Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Štvrtok 19.9.2024
sk
Konštantín
cz
Zita
V spolupráci s Bontonfilm

Skupina antihrdinov musí zachrániť vesmír! Divoké akčné sci-fi Borderlands láka na skvelé obsadenie aj nadhľad

Adaptácia známej videohernej série vyzerá ako slušná popcornovka.


Pokiaľ máš chuť spríjemniť si letné dni nejakou poriadne odviazanou a divokou akčnou jazdou, novinka Borderlands by ťa mohla zlákať do kina. Novinka Eliho Rotha vychádza z rovnomennej série videohier a pokiaľ máme súdiť podľa ukážky, tak to bude poriadny akčný úlet.

Banda drsňákov na dôležitej misii

Hlavnou hrdinkou je lovkyňa ľudí Lilith (Cate Blanchett) so záhadnou minulosťou, ktorá sa nie príliš ochotne vracia na svoju domovskú planétu Pandora. Tá patrí k najchaotickejším planétam v celej galaxii, Lilith tam však zavejú pracovné povinnosti. Musí totiž vypátrať nezvestnú dcéru obávaného vesmírneho šéfa Atlasa (Edgar Ramírez).

Pomocnú ruku jej v tom nečakane podá žoldnier Roland (Kevin Hart), divoká demolátorka Tiny Tina (Ariana Greenblatt), jej ochranca Krieg (Florian Munteanu), excentrická vedkyňa Tannis (Jamie Lee Curtis) a robot Claptrap (Jack Black).

Spolupráca týchto podivných postáv rozhodne nebude bezproblémová, čoskoro však zistia, že len spoločne môžu odhaliť najväčšie tajomstvo Pandory. A ako to už býva, zistia, že v ich rukách leží osud celého vesmíru.

V ďalších úlohách sa predstavia aj Haley Bennett, Gina Gershon, Janina Gavankar, Cheyenne Jackson, Bobby Lee, Olivier Richters, Steven Boyer a Charles Babalola.

Kvalitná videoherná adaptácia?

Na prvý pohľad môže Borderlands pripomenúť Strážcov galaxie. V tomto prípade by však mohlo ísť o trochu drsnejšie dobrodružstvo (materiál tomu nahráva, ale uvidíme). Nepochybne zaujme aj herecké obsadenie, ktoré je pomerne nekonvenčné (minimálne Cate Blanchett a Jamie Lee Curtis by sme tu, úprimne povedané, nečakali).

Eli Roth bude celkom iste pracovať s estetikou brakových a béčkových filmov, čo sa k zvolenej látke celkom hodí. Tak uvidíme. Dobrých videoherných adaptácií stále nemáme príliš veľa, snáď teda bude Borderlands patriť k tej hŕstke kvalitných pokusov. Do slovenských kín títo netradiční hrdinovia zavítajú už 8. augusta.

filmy, Borderlands, sci-fi, akčný film, kino program, slovenské kino, kino premiéra, filmová novinka, komédia
Bontonfilm SK

Tagy:

Dušan Šutarík
Na EMEFKA píšem hlavne o filmoch a seriáloch.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.