Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Štvrtok 19.9.2024
sk
Konštantín
cz
Zita
Zdroj: ©Shutterstock

Ľudia sa podelili o trpké dôvody, prečo prerušili kontakt so svojimi súrodencami

Rodina-nerodina, niektorých ľudí skrátka treba zo života vyškrtnúť.

Rozpady rodinných vzťahov bývajú jednými z najťažších a najemotívnejších skúseností v živote. V tomto článku sa ľudia z Redditu otvorene podelili o trpké a bolestné dôvody, ktoré ich viedli k prerušeniu kontaktu so svojimi súrodencami.

Od neznesiteľných rodinných sporov až po hlboké zrady, tieto príbehy nám poskytujú pohľad na komplikovanú dynamiku súrodeneckých vzťahov. Zároveň nám ukazujú, že niekedy je jediným východiskom, ako si zachovať duševné zdravie a osobnú pohodu, práve odlúčenie.

1. Požiadala moje dve adoptívne deti, aby odišli preč, kým sa rodina bude fotiť, lebo „oni nie sú rodina“. Dala som jej chvíľu na rozmyslenie a v duchu napočítala do desať. Zopakovala to ešte raz. To bolo poslednýkrát, čo som s ňou ja (či ktokoľvek iný z mojej rodiny) prehovorila.

2. Moja o šesť rokov mladšia sestra ma nikdy nemala v láske. Pred pár rokmi som sa rozviedol a decká ostali žiť s mamou na opačnej strane republiky, takže som ich vídaval len párkrát do roka. O čosi neskôr začala mať moja ex duševné problémy, tak som jej navrhol, nech sa presťahuje bližšie a zverí mi decká do osobnej starostlivosti. Vtedy sa moja drahá sestra rozhodla zakročiť.

Bez môjho (aj exmanželkinho) vedomia išla za našimi deťmi a povedala im, že ich chcem „ukradnúť preč od maminky“. Napáchalo to toľko škody a dlho mi trvalo, kým si ku mne deti opäť vybudovali dôveru. Odvtedy je pre mňa mŕtva.

3. Naša mama nás prakticky poštvala proti sebe. On bol vždy ten dokonalý syn, ktorý v maminých očiach nedokázal pochybiť, a ja som ho za to neznášala. Teraz po rokoch ho už len ľutujem. Nebavíme sa len preto, že nám to mama nedovolí – má totiž pocit, že každý, s kým príde do kontaktu, mu chce len zle. Odplašila mu všetkých priateľov a vlastne mu zničila život. Veľmi si želám, aby sa od nej konečne odsťahoval a začal nový život.

Shutterstock

4. Pohlavne ma zneužíval. Keď som prosila mamu o pomoc, povedala mi, že mi síce verí, ale nemôže nič spraviť, lebo „je to predsa jej syn“. Došlo mi, že ak sa chcem ubrániť, som na to sama. Jedného dňa, keď som mala 16, sa opäť o niečo pokúsil. Schmatla som prvé, čo mi prišlo pod ruku, a bola som odhodlaná s ním bojovať, aj keby ma to malo zabiť.

Videl mi to na očiach a šokovaný sa vrátil naspäť do svojej izby. Ja som si zbalila veci a odišla. Už je to viac ako dvadsať rokov a to bolo naposledy, čo som s ním prišla do kontaktu.

5. Dva a pol roka som sa starala o nášho smrteľne chorého otca, až kým ho napokon tá pliaga nezabila. Koľkokrát ho prišli do nemocnice pozrieť moji súrodenci? Všetky ich návštevy možno zrátať na prstoch jednej ruky.

Odporúčame prečítať:

Nikdy nevydané filmy z dielne Marvelu: The Amazing Spider-Man 3 a jeho vzostup a pád

6. Môj brat sa zmenil na parazita. Najprv začal vyciciavať našu bohatú tetu, neskôr, keď mame diagnostikovali demenciu, aj ju. Keď som prebral kontrolu nad jej financiami, začal dobiedzať za mnou. Poslal som ho kade-ľahšie a odvtedy som ho nevidel. Skutočne mi nechýba.

7. Klamala, že má rakovinu. Taká vec sa skrátka nedá napraviť, ani ospravedlniť. Podľa môjho úsudku musí mať človek v hlave niečo vo veľkom neporiadku, aby zašiel takto ďaleko. Takéhoto človeka vo svojom dome – a hlavne v blízkosti svojich detí – jednoducho nechcem.

8. V určitom bode som si uvedomila, že zakaždým, keď sa so mnou sestra rozpráva, odo mňa vlastne len niečo chce. Poslednou kvapkou bola naša teta. Zdravotne na tom nie je dobre a jej deti sa o ňu nestarajú, preto sestra promptne navrhla, že sa môže nasťahovať ku mne. Prvýkrát v živote som jej povedala nie a ju od jedu takmer rozdrapilo. Toľko mi vyvolávala a bombardovala ma správami, nech si to rozmyslím, že som si ju bola nútená zablokovať.

9. Keď sa moja sestra vydala, stalo sa z nej monštrum. Ku každému okrem svojho muža sa začala správať ako ku kusu stolice. Rodičia jej to tolerujú, ja skrátka nemôžem. Toto fakt nepotrebujem.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane


Tagy:

Michaela Molnárová
Som také ukecané malé pivo, ktoré miluje zvieratká a za trojuholník vegánskej pizze by ťa pokojne aj prešlo traktorom. Neriskuj. Na EMEFKA tvorím už nejaký ten piatok, preto v mojom portfóliu nájdeš naozaj všeličo. Mojou špecialitkou sú vzťahové záležitosti, mužsko-ženské peripetie a ľudské príbehy, ale pred nejakým tým internetovým virálom tiež nebudem utekať
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.