Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Sobota 28.9.2024
sk
Václav
cz
Den české státnosti | Václav
, Václava

Internetoví piráti dostali ďalšiu ranu. Súd zablokoval známe alternatívy k Ulož.to

Blokovanie sa vzťahuje na Českú republiku.


Odvtedy, ako so zdieľaním súborov skončil populárny portál Ulož.to, skončilo aj viacero ďalších pirátskych stránok. Ako informuje aj portál Novinky, najnovšie si české súdy posvietili na portály Sledujteto.cz, eDisk.cz, Datoid.cz a Datoid.sk.

Išlo o podobné servery ako Ulož.to, ktoré fungovali v podstate na rovnakom princípe. A, pravdaže, aj na nich sa nachádzalo plno nelegálne zdieľaného filmového a seriálového obsahu.

Krajský súd v Brne pred pár dňami vydal predbežné opatrenie, ktorým tieto portály zablokoval. Prevádzkovatelia internetových služieb k nim teda znemožnili prístup. Stojí však za zmienku, že povinnosť blokovať tieto portály sa vzťahuje na Českú republiku, slovenskí používatelia sa tak na ne zrejme stále dostanú.

filmy a seriály, pirátstvo, nelegálne sťahovanie filmov, súdny spor, úložisko, web, stream platformy
Shutterstock

Podnet na súd podala Asociace komerčních televizí (AKTV), ktorá zastrešuje stanice Prima, Nova či Óčko. Ich cieľom bolo zabrániť, aby sa na týchto stránkach prestal šíriť ich originálny obsah. Už pred nejakým časom vyšla AKTV víťazne zo sporu s portálom FastShare. Ten sa následne zaviazal, že programy menovaných staníc odstráni.

Zástupcovia platformy Datoid uviedli, že ide o „bezprecedentný útok“. „Prevádzkovateľ Datoidu vôbec nie je a nebol účastníkom tohto súdneho riadenia, nemohol o ňom vedieť ani sa nijako brániť,“ vyhlásili s tým, že ich služby sú dostupné na alternatívnej doméne. „Nie sme ale schopní povedať, či trvalo,“ dodali.


Tagy:

Dušan Šutarík
Na EMEFKA píšem hlavne o filmoch a seriáloch.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.