Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Sobota 28.9.2024
sk
Václav
cz
Den české státnosti | Václav
, Václava
V spolupráci s Európsky parlament

Voľby do Európskeho parlamentu verzus výber životného partnera: Ako si vybrať čo najlepšie?

Nenechaj si ujsť príležitosť a vyštartuj po nej! 


Ak si už vo svojom živote trošku pričuchol k svetu randenia, určite si na vlastnej koži zažil nejaké tie chyby, ktorým by si sa chcel do budúcna vyhýbať. Napríklad, keď vidíš na ulici peknú babu alebo hot chalana, ale nevyužiješ svoju šancu, následne možno aj niekoľko týždňov ľutuješ, že si nespravil prvý krok a ušla ti veľká životná príležitosť.  

Presne o tomto istom sú aj voľby. Máš možnosť spraviť prvý krok pre svoju lepšiu budúcnosť, príležitosť voliť je pre teba pripravená ako na zlatom podnose, no keď sa ju rozhodneš nevyužiť, budeš to možno ľutovať. Ale v tomto prípade nebude tvoj smútok trvať pár dní alebo týždňov, ale niekoľko rokov.  

Aby sme ťa ušetrili zbytočných chýb, nadávania a niekoľkoročného ľutovania, pripravili sme si pre teba pár tipov, ako postupovať pri volebnom „randení“ a na čo všetko sa zamerať, aby tvoje rande skončilo úspešne.   

„Vystalkuj“ čo najviac informácií  

Ísť na rande bez toho, aby si o dotyčnej osobe vedel aspoň nejaké základné informácie, je celkom riskantný krok. Môže to dopadnúť úplne skvele, ale aj veľkým fiaskom, na ktoré budeš chcieť radšej rýchlo zabudnúť. Preto nie je na škodu zahrať sa na detektíva a čo-to si naštudovať.  

Vo svete volebného randenia je tento krok veľmi jednoduchý. Strany, ktoré máš na výber, nič neskrývajú. Nemajú súkromné profily na sociálnych sieťach. Keď si ich názov napíšeš do vyhľadávania, nezobrazí sa ti správa „nič sa nenašlo“. Práve naopak. Informácie o svojich plánoch a víziách sa snažia čo najprehľadnejšie zdieľať. Pri tomto kroku sa tak veľmi nezapotíš.  

Voľby do Európskeho parlamentu verzus výber životného partnera: Prečo by si ich nemal ignorovať? 
Shutterstock

Koho pozvať na rande?  

Predstav si, že spomedzi 24 potenciálnych partnerov si máš vybrať jedného, s ktorým pôjdeš na rande. Na základe čoho spravíš svoje rozhodnutie? Pravdepodobne si ich všetkých zľahka „vystalkuješ“, dozvieš sa základné informácie a podľa nich si vyberieš niekoľkých favoritov, s ktorými pôjdeš na skutočné rande. A na tomto rande zistíš všetko, čo ťa zaujíma. Aké má dotyčná osoba hodnoty, pohľady na svet, ale aj plány do budúcna.  

Podľa takéhoto detailného rande sa dozvieš, s ktorou osobou chceš budovať vzťah a ktorej číslo si hneď vymažeš z telefónu. Pri volebnom rande je to úplne rovnaké. Akurát samotné rande vie byť niekedy celkom dlhé, kým sa dozvieš o všetkých plánoch, cieľoch a víziách jednotlivých strán. A keďže do Európskeho parlamentu volíme spomedzi 24 slovenských strán, ktoré nájdeš na stránke Ministerstva vnútra, randením by si strávil desiatky hodín

Tajný tip: Sleduj sľuby verzus činy

Ako to ale v živote býva, randenie sa neoplatí „obabrať“. Ak sa ho pokúsiš urýchliť, možno prehliadneš nejaké dôležité chyby alebo nezhody, ktoré ťa budú vo vzťahu skôr či neskôr poriadne vytáčať. Na druhej strane, dnešná doba je rýchla a stráviť randením dlhé hodiny, to sa ti asi nechce. Preto sa nenechaj nachytať len na pekné slovíčka, ale klaď dôraz na už uskutočnené sľuby daných kandidátov a preklepni si ich doterajšiu činnosť.

Voľby do Európskeho parlamentu verzus výber životného partnera: Prečo by si ich nemal ignorovať? 
Shutterstock

Výber ideálneho partnera za pár minút!  

Našťastie, dnes vo svete randenia existujú skvelé skratky. A tou najlepšou skratkou pri volebnom randení je stránka volebného kompasu EÚ&JA. Je to niečo ako zoznamka, ktorá ti na základe tvojich predstáv vyberie toho najlepšieho partnera. Funguje to veľmi jednoducho. V krátkom dotazníku sa ti zobrazí niekoľko výrokov a ty len zaklikneš, či s daným výrokom súhlasíš alebo nie.  

Volebná kalkulačka je veľmi empatická. Z tvojich názorov vie vyčítať, čo je pre teba v živote dôležité, aký je tvoj pohľad na svet a s čím nesúhlasíš. A keďže všetkých potenciálnych partnerov, slovenské strany kandidujúce do Eurovolieb 2024, pozná do najmenších detailov, v priebehu pár sekúnd ti ukáže, s ktorými zdieľaš najviac názorov a s ktorými najmenej. Ušetrí ti tak zdĺhavý proces randenia a ty hneď zistíš, ktorej strane by si mal dať svoju dôveru.   

Ako bude vyzerať tvoj nový vzťah? 

Správny partner spraví tvoj život oveľa príjemnejším. Každý deň sa budeš prebúdzať do krajšieho sveta, ktorý funguje lepšie, prináša ti viac príležitostí na rozvoj a uľahčuje ti tvoje fungovanie. Mnohé prekážky, s ktorými si bojoval, zrazu zmiznú a tebe sa bude jednoducho lepšie dýchať.  

Možno si vravíš, že takýto vzťah až tak veľa nezmení. Každý si je predsa strojcom svojho šťastia. V skutočnosti však dokáže mať celkom veľký vplyv na tvoj život. Predsa len, žijeme v Európskej únii a mnohé právne predpisy či normy, ktoré sa uzákonia v Európskom parlamente, následne ovplyvňujú aj naše každodenné životy na Slovensku.  

Voľby do Európskeho parlamentu verzus výber životného partnera: Prečo by si ich nemal ignorovať? 
Shutterstock

Nenechaj si ujsť šancu a poď si zariadiť lepšiu budúcnosť!  

Svoj nový vzťah budeš môcť spečatiť už v sobotu 8. júna 2024. V tento deň budú na Slovensku prebiehať voľby do Európskeho parlamentu, v ktorých si vieš zvoliť svojho preferovaného kandidáta spomedzi 24 politických subjektov. Ten bude počas nasledujúcich rokov v Európskom parlamente presadzovať hodnoty, ktoré zdieľaš aj ty.  

Tak nečakaj a vyraz si na svoje digitálne rande ešte dnes! Zavítaj na web Európskeho parlamentu, prípadne si otvor volebný kompas k voľbám do Európskeho parlamentu a zisti, kto bude pre teba tou pravou láskou na najbližšie roky.  


Tagy:

Dominik Parajka
Už viac ako 8 rokov sa venujem obsahovému marketingu, pričom mojou srdcovkou sú autá, o ktorých často píšem a natáčam videá. Rád ale vytváram obsah aj k iným témam, hlavne investovaniu, realitám, financiám, technike a elektronike.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.