Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Piatok 18.10.2024
sk
Lukáš
cz
Lukáš
Zdroj: ©Shutterstock

Ako zvýšiť výkon auta rýchlo a lacno? Skús týchto 6 účinných tipov, ktoré odporúčajú odborníci

Takto zvýšiš výkon svojho auta aj o viac ako 20 koní.

Máš rád svoje auto, chcel by si si ho nechať dlhšiu dobu, ale trápi ťa, že nemá dostatok výkonu? Dnes existuje viacero jednoduchých a lacných spôsobov, ako mu dokážeš pridať niekoľko koní navyše. Dokonca niektoré z nich môžeš vyskúšať ešte dnes! Nesľubujeme ti, že tieto triky premenia tvoje auto na super-šport, ale zvýšenie výkonu určite pocítiš. Tvoje auto bude zrazu živšie, predbiehanie pre teba už nebude takou nočnou morou, a keď poriadne šliapneš na plyn, do sedadla ťa zatlačí o niečo viac ako predtým

Mnohé z týchto úprav si vieš spraviť aj sám doma, ale pokiaľ nemáš dostatok skúseností s úpravami a opravami áut, zásahy do motora radšej nechaj na odborníkov. 

1. Tankuj kvalitné prémiové palivo 

Hejteri by povedali, že každé palivo je rovnaké a prémiové benzíny s vyšším oktánovým číslom sú len marketingovým trikom, ako z ľudí vylákať peniaze. Realita je však taká, že palivo má dosť veľký vplyv na fungovanie motora. A prémiový benzín dokáže o niečo zvýšiť výkon a zlepšiť odozvu na plynový pedál. Nečakaj zázraky, no zmena bude určite citeľná. 

Prémiové palivo s vyšším oktánovým alebo cetánovým číslom sa lepšie spaľuje v motore, takže sa z neho uvoľní viac energie, čo sa odrazí práve na výkone auta. Nehovoriac o tom, že má výborné čistiace schopnosti, a keď ho budeš tankovať, možno postrehneš aj nižšiu spotrebu.

auto motor výkon
Pixabay

2. Vymeň vzduchový filter 

Úlohou vzduchového filtra je zachytávať pevné čiastočky, aby do motora prúdil čo najčistejší vzduch. Klasické filtre však bývajú vyrobené z lacnejších materiálov, ktoré viac bránia prechodu vzduchu. Motor by sa aj chcel viac „nadýchnuť“, no filter mu to nedovolí. Preto auto nie je až také živé, ako by mohlo byť. 

Riešenie? Športový vzduchový filter, ktorý je navrhnutý tak, aby za jednotku času prepustil čo najviac vzduchu do motora. Táto úprava ťa nebude stáť celý majetok, vzduchový filter si s trochou zručnosti vymeníš sám doma a následne bude mať tvoje auto aj o niekoľko koní vyšší výkon.

Mohlo by ťa zaujímať:

Nenechaj si ujsť zľavu, aká tu ešte nebola. S naším PREMIUM sa počas leta nudiť nebudeš

3. Nechaj si upraviť sanie

Ak ti výmena vzduchového filtra nestačí, môžeš sa vrhnúť na samotné sanie. To je tvorené potrubiami, cez ktoré prúdi vzduch zo vzduchového filtra do valcov. Existuje viacero spôsobov, ako sa dá sanie upraviť. 

Obľúbené je napríklad priame sanie, ktoré je kratšie ako pôvodné sanie a má menej záhybov. Ďalšiu alternatívu predstavuje náporové sanie. To by malo byť umiestnené tak, aby sa do motora prirodzene natlačilo čo najviac vzduchu. Výmena pôvodného sania za športové nie je extrémne drahá záležitosť a dokáže ti pridať aj viac ako 10 koní výkonu. 

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane


Tagy:

Dominik Parajka
Už viac ako 8 rokov sa venujem obsahovému marketingu, pričom mojou srdcovkou sú autá, o ktorých často píšem a natáčam videá. Rád ale vytváram obsah aj k iným témam, hlavne investovaniu, realitám, financiám, technike a elektronike.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.