Palacinky, hamburger či banány – to sú položky, ktoré sa v našich jedálničkoch vyskytujú pomerne často. No jeme ich naozaj správne? Znie to bizarne, že ešte aj taká banálna činnosť, ako konzumácia potravy sa dá vykonávať nesprávne. A predsa…
1. Burger by sa mal jesť presne opačne, ako to väčšina z nás robí – tou hrubšou žemľou dole. Tá totiž nasiakne všetku šťavu, ktorá by za iných okolností skončila na tanieri alebo na tebe.

2. Keď palacinky poleješ sirupom, vrchná je ním poriadne „napitá“, spodná zase úplne suchá. Aby sa dostalo sirupu všetkým rovnako, stačí ich najprv pokrájať a chvíľu nechať tak.

3. Ľadová káva je super len dokiaľ sa roztopí ľad – potom už chutí ako vodová brečka. Aby si sa tomu vyvaroval, nahraď klasický ľad zmrazenou kávou.

4. Každý by len jedol, no umývať potom riady? To sa nikomu nechce. Našťastie, na pukance misku špiniť netreba – stačí urobiť otvor do papierového sáčku, v ktorom sa robili.

5. Vyhadzuješ každý týždeň kopec prehnitých banánov, lebo ich nestíhaš jesť? Zabaľ nabudúce stonky do fólie a vydržia ti o štyri až päť dní dlhšie.

6. Na výrobu dokonalého sendviča opekaj v hriankovači dva krajce chleba v jednom „otvore“. Tak budú zvonku chrumkavé a zvnútra mäkučké a vláčne, ako to má byť.

7. Nanuk je síce chutný, no rýchlo sa topí a ty vo výsledku ostaneš lepkavý od hlavy až po päty. Aby sa to nedialo, navleč naň zo spodnej strany košík na muffiny.

8. Avokádo rýchlo hnedne. Aby si tomu zabránil, pokvapkaj ho citrónovou alebo limetkovou šťavou.

9. Šalát ti vydrží dlhšie, keď ho zabalíš do krabičky s papierovou utierkou. Utierka vpije nadbytočnú vlhkosť a listy budú aj o niekoľko dní vyzerať… respektíve nevyzerať, akoby ich už raz niekto jedol.

10. Víno posunie každé jedlo na vyššiu úroveň. Nie vždy máš však poruke načatú fľašu a otvárať novú kvôli takej troche ti príde zbytočné. Vyrieš to jednoducho – keď otvoríš novú fľašu, trochu z nej ulej do formy na ľad a strč to do mraziaku.

11. Pistácie sa otvárajú naozaj ťažko. Ak si pri tom nechceš dolámať nechty, použi škrupinu z už zjedenej pistácie.

12. Jednoduchý spôsob, ako odhadnúť, či je avokádo zrelé už v obchode, je odštiepiť stonku. Ak je miesto pod ňou tmavé, avokádo má už najlepšie časy za sebou. Ak je žlté, je akurát.

13. Hoci je na to primárne určený nôž, niektoré veci sa proste ľahšie natierajú lyžičkou. Tá aspoň do chleba nevytlačí dieru.

14. Ak tvoje srdce baží po slanine, ktorá perfektne sedí na krajec chleba, tak ju takto pozapletaj. Varovanie: Možno skôr zomrieš od hladu, ako to dokončíš.

15. Rožky na krabičkách od malých džúsikov majú svoju funkciu – dieťa si za ne môže džús chytiť.

16. Keď sa o melón delíš s priateľmi, je praktickejšie nakrájať ho takto. Narobí to menej neporiadku a určite sa ujde každému.
