Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Sobota 28.9.2024
sk
Václav
cz
Den české státnosti | Václav
, Václava

Za vybitý mobil si často môžeš aj sám. 5 vecí, ktoré vybíjajú a ničia batériu tvojho telefónu

Vedel si, čo všetko žerie tvoju baterku?


Mobily používame na každodenné úlohy, komunikáciu a zábavu. Neraz sa určite už aj tebe stalo, že si potreboval byť v spojení so svetom a tvoj mobil zrazu zhasol a zostal čierny kvôli nedostatku batérie. Vieš identifikovať veci, ktoré vybíjajú batériu tvojho telefónu?

Problémy s baterkou sú niečo, čo nám znepríjemňuje život. Často sme prekvapení, ako rýchlo sa naša batéria vybíja a zhoršuje sa jej kapacita. Prečo sa to deje a ako to vieme ovplyvniť? Tu je päť hlavných faktorov, ktoré vybíjajú a ničia batériu tvojho telefónu.

1. Príliš vysoký jas obrazovky

Jas obrazovky je jedným z najväčších spotrebiteľov energie v našom telefóne. Mnohí ľudia majú nastavený jas na maximum, čo môže rýchlo vybíjať batériu. Optimálnym riešením je nastaviť automatický jas prispôsobujúci sa úrovni osvetlenia podľa okolitých podmienok. Prípadne ho znižuj manuálne na pohodlnú úroveň.

2. Používanie GPS a polohových služieb

Aplikácie, ktoré využívajú GPS a polohové služby, ako sú mapy, sociálne siete a fitness aplikácie, môžu výrazne vyčerpať batériu. Tieto aplikácie neustále sledujú tvoju polohu, čo je energeticky náročné. Keď nepotrebuješ sledovanie polohy, vypni GPS a povoľ ho len pre aplikácie, ktoré ho skutočne potrebujú.

3. Push notifikácie a aktualizácie na pozadí

Push notifikácie a aktualizácie aplikácií na pozadí môžu byť ďalším faktorom, ktorý vybíja batériu. Keď máš povolené push notifikácie pre všetky aplikácie, tvoj telefón neustále prijíma a spracováva údaje. Rovnaký problém spôsobujú aplikácie, ktoré sa automaticky aktualizujú na pozadí. Obmedz počet aplikácií, ktoré môžu posielať notifikácie, a vypni automatické aktualizácie na pozadí.

5 situácií, ktoré si zažil, keď si sa chcel zbaviť starého mobilu

Mohlo by ťa zaujímať:

„Bráško, tá cena je pevná?“ 5 situácií, ktoré si zažil, keď si sa chcel zbaviť starého mobilu

4. Wi-Fi, Bluetooth a mobilné dáta

Neustále zapnuté Wi-Fi, Bluetooth a mobilné dáta sú tiež veci, ktoré vybíjajú batériu telefónu. Keď nepotrebuješ internetové pripojenie, zváž vypnutie Wi-Fi a mobilných dát. Bluetooth používaj len vtedy, keď je to potrebné.

5. Nesprávne nabíjanie

Nesprávne nabíjanie môže znížiť životnosť batérie tvojho telefónu. Používanie neoriginálnych nabíjačiek a káblov môže poškodiť batériu. Okrem toho, nabíjanie batérie na 100 % a jej vybíjanie na 0 % pravidelne môže znižovať kapacitu batérie. Ideálne je udržiavať batériu medzi 20 % a 80 % nabitia a používať originálne nabíjačky a káble.

Za vybitý mobil si často môžeš aj sám. 5 vecí, ktoré vybíjajú a ničia batériu tvojho telefónu
Shutterstock

Ako predĺžiť životnosť batérie?

Aby si si predĺžil životnosť batérie a zabezpečil, že tvoj telefón vydrží čo najdlhšie, môžeš dodržiavať niekoľko jednoduchých zásad:

  • Používaj režim úspory energie, keď je to potrebné.
  • Aktualizuj softvér na najnovšiu verziu, ktorá môže obsahovať optimalizácie pre lepšiu výdrž batérie.
  • Vypínaj nepotrebné funkcie, ako sú Wi-Fi, Bluetooth a GPS, keď ich nepotrebuješ.
  • Obmedz notifikácie a aktualizácie aplikácií na pozadí.
  • Pravidelne kontroluj nastavenia batérie, aby si identifikoval aplikácie, ktoré spotrebúvajú najviac energie.

Tým, že budeš venovať pozornosť týmto faktorom a správne sa starať o svoj telefón, môžeš výrazne predĺžiť životnosť batérie a užívať si jeho funkcie čo najdlhšie.


Tagy:

Veronika Kužmová
Som z východu a som na to hrdá. Vyštudovala som editorstvo a vydavateľskú prax a raz by som chcela zeditovať knihu, ktorá vyhrá Nobelovu cenu. Zaujímam sa o zdravý životný štýl a rada cvičím, aby som potom mohla robiť svoju druhú najobľúbenejšiu činnosť - jesť.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.