Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Sobota 21.9.2024
sk
Matúš
cz
Matouš

Volvo chce na východe Slovenska zamestnať tisíce ľudí. Láka na vysoké platy a benefity

Výroba by sa mala rozbehnúť už čoskoro.


Už čoskoro vznikne na východe Slovenska ďalšia fabrika na výrobu áut. Tentokrát ide o Volvo, ktoré tam chce zamestnať tisíce ľudí, informuje portál Refresher News. V súčasnosti prebieha nábor prvých zamestnancov, automobilka láka ľudí na vysoké platy a ďalšie benefity.

Ďalšia z fabrík na výrobu vozidiel vznikne v priemyselnom parku Valaliky pri Košiciach. Práve tam by malo Volvo zamestnať až takmer 7 200 zamestnancov. Očakáva sa dokonca aj to, že toto číslo by mohlo narásť až na ohromných 16 000 vzhľadom na zapojenie subdodavateľských firiem. Štart výroby je zatiaľ naplánovaný do roku 2026. Vo fabrike sa budú vyrábať elektrické vozidlá.

Nábor sa má začať až koncom budúceho roka, no na Profesii sa objavili už teraz prvé pracovné ponuky. Volvo láka na veľmi príjemný plat, ktorý začína pri viacerých pozíciách na úrovni až 2 250 eur v hrubom, pričom niektoré pozície sa radujú aj takmer 3 000 eurám. Okrem toho lákajú aj na trinásty plat. Hľadajú zamestnancov na rôzne pozície – od manažérov výroby cez IT-čkárov až po odborníkov na životné prostredie.

Mohlo by ťa zaujímať:

Nenechaj si ujsť zľavu, aká tu ešte nebola. S naším PREMIUM sa počas leta nudiť nebudeš

Samotný závod bude zameraný na elektromobily. Cieľom Volva je do roku 2030 vyrábať len vozidlá s týmto pohonom. „S naším novým košickým závodom stanovuje spoločnosť Volvo Cars nový štandard výroby plne elektrických vozidiel a je to jedinečná a vzrušujúca príležitosť byť súčasťou budovania niečoho úplne nového,“ uvádza firma na Profesii.

Volvo chce zamestnať tisíce ľudí
TASR

Tagy:

Viliam Šuška
Fanúšik popkultúry, predovšetkým kinematografie. Sledujem aktuálne dianie, avšak občas odo mňa nájdeš aj nejaký zaujímavý technologický či herný článok, prípadne zaujímavosti.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.