Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Piatok 18.10.2024
sk
Lukáš
cz
Lukáš

Takýmto spôsobom Slováci ľahko odhalia radary. Stačí ti aplikácia, ktorú máš v telefóne

Jazdi bezpečne a hlavne podľa zákona.


Pokiaľ ide o mobilné navigácie, tak tým doposiaľ vládol nepochybne Waze vďaka prehľadnému rozhraniu, ktoré ponúka plno skvelých funkcií. Ako informuje portál Techbox, teraz prichádza so super funkciou aj nekonkurenčná konkurencia Mapy Google. Vďaka novej funkcii odhalia Slováci na cestách ľahko radary.

Na cestách sa nachádza plno radarov, či už klasických statických, alebo tých mobilných policajných. Všetky majú jeden cieľ, merať rýchlosť a v prípade porušenia maximálnej povolenej rýchlosti dávať pokuty. Na radary reaguje čoraz viac aplikácií, cieľom funkcie, ktorá ich deteguje, má byť upozornenie vodiča, aby dával väčší pozor a prípadne spomalil.

Veľakrát sa stane, že si ani nevšimneš, že ideš rýchlejšie, a ani to nemusí byť zámerné. Práve vďaka tejto novej funkcii v aplikácii Mapy Google by si mal dostať upozornenie, vďaka ktorému si prekročenie rýchlosti uvedomíš a spomalíš. Predsa len, pokuty by mali dostávať najmä ľudia, ktorí zákon porušujú cielene. Jazdiť treba bezpečne a, samozrejme, podľa zákona.

Mohlo by ťa zaujímať:

Nenechaj si ujsť zľavu, aká tu ešte nebola. S naším PREMIUM sa počas leta nudiť nebudeš

V úvode článku sa spomína, že ide o nekonkurenčnú konkurenciu. Dôvodom je, že Google okrem svojej aplikácie Mapy vlastní aj samotný Waze, kde takáto funkcia funguje už nejaký ten piatok. A teraz prichádza aj do aplikácie Mapy Google. Všetko je také isté ako vo Waze, funguje to na základe nahlásení od používateľov.

Ako môžem nahlásiť radar?

Je to jednoduché, stačí si otvoriť aplikáciu Mapy Google a kliknúť na malé plusko vpravo hore. Zostáva už len vybrať možnosť, ktorú chceš nahlásiť, nemusí to byť len radar, ale aj nehoda, spomalenie, práca na ceste či iné. Rovnaké ako vo Waze. Samotné hlásenia je možné potvrdiť prípadne nepotvrdiť. Potešujúce je, že hlásenia sú dostupné aj v službách Android Auto či Apple CarPlay.

Redakcia – Screenshot Mapy Google

Tagy:

Viliam Šuška
Fanúšik popkultúry, predovšetkým kinematografie. Sledujem aktuálne dianie, avšak občas odo mňa nájdeš aj nejaký zaujímavý technologický či herný článok, prípadne zaujímavosti.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.