Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Štvrtok 19.9.2024
sk
Konštantín
cz
Zita

Kuchár Jožko sa dnes postavil pred súd. Priateľku, ktorej orgány vyrezal, vraj stále miluje

Zrejme sa vyhne doživotnému trestu.


18+

POZOR, OBSAH URČENÝ
PRE DOSPELÝCH!

Ak si ešte dieťa, nemôžeš si čítať článok, kde sú nahé tety a ujovia, zbrane,
drogy, násilie či iné veci, ktoré sú NSFW.

Začiatkom tohto roka Slovenskom otriasol hrozivý prípad. Jozef Hanuska, prezývaný taktiež kuchár Jožko, zaškrtil svoju partnerku Patríciu, jej telo následne dobodal a vybral z neho viaceré orgány. Po dlhých mesiacoch sa kuchár Jožko postavil pred súd, tvrdil, že svoju priateľku stále miluje, informujú Topky.

Hanusku stíhajú väzobne, pretože bolo podozrenie, že by sa násilné správanie mohlo opakovať. Na súd prišiel s tým, že sa chcel dohodnúť o vine a treste, avšak prokurátor to zamietol. Počas súdneho pojednávania prebiehalo dokazovanie k výroku o treste, celý proces sa začal dnes o 9:00 v Bratislave.

K prípadu bol privolaný odborník forenznej psychiatrie Svetozár Droba. Podľa neho bol obžalovaný Jozef „v ťažkom stave alkoholovej opojenosti”, čo viedlo k vystupňovanému afektu. Podotkol, že nastal problém v rozpoznávacích a ovládacích schopnostiach. Tvrdí však, že Hanuska je voči svojmu konaniu kritický, čo môže napomôcť v jeho resocializácii.

Mohlo by ťa zaujímať:

Nenechaj si ujsť zľavu, aká tu ešte nebola. S naším PREMIUM sa počas leta nudiť nebudeš

„Jeho spoločenská nebezpečnosť po prípadnom prepustení bude minimalizovaná ochranným liečením,“ povedal. Droba ďalej uviedol, že u obžalovaného nezistil sexuálnu deviáciu a ani sadistické sklony. „Bolo to agresívne správanie v rámci vzťahovej diskontinuality,“ dodal. Okrem toho zároveň poukázal na to, že takisto aj poškodená bola často pod vplyvom alkoholu, označili ich za „nekompatibilných”.

Všetko sprevádzal alkohol

Celý hrozivý čin sa stal začiatkom nového roka, presnejšie 3. 1. 2024 na Prievozskej ulici v Bratislave. Dvojica údajne celý deň pila tvrdý alkohol, neskôr došlo k hádke a následne k fyzickému násiliu.

Kuchár Jožko súd
TASR

„V amoku ju chytil oboma rukami pod krkom a začal ju škrtiť. Celé to prebiehalo tak, že počas toho ako boli spolu nahí na posteli, obvinený poškodenú zvalil, prisadol ju, začal ju oboma rukami škrtiť dlho a intenzívne až do okamihu, kedy prestala dýchať,“ bolo uvedené v anonymizovanom rozhodnutí súdu.

Priateľku sa snažil oživovať

Svoju priateľku Patríciu, ktorú uškrtil, sa údajne najskôr snažil oživovať, keď sa mu to nedarilo, tak ďalej pil a začal ničiť partnerkino telo. Kuchynským nožom ju mal najskôr dobodať a následne ju rezal na hrudníku, stehne, tvári a panve. Z jej tela vybral vnútorné orgány, ktoré hádzal do koša.

Kuchár Jožko súd
TASR
Čo je nové v prípade stratenej 18-ročnej Terézie?

Určite si prečítaj:

Policajti prehľadávali brehy Dunaja. Čo je nové v prípade stratenej 18-ročnej Terézie?

Počas rozhovoru Hanuska Drobovi povedal, že svoje konanie považuje za ohavné a priateľku vraj stále miluje, aj napriek tomu, čo spravil. Nebude to však zrejme také jednoduché. Ako poukázal Startitup, prokurátor na súde uviedol, že Hanuska sa po svojom hrôzostrašnom čine osprchoval, prezliekol, a keď z bytu odchádzal, tak na kameru, ktorá je na chodbe, ukázal prostredník, čo môže naznačovať, že konal vedome.

Samotné pojednávanie sa odročuje na 13. septembra o 10:00. Podľa všetkého sa však obžalovaný vyhne doživotnému trestu.


Tagy:

Viliam Šuška
Fanúšik popkultúry, predovšetkým kinematografie. Sledujem aktuálne dianie, avšak občas odo mňa nájdeš aj nejaký zaujímavý technologický či herný článok, prípadne zaujímavosti.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.