Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Štvrtok 19.9.2024
sk
Konštantín
cz
Zita

Odsúdený za zneužitie maloletej, diskvalifikovaný z olympiády v Paríži. Kto je Steven van de Velde?

Za pohlavné zneužitie 12-ročného dievčaťa si mal odsedieť štyri roky.


Cez internet sa zoznámil s 12-ročným dievčaťom, ktoré neskôr neľútostne pohlavne zneužil. To by nemala byť veta, ktorá otvára článok o olympijskom športovcovi, no, nanešťastie, v roku 2024 je očividne aj toto možné. 29-ročný Steven van de Velde totiž ešte donedávna na letných olympijských hrách v Paríži reprezentoval Holandsko v plážovom volejbale.

Takmer dva metre vysoký, blonďavý, profesionálny športovec… Steven van de Velde je na prvý pohľad snom každej ženy. No len do momentu, kým sa nezačne rozoberať jeho minulosť. Švárny Holanďan má totiž okrem úctyhodných športových úspechov na konte aj podstatne menej úctyhodné obvinenie zo znásilnenia, za ktoré určitý čas pobudol za mrežami.

Z nádejného športovca násilník

Van de Velde sa narodil 8. augusta v holandskom meste Haag a v puberte mal našliapnuté na celkom sľubnú volejbalovú kariéru. V roku 2011 vyhral holandský národný šampionát Under-20 a o štyri roky neskôr po boku Michiela van Dorstena reprezentoval svoju rodnú krajinu na európskom šampionáte European Games. Potom si dal na chvíľu „pauzu“ a k profesionálnemu športu sa vrátil až v roku 2018.

Spomínaná pauza nebola tak celkom dobrovoľná. Van de Velde si musel vyhradiť čas najprv na súdne pojednávania a neskôr aj na posedenie za bránami väznice. Na krku mal obvinenie z pohlavného zneužitia maloletého dievčaťa, ktoré sa vyšetrovaním potvrdilo a právom z neho urobilo čiernu ovcu športového priemyslu.

Napriek tomu mu Holandská volejbalová asociácia v roku 2018 umožnila pokračovať v profesionálnej športovej kariére, vďaka čomu sa ocitol na FIVB Beach Volleyball World Tour a skončil tretí. Tento rok sa prilial ďalší olej do ohňa – kontroverzný športovec s kriminálnou minulosťou dostal možnosť súťažiť na parížskej olympiáde.

Steven van de Velde
Profimedia

Opil ju a znásilnil

Jeho obeťou bolo len 12-ročné dievča, ktorého meno ani pôvod sa bližšie nešpecifikuje. Zdroje uvádzajú, že ju stretol na internete, konkrétne na sociálnej sieti Facebook, a mala to byť práve ona, ktorá mu ako prvá poslala žiadosť o priateľstvo. Van de Velde mal spočiatku veriť, že dievča malo 16, no ani po prevalení jej skutočného veku s ňou kontakt neprerušil.

Práve naopak. Plne si vedomý toho, že je to prakticky ešte dieťa, v auguste 2014 za ňou vycestoval do jej rodného mesta Milton Keynes v Anglicku. Mal v tom čase 19. Pri jazere Furzton Lake ju opil, znásilnil a nakoniec sa s ňou pokúsil stráviť noc v hoteli. Následkom toho, že sa mu nepodarilo dostať izbu, dvojica zostala spať pod schodmi.

edmund kemper

Odporúčame prečítať:

Vo veku 15 rokov zabil svojich starých rodičov. Toto je nadpriemerne inteligentný sériový vrah Edmund Emil Kemper

Po opätovnom prílete do Holandska Van de Velde kontaktoval obeť znovu. Posielal ju ku gynekológovi, aby si vybavila núdzovú antikoncepciu. Dievča poslúchlo. Jej vek však nenechal zamestnancov kliniky chladnými a tí zalarmovali políciu aj jej rodinu. V januári roku 2016 ho Holandsko vydalo Spojenému kráľovstvu, kde bol obratom zatknutý.

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane


Tagy:

Michaela Molnárová
Som také ukecané malé pivo, ktoré miluje zvieratká a za trojuholník vegánskej pizze by ťa pokojne aj prešlo traktorom. Neriskuj. Na EMEFKA tvorím už nejaký ten piatok, preto v mojom portfóliu nájdeš naozaj všeličo. Mojou špecialitkou sú vzťahové záležitosti, mužsko-ženské peripetie a ľudské príbehy, ale pred nejakým tým internetovým virálom tiež nebudem utekať
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.