Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Sobota 28.9.2024
sk
Václav
cz
Den české státnosti | Václav
, Václava

Slovenskí hokejisti zdolali výber USA v predĺžení

Slováci stratili trojgólový náskok a o výsledku zápasu sa rozhodlo v predĺžení.


Američania majstrovstvá sveta nepovažujú za najdôležitejšiu hokejovú udalosť roka. Napriek tomu dokážu vďaka svojej masívnej hráčskej základni každoročne vybudovať kvalitný (a väčšinou veľmi mladý) tím, ktorý im môžu ostatné krajiny závidieť.

Napriek svojej sile sú Američania na majstrovstvách sveta považovaní za pomerne vyrovnaného súpera, s ktorým naši hokejisti vedia hrať. V nedávnom prípravnom zápase v Bratislave však mali Američania jasne navrch a zvíťazili 6:2.

Vynikajúci štart

Oba tímy nastúpili s novým brankárom. V našej bráne nahradil Samuel Hlavaj Stanislava Škorváneka. Zraneného amerického gólmana Alexa Lyona zastúpil kolega Alex Nedeljkovic. Zápas sa začal vo veľmi nervóznej atmosfére. Nechýbali potýčky medzi hráčmi a tvrdá hra pri mantineloch.

TASR

Fantastický štart do zápasu slovenskému tímu zariadil Miloš Kelemen, keď vo štvrtej minúte šikovným bekhendom prekonal Nedeljkovica. V prvej desaťminútovke sa slovenským hráčom darilo držať útočné pásmo a vytvárať veľký tlak na americkú obranu.

Skvelý únik Tatara a Hudáčka v dvanástej minúte znamenal ďalšiu radosť na slovenskej strane. Hudáček zvýšil vedenie Slovenska na 2:0 a na konto si pripísal už tretí gól na šampionáte. Po ohrození Hlavaja sa pri slovenskej bránke strhla skupinová bitka.

TASR

V závere prvej tretiny si Slováci zahrali presilovku. Za podrazenie Mária Grmana išiel na trestnú lavicu Matt Boldy. Presilová hra nášmu tímu nevyšla. Krátko po Boldyho návrate na ľad sa Američania dostali k nebezpečnej šanci, ktorú Hlavaj zneškodnil. Dve sekundy pred hvizdom sa do seba pustili Tkachuk a Pospíšil. Dvojica hráčov z oboch tímov sa vybrala na trestnú lavicu. Slovensko prvú tretinu vyhralo 2:0.


Slovensko udržiava náskok

Američania druhú tretinu začali tvrdým úderom na Šimona Nemca. Nemec sa ťažko zdvíhal z ľadu, na lavičku však došiel po svojich. Nevylučovalo sa. V 25. minúte skóroval Boldy a Američania strelili svoj prvý gól. Krátko nato sa po troška neprehľadnej situácii Slovensko dočkalo druhej presilovky. Dvojminútový trest dostal Kunin.

TASR

Američania predviedli skvelú defenzívu a presilovka bola bezgólová. Tlak na americkú bránku Slováci udržali aj po návrate Kunina na ľad. Situáciu šikovne zúročil Šimon Nemec, ostrostrelec, ktorý z diaľky skóroval. Slovensku tak opäť doprial dvojgólový náskok. Ostravar aréna sa otriasala po tom, čo na Nemcov gól hneď nadviazal v 29. minúte Koch.

Po štyroch góloch v sieti americkej brány Nedeljkovica vystriedal Trey Augustine. Matúš Sukeľ bol po podrazení Kunina vylúčený a na začiatku druhej polovice zápasu hrali Američania presilovku. Slovákom sa darilo zachytávať puk a Američania početnú prevahu nedokázali využiť.

TASR

V 35. minúte zápasu išiel na trestnú lavicu Mário Grman. Obrovskou oporou slovenského tímu bol v týchto chvíľach brankár Samuel Hlavaj. Druhá tretina sa skončila 4:1 v prospech Slovenska.

Mohlo by ťa zaujímať:

Máš poslednú šancu. Vyhraj e-bike v hodnote 3 800 eur, s ktorým si užiješ každú jazdu

Dramatický záver

Krátko po začiatku tretej tretiny zostal ležať na ľade Američan Johnny Gaudreau. Po chvíli sa pozviechal a odobral sa na striedačku. Rozhodcovia nezaznamenali nedovolený zákrok. V 44. minúte Shane Pinto našiel medzeru medzi betónmi Hlavaja a znížil na 4:2.

Po dramatickej akcii pred našou bránkou zostal Mário Grman ležať na ľade. Bolesti mu spôsobilo obetavé zablokovanie americkej strely. Na striedačku sa pobral sám a zdá sa, že neutrpel vážne zranenie. O chvíľu sa vrátil do zápasu.

TASR

Len 6 minút pred koncom americký kapitán Brady Tkachuk predviedol vynikajúcu individuálnu akciu a prekonal Hlavaja. Slovenský náskok sa znížil na jeden gól. Tento moment Američanov výrazne nabudil a v poslednej päťminútovke riadneho hracieho času sa im darilo ohrozovať slovenskú bránku.

Luke Hughes sa predral slovenskou obranou a tri a pol minúty pred koncom vyrovnal. Zápas smeroval do predĺženia. V predĺžení veľmi rýchlo rozhodol Miloš Kelemen a doprial tak Slovensku víťazstvo.


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.