Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Štvrtok 19.9.2024
sk
Konštantín
cz
Zita

Internet si obľúbil olympijských strelcov. Za hviezdu je cyberpunková Kórejčanka aj turecký tatko

Všetko sa dá robiť so štýlom. Aj vyhrávať medaily.


Olympijské hry sú nielen prehliadkou športových talentov, ale aj prehliadkou ľudskej rozmanitosti. Športovci zo všetkých kútov sveta sú rozmanití nielen krajinou pôvodu, ale napríklad aj životným príbehom, výzorom či výnimočnou charizmou.

Na tohtoročnej olympiáde v Paríži sa predviedli dve veľmi výrazné osobnosti, ktoré zhodou okolností obe súťažia v streľbe pištoľou.

„Najcoolovejší človek na svete“

Juhokórejská strelkyňa Kim Ye-ji je momentálne považovaná za „najcoolovejšieho človeka na svete“. Vďačí za to nielen svojim skvelým športovým výkonom, ale aj jedinečnému štýlu, s akým úspechy dosahuje.

Kim dobre vyzerá, jej oblečenie je štýlové a optické pomôcky, ktoré má na tvári, pripomínajú technologickú vychytávku zo sci-fi filmu. Spolu s vážnym výrazom v tvári a sebavedomými pohybmi tak Kim pôsobí ako hrdinka cyberpunkového anime či postava z počítačovej hry. Internet sa jej nevie nabažiť!

Zaujímavosťou je, že tento virálny klip, ktorý sa objavuje vždy, keď je kórejská strelkyňa spomenutá, nepochádza z tohtoročnej olympiády, ale zo Svetového pohára ISSF 2024. Nevadí, veď na ilustráciu stačí! Zábery zachycujú Kim pri tom, ako prekonala svetový rekord a získala zlato. Jej reakcia? Nulová. Akoby to pre ňu bola tá najvšednejšia vec…

Ani na parížskej olympiáde sa Kim nedarilo zle. Zo streľby vzduchovou pištoľou na desať metrov získala striebornú medailu. Tu na fotke oslavuje spolu so svojou krajankou Oh Ye Jin, ktorá si domov odnesie zlato (áno, na pištoli má srdiečko).

Veľkými hviezdami parížskej olympiády sa stala dvojica strelcov. Konkrétne sú to Kim Yeji z Kórei a Yusuf Dikeç z Turecka.
Profimedia

Turecký tatko

Druhým hviezdnym strelcom z parížskej olympiády sa stal 51-ročný Turek Yusuf Dikeç. Dikeç a Kim nemôžu byť po vizuálnej stránke viac odlišní. Kým Kórejčanka strieľala ovešaná kadejakou špičkovou výbavou a vyzerala ako sci-fi postava, o dvadsať rokov starší Turek pôsobil nesmierne všedne. Ako tatko, ktorý práve vstal z gauča.

Dikeçovi chýbali hi-tech optické pomôcky či pokročilé tlmiče hluku, aké majú iní strelci. Jeho výbavu tvorili len bežné dioptrické okuliare, jednoduché penové štuple do uší a dokonca aj jeho dres pôsobil oproti druhým veľmi minimalistickým dojmom.

Odrazil sa tento technologický rozdiel vo výkone, ktorý predviedol Dikeç? Rozhodne nie. Spolu so svojou reprezentačnou kolegyňou Sevval Ilayda Tarhan predviedol suverénny výkon a vybojoval pre Turecko strieborné medaily v streľbe vzduchovou pištoľou na desať metrov.

Veľkými hviezdami parížskej olympiády sa stala dvojica strelcov. Konkrétne sú to Kim Yeji z Kórei a Yusuf Dikeç z Turecka.
Profimedia

Starý vlk Dikeç všetkým ukázal, ako sa to robilo kedysi, a zatienil omnoho mladších súťažiacich so špičkovou výbavou. Vďaka tomu si získal sympatie športových fanúšikov z celého sveta a stal sa internetovou hviezdou. Spolu s Kim tak robia skvelú reklamu svojmu športu a určite inšpirujú nemálo mladých ľudí k tomu, aby sa naučili strieľať.


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.