Vyhýbanie sa konzumácii mäsa je v súčasnosti v móde. Vegánstvo je na vzostupe, ľudia upúšťajú od mäsa a nahradzujú ho rastlinnou stravou. Mnohé mäsiarstva sa dostávajú do finančných problémov a musia byť zatvorené.
Francúzski mäsiari sa stávajú terčom útokov vegánskych bánd, ktoré rozbíjajú výklady ich obchodov, demolujú vybavenie a zanechávajú za sebou vulgárne nápisy. Vyzerá to tak, že mäsiarenský priemysel čakajú temné časy…
Reštauračná sieť Arby’s sa s takouto situáciou nehodlá zmieriť. Arby’s si vždy zakladalo na ponuke, ktorej tromi piliermi sú mäso, mäso a mäso. Spoločnosť sa vybrala do protiútoku a pustila sa do boja za mäsitú stravu. Rastlinné náhrady mäsa sa snaží poraziť mäsovými náhradami rastlín. Prichádza Marrot (meat carrot), titulovaná ako prvá mäsová zelenina.
Základom Marrot je morčacie prso, ktoré svoju charakteristickú oranžovú farbu získava z mrkvovej marinády. O zelené lístočky sa stará petržlenová vňať. Detailný postup prípravy je zobrazený v nasledujúcom videu. Naozaj sa na to dobre pozerá.
Fanúšikov mäsovej zeleniny môže sklamať fakt, že The Marrot sa nebude predávať (zatiaľ!) a išlo len o súčasť marketingovej kampane. Video s postupom prípravy je všetkým v dispozícii, čiže každý, kto po Marrote zatúži, si ju môže zhotoviť sám.
Zdroj: inspirebrands.com