Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Piatok 20.9.2024
sk
Ľuboslav, Ľuboslava
cz
Oleg

Perníkový padre. Zadržali kňaza, ktorý si privyrábal varením pika

Nielenže prišiel o funkciu, ale hrozí mu aj väzenie.


O obrovský škandál pre katolícku cirkev sa postaral kňaz, ktorý bol zadržaný rakúskou políciou. Tentoraz sa nejedná o kauzu sexuálneho charakteru, ale pre zmenu ide o niečo zo sveta drog. Ako píše web vol.at, tento 38-ročný duchovný je podozrivý z výroby ilegálneho stimulantu pervitínu.

Perníkový padre

Bizarný prípad sa stal v okrese Krems, ktorý sa nachádza 80 kilometrov od slovenských hraníc. Pri razii polícia objavila drogy aj vybavenie potrebné na ich výrobu. Policajti následne 38-ročného kňaza zadržali a umiestnili ho do vyšetrovacej väzby. Je podozrivý z výroby a distribúcie nelegálnych látok.

Rakúske médiá spomínajú, že v prípade boli zadržané dve osoby. Kňaz mal teda nejakého komplica. Podrobnejšie informácie o druhej osobe však úrady neposkytli.

Polícia zadržala 38-ročného kňaza, ktorý si privyrábal výrobou pervitínu. Prípad sa stal v rakúskom okrese Krems.
Shutterstock

Rýchlo skončil

Neposlušný kňaz je pôvodom Poliak. Ide o kňaza Varšavskej arcidiecézy, ktorý od roku 2021 pracoval pre rakúsku diecézu v St. Pöltene. Jeho pôsobenie v Rakúsku sa podľa očakávania po zadržaní hneď rýchlo skončilo. Diecéza v St. Pöltene vydala vyhlásenie, v ktorom informovala o tom, že perníkový padre bol okamžite zbavený všetkých funkcií.

Mnohým príde spojenie duchovných s ťažkými drogami ako veľmi kuriózna a netypická kombinácia, avšak v skutočnosti nejde až o tak vzácnu vec. Už v minulosti sme písali o thajských budhistických mníchoch, ktorí kvôli závislosti od pervitínu zanedbávali svoje povinnosti.


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.