsobivých občanov s fúrikom plným železa, ktorým zasahujú do polky jazdného pruhu.

19. Keď máš pred domom štyri parkovacie miesta, no párik inteligentov bez znalosti, ako sa napratať medzi dve biele čiary, zredukoval ich počet na polovicu. Geniálne. Viac takýchto ľudí, lebo globálne otepľovanie a úhyn včiel očividne nestačia pokryť všetko zlo, ktoré je naša planéta schopná absorbovať.

20. Keď sa auto pred tebou pri prechádzaní cez vlakovú koľaj správa, akoby bolo z cukru. Nikto tam, pochopiteľne, nechce nechať gumy aj s tlmičmi, ale v porovnaní s tými výtlkmi, ktoré denne naberieš, je tento miniatúrny výbežok naozaj zanedbateľný a spomaliť na päť kilometrov za hodinu nie je nutné.

21. Keď z balkóna pozoruješ, ako niekto parkuje vedľa teba a čakáš, či ti obúcha dvere. Obúcha. A ty nevieš, či po ňom hodiť pomaranč, začať kričať alebo sa len zmieriť s tým, že toto k životu šoféra jednoducho patrí.

22. Keď má šofér oproti tebe pustené diaľkové svetlá a vôbec mu žily netrhá, že ti práve skoro odpálil zrenice.

23. Keď prechádzaš okolo auta, ktoré nemá zapnuté svetlá. V noci. Za denného svetla sa to dá pochopiť, nie každé auto ich zapína automaticky a človek si to jednoducho nevšimne… ale v noci? Veď si týpek nevidí na koniec nosa.

24. Keď stojíš zaseknutý v dopravnej kolóne a šofér z vedľajšieho auta sa na teba pozerá. Cítiš to, cítiš, ako ti jeho pohľad prerýva líce a máš sto chutí spustiť roletu. Lenže na okienku v aute žiadnu nemáš.

25. Keď ideš normálne a šofér za tebou sa ti aj tak lepí na zadok. Však počkaj, keď prudko zabrzdím. Tvoja poistka mi zacvaká nový nárazník.

26. Keď obiehaš susedné auto a vidíš, že ho šoféruje veľmi, ale naozaj veľmi starý človek. Snažíš sa ho nediskriminovať a v kútiku duše si hovoríš, že možno je to akýsi magický deduško so zmyslami dvadsiatnika… ale nedávaš tomu veľké šance.

27. Keď auto za tebou už siedmy raz zabočilo do tej istej uličky ako ty a tvoja paranoja ti zašepká do uška, že ťa určite sleduje. Šanca, že sa to reálne deje, je jedna k miliónu, ale prečo sa na chvíľu nepoddať panike, všakže?

28. Keď cica zastaví na hlavnej ceste a pustí auto, ktoré sa pripája z vedľajšej. Je pekné, že chceš byť milá, ale takto to na cestách jednoducho nefunguje.

29. Keď pustíš na prechode jedného jediného človeka a zrazu sa ich spoza rohu vyrúti celá grupa.

30. Keď šofér pred tebou nevie poďakovať. Zapnúť štyri výstražné naozaj nie je taká veda a človek má aspoň pocit, že jeho milé gesto neostalo bez povšimnutia.


Tagy:

Michaela Molnárová
Som také ukecané malé pivo, ktoré miluje zvieratká a za trojuholník vegánskej pizze by ťa pokojne aj prešlo traktorom. Neriskuj. Na EMEFKA tvorím už nejaký ten piatok, preto v mojom portfóliu nájdeš naozaj všeličo. Mojou špecialitkou sú vzťahové záležitosti, mužsko-ženské peripetie a ľudské príbehy, ale pred nejakým tým internetovým virálom tiež nebudem utekať
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.