Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Sobota 28.9.2024
sk
Václav
cz
Den české státnosti | Václav
, Václava

Slováci suverénne zdolali Kazachstan a vrátili mu tak minuloročnú prehru

Slovenský tím potvrdil rolu favorita a napravil si náladu po prehratom zápase s Nemeckom.


Príležitostní fanúšikovia považujú Kazachstan za jeden z tímov, ktorý je na majstrovstvách sveta len tak „do počtu“. Je to však veľký omyl, čoho dôkazom je minuloročný zápas so Slovenskom v Rige. Kazašský výber dokázal duel so Slovenskom potiahnuť až k samostatným nájazdom, kde zvíťazil. Kazašský tím preto rozhodne netreba podceňovať!

Skvelá hra v domácej atmosfére

Od prvých chvíľ zápasu bolo vidieť a počuť, že Slováci hrajú prakticky v domácom prostredí. Tribúny sú ovešané slovenskými vlajkami a neustále sa ozýva hlasné skandovanie „Slovensko!“. V úvodných minútach niekoľko nebezpečných situácií vytvorili oba tímy. V tretej minúte sa po ofenzívnej akcii Slovákov strhla za kazašskou bránkou škriepka.

Slovenskej reprezentácii sa postupne podarilo dostať Kazachov pod tlak. Naše chyby však dokázali využiť hráči ako Nikita Michajlis, ktorí prechádzali do nepríjemných protiútokov. Prvá desaťminútovka sa skončila bezgólovo.

TASR

V 12. minúte Alichan Asetov smeroval na trestnú lavicu, čo Martin Pospíšil rýchlo využil a dostal Slovensko do vedenia. Slovenský tím sa pekne rozbehol, čo viedlo k viacerým strelám na kazašskú bránku. Vznikla troška smiešna situácia, keď sa v trinástej minúte Martin Faško-Rudáš predčasne tešil zo zdanlivého gólu. Následne Mário Grman nadviazal ďalším presným zásahom do kazašskej siete, čo viedlo k prerušeniu hry. Kontrola videorozhodcom ukázala, že gól Faška-Rudáša platil a Grmanov gól nebol uznaný.

Slovensko získalo ďalšiu presilovku, čo sa premietlo do ďalších veľkých šancí. Gól však nepadol. Dočkali sme sa až dve minúty pred koncom prvej tretiny. Parádnu akciu predviedol Matúš Sukeľ, ktorý únikom potiahol puk pred Andreja Šutova a šikovne ho prekonal. Slovensko sa dostalo do vedenia 3:0. Slováci diktovali tempo až do posledných sekúnd tretiny.

V druhom predstavení na hokejových majstrovstvách sveta sa slovenskému tímu podarilo v Ostrave zdolať Kazachstan.
TASR

Náročná druhá tretina

Druhá tretina sa pre Slovensko nezačala dobre. V 24. minúte skóroval Asetov, čím upravil skóre na 3:1. Skvelé šance mali Sukeľ a Slafkovský, nebezpečnými však stále zostávali aj Kazachovia. Kelemen využil kazašské zaváhanie, namieril si to pred kazašskú bránu a vynútil si nedovolený zákrok. Rozhodcovia poskytli Slovensku trestné strieľanie. Libor Hudáček bekhendom prekonal Šutova a opäť zvýšil náskok Slovenska na tri góly. Hudáček si pripísal druhý gól na tomto turnaji.

TASR

V polovici riadneho hracieho času sa Cehlárikovi nepodarilo doraziť puk počas skvelej príležitosti. Po podrazení putoval na trestnú lavicu Martin Fehérváry. Presilovka Kazachom absolútne nevyšla a boli to Slováci, kto udržal iniciatívu vo vlastnom oslabení. Len chvíľu nato bol za hákovanie vylúčený Cehlárik a Kazachstan dostal ďalšiu presilovkovú šancu. Kazachovia boli opäť bez úspechu.

Poriadna trma-vrma sa strhla po Slafkovského nebezpečnej akcii a vzniknutá skupinová bitka za kazašskou bránou viedla k vylúčeniu na oboch stranách. Na trestnú lavicu putovali Tatar, Slafkovský, Gajtamirov a Koroljov. V závere druhej tretiny boli na ľade šiesti Slováci, za čo bol vylúčený Libor Hudáček. Tridsať sekúnd pred odchodom do šatne Škorvánek predviedol skvelý zákrok a vyrazil nebezpečnú strelu. Stav po druhej tretine bol 4:1.

TASR

Radostné zakončenie

Tretia tretina sa začala s Hudáčkom na trestnej lavici. Po tom, čo sa Libor vrátil na ľad, šikovne posunul puk Pospíšilovi, ktorý skóroval. Netrvalo dlho a Lukáš Cingeľ po peknej prihrávke od Hudáčka strelil ďalší gól. Slovensko sa dostalo do päťbodového vedenia. Miloš Kelemen mal príležitosť pri peknom úniku, gólovú koncovku však nedosiahol.

TASR

Unaveného Šutova v 45. minúte vystriedal v kazašskej bránke Nikita Bojarkin. Necelých deväť minút pred záverom Nikita Michajlis po opakovaných dorážkach posunul pod Škorvánkovými betónmi puk do slovenskej brány. Znížil tak na 6:2. Cingeľ nepremenil veľkú šancu, ktorá sa mu naskytla v úvode záverečnej päťminútovky. Do konca duelu sa skóre nezmenilo a Slováci si odniesli tri body.

Už v pondelok o 16:20 slovenskí hokejisti nastúpia v dôležitom zápase proti výberu USA.


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.