Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Štvrtok 19.9.2024
sk
Konštantín
cz
Zita
Zdroj: ©Shutterstock

Čo sa stane so vzťahom po odmietnutej žiadosti o ruku? Ľudia sa podelili o srdcervúce príbehy

Je možné sa z niečoho takého otriasť?

Odmietnutie žiadosti o ruku je momentom, ktorý navždy zmení dynamiku celého vzťahu. Zatiaľ čo niektoré páry dokážu túto výzvu prekonať a nájsť cestu späť k sebe, pre iné to môže znamenať koniec ich spoločnej cesty. Tento citlivý okamih často vyvoláva množstvo emócií a otázok – od pochybností o budúcnosti až po hľadanie príčin odmietnutia.

V našom článku sa pozrieme na to, čo sa stane so vzťahom po odmietnutej žiadosti o ruku, a prinesieme ti príbehy ľudí z Redditu, ktorí si týmto prešli. Ich srdcervúce zážitky nám ponúknu pohľad na to, ako tento okamih ovplyvnil ich vzťahy a ako sa s tým vyrovnávali.

1. O svadbe sme sa bavili vyše roka, až som ju napokon pozval na romantickú večeru a požiadal ju o ruku. Povedala nie. Vraj z toho nemá dobrý pocit. Rozišli sme sa a o niekoľko mesiacov neskôr ma začala prosiť, aby sme sa k sebe vrátili. Dokonca ma sama požiadala o ruku (povedal som nie). Po rozchode som si totiž uvedomil, že ja som bol ten, ktorý držal celý náš vzťah pohromade, a ona sa len viezla. Keď ma odmietla, išlo mi srdce puknúť, no dnes už viem, že to bolo to najlepšie, čo sa mi mohlo stať.

2. Keď môj otec požiadal mamu o ruku, poslala ho kade-ľahšie. Proste sa zľakla. Napokon si to rozmyslela, uprostred noci sa mu vkradla do nočného stolíka a ukradla prsteň, ktorý jej kúpil. Začala ho nosiť a bolo. Jasné, nebolo to medzi nimi vždy ružové, ale napriek ich nezhodám som tu a tento rok oslávili svoje 38. výročie.

3. Bolo to prosté – rozišli sme sa. Obaja sme boli mentálne nastavení na svadbu, manželstvo a deti a obaja sme sa o tom pravidelne rozprávali, no keď prišlo na lámanie chleba, vycúvala. Nemal som prečo v takom vzťahu zostávať.

4. Nadhodil som tému svadby a ona mi spísala zoznam vecí, v ktorých sa mám najprv zlepšiť. Berme do úvahy, že v tom čase som sa už kvôli nej presťahoval na opačnú stranu zemegule, naučil sa miestny jazyk a našiel si lepšie platenú prácu, ako mala ona. Povedal som si, že čo je veľa, to je veľa, a poslal som ju k vode.

Čo sa stane so vzťahom po odmietnutej žiadosti o ruku? Ľudia sa podelili o srdcervúce príbehy
Shutterstock

5. Moja mama odmietla otca hneď dvakrát. Prvý raz mu povedala, nech najprv dokončí výšku, druhý raz zase, nech si najprv nájde robotu a trochu sa v nej oťuká. Ako sa hovorí, do tretice všetko dobré a nakoniec sa zobrali. Prežili spolu nádherných 62 rokov, až dokiaľ otec nezomrel.

6. Požiadal som ju o ruku a ona ma odmietla so slovami: „Ešte si musím nájsť aspoň sto frajerov, aby som vedela, či si ten najlepší. A okrem toho, ocino by ma zabil.“ Asi treba poznamenať, že sme mali obaja deväť rokov… ale aj tak to zaštípalo.

Odporúčame prečítať:

Nikdy nevydané filmy z dielne Marvelu: The Amazing Spider-Man 3 a jeho vzostup a pád

7. Frajer mojej mamy ju požiadal o ruku po troch mesiacoch randenia. Mala štyridsať a za sebou jedno nevydarené manželstvo zakončené naozaj odporným rozvodom. Povedala mu, že sa na to ešte necíti, a on to rešpektoval. Upozornil ju však, že druhýkrát sa jej už pýtať nebude. Sú spolu už viac ako 25 rokov, no o svadbe nikdy nepadla ďalšia zmienka.

8. Zobral som ju na Sochu slobody, kľakol na jedno koleno a ona povedala nie. Zobral som to športovo a so smiechom jej oznámil, že viem, že si to rozmyslí, ale potom ma už o ruku bude musieť požiadať ona. O pár mesiacov bez varovania začala plánovať svadbu. Dnes spolu máme tri dospelé deti, ale nikdy ma o tú ruku nepožiadala.

Čo sa stane so vzťahom po odmietnutej žiadosti o ruku? Ľudia sa podelili o srdcervúce príbehy
Shutterstock

Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane


Tagy:

Michaela Molnárová
Som také ukecané malé pivo, ktoré miluje zvieratká a za trojuholník vegánskej pizze by ťa pokojne aj prešlo traktorom. Neriskuj. Na EMEFKA tvorím už nejaký ten piatok, preto v mojom portfóliu nájdeš naozaj všeličo. Mojou špecialitkou sú vzťahové záležitosti, mužsko-ženské peripetie a ľudské príbehy, ale pred nejakým tým internetovým virálom tiež nebudem utekať
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.