Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Štvrtok 19.9.2024
sk
Konštantín
cz
Zita

6 knižných noviniek, ktoré sa v auguste objavia na pultoch kníhkupectiev

Výber kníh, ktoré si tento mesiac zaslúžia tvoju pozornosť.

August pre mnohých predstavuje jeden z tých „smutnejších“ mesiacov – leto sa pomaly chýli ku koncu, prázdniny ubehli tak rýchlo, že si sa ani nenazdal, o dovolenke ani nehovoriac… Ak však patríš k milovníkom kníh, tak určite súhlasíš s tvrdením, že sa všetky vyššie spomenuté neželané javy znášajú ľahšie, ak sa začítaš do kvalitného príbehu.

Tento mesiac na pultoch kníhkupectiev môžeš nájsť aj tieto zaujímavé tituly:

Teagan Hunter – Na trestnej lavici

Vďaka vydavateľstvu Zelený kocúr si si už od autorky Teagan Hunter mohol prečítať prvé tri časti hokejovej série Carolina Comets. Tento mesiac sa vďaka novinke Na trestnej lavici, ktorá vyšla na prelome mesiacov, zamiluješ do novej dvojice postáv.

Emilia Andersonová je manažérka sociálnych sietí nášho tímu, v ktorom platia prísne pravidlá zakazujúce vzťahy so zamestnancami. Nezáleží na tom, že sme ich už omylom porušili – nemôžeme dopustiť, aby sa to zopakovalo. Navyše sa moje pôsobenie v NLH chýli ku koncu a toto je moja posledná šanca vyhrať Stanley Cup. Musím sa sústrediť na hru, nie na nejaké dievča, o ktoré ani nemám mať záujem.

Je odo mňa o desať rokov mladšia.​ Je to neter asistenta trénera. A pracuje pre tím. Je pre mňa zakázaným ovocím… a teda je nemožné jej odolať. Viem, že túto hru nesmiem hrať… No vyzerá to, že mierim na trestnú lavicu.

Zelený kocúr

Rebecca Yarros – Železný plameň

U zberateľov sú knihy so špeciálnou oriezkou čoraz viac obľúbené. Pred časom spôsobil veľký ošiaľ titul Štvrté krídlo, ktorého pokračovanie Železný plameň už nájdeš v kníhkupectvách – v limitovanom počte aj s dokonalou oriezkou.

Všetci čakali, že Violet Sorrengailová neprežije prvý ročník na Basgiathskej vojenskej akadémii, vrátane nej samej. Kresanie však bolo len prvou skúškou, ktorá vyradila tých slabých a nehodných. Pravý výcvik sa ešte len začína a Violet musí zistiť, ako ho prežije. Nielenže je vyčerpávajúci a vytvorený s cieľom pripraviť jazdcov na neznesiteľnú bolesť, skutočnú výzvu predstavuje nový viceveliteľ. Ten sa rozhodol Violet ukázať, aká je bezmocná – pokiaľ nezradí muža, ktorého miluje.

Po fyzickej stránke je Violet možno slabšia a krehkejšia než ostatní, pomáha jej však dôvtip a železná vôľa. Veliteľstvo navyše zabúda na najdôležitejšiu lekciu, ktorú sa naučila: dračí jazdci si píšu vlastné pravidlá. No aj s týmto odhodlaním môže byť nový rok na akadémii fatálny. Violet totiž pozná tajomstvo skryté medzi jej múrmi a nič, dokonca ani dračí oheň, ich tentoraz nemusí zachrániť.

Ikar

Alex Ahndoril – Nájdem ten kľúč

Celosvetovo známa dvojica píšuca pod menom Lars Kepler sa vracia na miesto činu s novým pseudonymom! Ako to zvládli? Dozvieš sa, až si prečítaš novinku Nájdem ten kľúč.

Súkromná detektívka Julia Starková dostane nečakanú návštevu. Jej služby vyhľadá jeden z majiteľov úspešnej rodinnej firmy. Deň predtým sa u nich na statku vo Västernorrlande konalo valné zhromaždenie spojené s večerou. Ráno našiel vo svojom telefóne fotografiu zviazaného zakrvaveného muža s vrecom na hlave. Pre výpadky pamäti spôsobené alkoholom si nedokáže spomenúť, odkiaľ fotka pochádza a či je vinníkom on alebo niekto iný. Skôr než sa do prípadu zapojí polícia, najme si Juliu, aby zistila pravdu.

Julia požiada o pomoc svojho exmanžela Sidneyho Mendelsona z norrmalmskej polície a v kútiku duše dúfa, že sa dajú znova dokopy. Spoločne vyrazia do lesov na prepychový statok, kde spoznávajú aj ostatných členov rodiny. Čím dlhšie pátrajú, tým je hádanka zamotanejšia. Julia sa musí spoľahnúť na svoj inštinkt, pozorovacie schopnosti a logiku, aby objavila kľúč k záhade.

Ikar

Mohlo by ťa zaujímať:

Nenechaj si ujsť zľavu, aká tu ešte nebola. S naším PREMIUM sa počas leta nudiť nebudeš

Tasha Boyd – Anglická lekcia

K letu neodmysliteľne patria aj erotické romány. V prípade, že sa ti od autorky Tashe Boyd páčil román Francúzska lekcia, nemal by si si nechať ujsť ani novinku Anglická lekcia.

Andrea roky pracovala na luxusnej jachte ako hlavná stevardka. Bol to jej úkryt pred nebezpečným manželom. Lenže už sa viac nechce skrývať. Túži zažiť pravú lásku a spaľujúcu vášeň.
Avšak žiadosť o rozvod prináša hrozbu… Čo keď ju kvôli tomu nájde jej násilný manžel? Napriek nebezpečenstvu je odhodlaná podstúpiť všetky riziká, len aby sa oslobodila. Znovu chce nájsť samu seba a otvoriť srdce láske.

Evan dohliada na bezpečnosť majiteľa a zamestnancov firmy Pascale odnepamäti. Andreinu ochranu má medzi najvyššími prioritami. Je pre neho výnimočná a za žiadnych okolností nedovolí, aby sa jej niečo stalo. Keď sa však dozvie o riziku, ktoré jej hrozí, je ochotný urobiť možné aj nemožné, aby sa jej nič nestalo. Dokonca sa nasťahovať hneď vedľa nej, hoci vie, že ju to rozzúri… Lenže čo ak je jej nenávisť len prezlečená príťažlivosť?

Grada

Oliver Pötzsch – Hrobár a vražda v krypte

Autora Olivera Pötzscha môžeš poznať vďaka detektívnym príbehom Hrobárov almanach a Hrobár a dievčina. Tento mesiac nájdeš na pultoch kníhkupectiev aj pokračovanie série – novinku Hrobár a vražda v krypte.

Viedeň, 1895: V krypte pod Dómom svätého Štefana nájdu turisti medzi kosťami a lebkami mŕtveho muža. Telo je bez známok násilia, iba tvár je skrivená od hrôzy. Umrel ten človek od strachu? Čo ho tak vyľakalo? V devätnástom storočí prekvitá vo Viedni špiritizmus a na každom rohu sa konajú seansy. Tento mŕtvy učenec sa však odvolával na vedu a odhaľoval podvodníkov. Popálil si pritom prsty?

Prípad opäť vyšetruje inšpektor Leopold von Herzfeldt. Anna, adoptívna dcéra hrobára Augustina Rothmayera, zas upozorní na istú zvláštnosť – z jedného sirotinca v meste miznú deti. Dopúšťa sa niekto násilia na bezbranných, alebo v metropole na Dunaji skutočne vyčíňa duch?

Ikar

Jules Wake – S láskou z Ríma

Tvorbu Julie Caplin sme ti predstavili už v mnohých článkoch. Vedel si však, že to je jej pseudonym a svoje prvé knihy vydávala pod menom Jules Wake? V kníhkupectvách čoskoro nájdeš preloženú jednu z jej starších kníh – pre nás novinku S láskou z Ríma.

Romantický vzťah je to posledné, na čo Lisa myslí, keď sa ocitne v krásnom apartmáne v Ríme so svojím kamarátom z detstva Willom Ryanom. Nielen preto, že z Willa sa stal jej úhlavný nepriateľ, no čakajú ju dôležitejšie veci – chce vypátrať svojho otca, ktorý sa jej odcudzil.

Počas pátrania Lisa a Will odhalia dávno pochované tajomstvá z minulosti, na ktoré ani jeden z nich nie je pripravený. Tajomstvá, ktoré životy ich oboch obrátia naruby…

Lindeni

Nech sa rozhodneš pre hociktorú zo spomenutých kníh, dúfame, že sa ti bude páčiť, a prajeme príjemné čítanie.


Tagy:

Viktória Veresová
Som introvertná duša, ktorá si povinnosť rozprávať sa s cudzími ľuďmi v práci kompenzuje dokonalým pokojom na gauči v spoločnosti napínavých knižných príbehov, o ktorých aj píšem pre EMEFKA. Na prvý pohľad som síce možno "trochu nudná a odmeraná", ale v skutočnosti vraj tak "správne trafená" knihomoľka, ktorá sa bez kávy nepohne ani na krok, miluje trilery, dokumenty o sériových vrahoch, sarkazmus a podnetné rozhovory s ľuďmi, pri ktorých si nemusí dávať pozor na to, čo povie.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.