Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Štvrtok 19.9.2024
sk
Konštantín
cz
Zita

Slovenská kaderníčka radí, aké účesy by mali ženy zvoliť v lete. Ako vyzerajú súčasné trendy?

Stále je dôležitá prirodzenosť.


Leto je v plnom prúde a celé naše telo dostáva poriadne zabrať. Nedávno sme ti priniesli rozhovor s barberom, ktorý sa vyjadril k pánskym účesom. Ako je však na tom v týchto teplých mesiacoch opačné pohlavie? Aké účesy by mali ženy zvoliť v lete? Na to sme sa pýtali slovenskej hairstylistky Natálie.

V rozhovore nám prezradila, aké sú súčasné trendy, ale aj to, aký účes zvoliť podľa typu vlasov. Okrem toho nám však dala aj nejaké tipy, na čo si treba dávať v lete pozor.

Ahoj, predstav sa nám, prosím. Čomu sa vlastne venuješ?

Ahojte, volám sa Natália Čisárová a mám 25 rokov, som hairstylistka a majiteľka salónu Cisarhair v Bratislave, z ktorej aj pochádzam. Vlasom sa venujem piaty rok, študovala som na kaderníckej škole v Bratislave a svoj salón som otvárala v júli 2022.

účesy na leto

Mohlo by ťa zaujímať:

Barber odporúča Slovákom účesy na leto. Aké sú súčasné trendy?

Aké sú trendy na toto leto, čo sa týka účesov? Sú nejaké výrazné novinky alebo zmeny?

V trendoch stále ostáva prirodzenosť, znamená to jemné presvetlenia, sunkissed balayage, alebo aj airtouch technika, ktorá v zahraničí nie je až takou novinkou, ale u nás stále áno.

Airtouch, aj z názvu, je „dotyk vzduchom“, v našom prípade fénom, ktorým prefukujeme a tým aj rozdeľujeme dorastajúce malé vlasy, ktoré sú krehké, od tých, ktoré sú pevné. Je to najšetrnejšia technika s krásnym výsledkom.

Výhodou je, že sa s ňou dajú kamuflovať aj sivé vlásky. Čo sa týka strihov a stylingu, stále nám ostávajú v trendoch curtain bangs, jemné postupky, ale aj sleek rovné strihy, braids či beach waves.

aké účesy by mali ženy zvoliť v lete
Instagram/Cisarhair
Aký účes by si odporučila niekomu, kto chce minimalizovať čas potrebný na úpravu vlasov počas letných dní?

Pri výbere účesu treba dbať na typ vlasov klientky. Ak má vlnité vlasy, volila by som postupné strihy, vlasy pekne zapadajú a netreba sa stylingu venovať hodiny. Ak sú vlasy rovné, volila by som rovnejšie strihy a uhladený look.

Čo by si poradila ženám, ktoré sa chystajú na dovolenku a chcú, aby ich účes vydržal čo najdlhšie?

Určite minimalizovať namáčanie vlasov v mori, aj keď vieme, že nie vždy sa tomu dá predísť. Kvalitná vlasová kozmetika nesmie chýbať žiadnej žene. V lete je to veľa o hydratácii, ktorú vlasom musíme dopriať.

Mohlo by ťa zaujímať:

Nenechaj si ujsť zľavu, aká tu ešte nebola. S naším PREMIUM sa počas leta nudiť nebudeš

Ktoré účesy a farby sú podľa teba nadčasové a budú stále v móde aj v nasledujúcich rokoch?

Nadčasovým „kúskom“ je jednoznačne balayage, freehand presvetlovacie techniky, čokoládová hnedá, ale aj ryšavá. Veľmi sa mi páči trend, že si ženy nechávajú aj svoje prirodzené, už sivé vlasy, dokonca som už niekoľko svojich klientok na to presvedčila. (smiech)

aké účesy by mali ženy zvoliť v lete
Instagram/Cisarhair
Farbenie vlasov počas leta. Áno, či radšej nie? Prečo? Na čo si treba dávať pozor?

Myslím si, že sa netreba úplne zameriavať na to, aké ročné obdobie máme. Samozrejme by sme nemali vlasy zbytočne presušovať v letnom období, klientky, ktoré chodia na prekrytie sivých vlasov celoročne, chodia aj v lete, samozrejme, do dĺžok by som volila na refresh farby len ľahký toner na oživenie farby.

S mnohými sa v lete príliš nevídavam, kvôli dovolenkám, potom robíme hĺbkový refresh po lete, keď volím pre každú klientku regeneráciu na mieru, aby sme vlasy dostali opäť do kondície.

Zvyknú si tvoje klientky pýtať rady, respektíve nechávajú účes na tebe alebo mávajú zvyčajne už vybratý nejaký konkrétny účes?

Tým, že väčšina mojich klientok je stálych, tak mi veria. Samozrejme, že je aj pár takých, s ktorými vymýšľame niečo nové.

Natálii ďakujeme za rozhovor a držíme jej palce v podnikaní. 🙂


Tagy:

Viliam Šuška
Fanúšik popkultúry, predovšetkým kinematografie. Sledujem aktuálne dianie, avšak občas odo mňa nájdeš aj nejaký zaujímavý technologický či herný článok, prípadne zaujímavosti.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.