Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Štvrtok 19.9.2024
sk
Konštantín
cz
Zita
Zdroj: ©Shutterstock

Hľadáš knižné rozptýlenie na dovolenku? Tieto knihy plné lásky potešia každú milovníčku romantických príbehov

Výber kníh, ktoré na dovolenke nesmú chýbať žiadnej milovníčke romantických príbehov.

Síce je už viac než polovica leta za nami, napriek tomu sa však ešte nájdu mnohí, ktorých vysnívaná dovolenka zatiaľ iba čaká. Ak patríš medzi knihomoľov, ktorí si nevedia predstaviť vylihovanie na pláži alebo pri bazéne bez dobrej knihy, máme pre teba skvelú správu.

Nižšie nájdeš výber najlepších príbehov plných lásky, vďaka ktorým sa odreaguješ od problémov všedných dní a dokonale vypneš myseľ.

Rebecca Yarros – Možno ťa znovu stretnem

Pre Izzy a Natea sú typické stretnutia v najnečakanejších chvíľach. Nezabudnuteľné zoznámenie sa v lietadle, plné spojenia a chémie, ktoré sa takmer skončilo tragicky, sa im vrylo raz a navždy do sŕdc. No potom sa jeden druhému stratili… Osud akoby stál proti nim a zdá sa, že načasovanie nikdy nie je správne. Netušia, kedy sa znovu uvidia a či vôbec. Lenže Izzy sa cíti pri Natovi tak ako pri nikom inom a nechce oňho prísť. Pre Nata je Izzy zasa to jediné dobré, čo ho v živote stretlo. Je odhodlaný ochraňovať ju aj za cenu, že bude riskovať vlastný život.

O mnoho rokov neskôr v nich emóciami nabité stretnutie v Afganistane opätovne prebudí staré city. Musia ich však odložiť bokom, pretože Nate, člen elitných špeciálnych jednotiek, dostal za úlohu dohliadať na jej bezpečnosť. Nevypovedané slová a potláčané city vytvárajú medzi nimi čoraz väčšie napätie. Podarí sa im ovládnuť vzájomnú vášeň alebo sa zmení na tikajúcu bombu, ktorá zničí všetko naokolo?

Carley Fortune – Stretneme sa pri jazere

Fern Brookbanksová premárnila priveľa svojho dospelého života premýšľaním o Willovi Baxterovi. S nesmierne príťažlivým, oduševneným umelcom strávila ako dvadsiatnička len dvadsaťštyri hodín. Z náhodného stretnutia sa vykľul deň plný zážitkov v meste. Načasovanie im síce nehralo do karát, ale ich prepojenie bolo nepopierateľné: podelili sa o všetky tajomstvá, všetky sny a dohodli sa, že sa stretnú o rok. Fern prišla. Will nie. Život tridsaťdvaročnej Fern vyzerá celkom inak, než si ho predstavovala. Nežije v meste, vrátila sa domov a vedie matkin rezort. Kedysi si sľúbila, že k tomu nikdy nedôjde. V rezorte vládne zmätok, manažérom je jej bývalý priateľ a Fern netuší, kde začať.

Potrebuje plán, záchranné lano. Na jej prekvapenie jej ho hodí Will, ktorý prichádza s deväťročným oneskorením, kufrom v ruke a ponukou pomoci. Možno je jediným človekom, ktorý vie, čím si Fern prechádza. Ako však môže veriť fatamorgáne v drahom obleku, ktorá sa vôbec nepodobá na mladého muža spred desiatich rokov? Will niečo skrýva a Fern si nie je istá, či chce jeho tajomstvo odhaliť. Pred desiatimi rokmi ju však zachránil. Dokáže urobiť to isté ona pre neho?

Michaela Zamari – Nič od toho nečakaj… a dostaneš všetko!

Nepísaná dohoda znie jasne: Nič od toho nečakaj! Ona má už po krk bizarných stretnutí cez zoznamovacie aplikácie, on sa ide pár mesiacov po svadbe rozvádzať. Stretli sa v čase, keď sú obaja vyčerpaní zo znižovania nárokov, prispôsobovania sa druhým a zanedbávania vlastných potrieb. Dve umelecké duše, ktoré nutne potrebujú reštart! Preto pomyslia na to isté – načo sa viazať, ak existuje priateľstvo s výhodami? Len oni dvaja, úprimnosť a obojstranné potešenie.

Po jednej vyčerpávajúco krásnej noci im napadne, že by mohli víkendy stráviť opäť v posteli. Akurát izby sa môžu nachádzať v iných krajinách. Ceny nízkonákladových leteckých spoločností ešte nikdy neboli také lákavé. Spontánne teda investujú do leteniek na tri cesty. A potom sa niečo katastrofálne po…kazí. Dvaja tvrdohlavci, zopár vnútorných démonov a niekoľko európskych destinácií. Oželejú zakúpené letenky, alebo vyriešia prvé problémy v raji? A záleží vôbec na tom, kde vo svete sa nachádzajú, keď s nimi cestuje aj tá neskrotná chémia, ktorá ich sprevádza od prvého okamihu?

Annabel Monaghan – Letná láska

Výhody letnej lásky: je zábavná, krátka a nikto si pri nej nezlomí srdce. Na svete neexistuje dostatočné množstvo sklenených dóz, ktoré by uskladnili chaos, čo ovládol život Ali Morrisovej. Pred dvomi rokmi jej zomrela mama, potom ju opustil manžel a slušné nohavice so zipsom nemala na sebe už celú večnosť. Živí sa upratovaním a organizovaním domácností, no v jej vlastnej špajze vládne neporiadok. Nikoho neprekvapí viac než Ali, že keď si prvýkrát po dlhej dobe oblečie niečo iné než tepláky (overal sa dá považovať za slušné nohavice, však?), tak niekoho stretne.

Lepšie povedané, pes jej vyberie muža, rovnako ako si vybral najobľúbenejšie z jej troch detí – označkuje si ho. Ethan sa na ňu usmieva, akoby ju poznal odjakživa. Lenže posledné, čo Ali potrebuje, je ešte viac si skomplikovať život. Trochu letného vzrušenia však ešte nikomu neuškodilo…

Ivana Popluhárová – Sladký taliansky život

Eva sa vyberie s kamarátkami na dlhoočakávanú dovolenku do Talianska. Jej snom je užiť si more a slnko, oddýchnuť si od reálneho života a načerpať nové sily. Všetko sa však zmení už počas prvej noci. Náhodne natrafí na muža, ktorý jej vyrazí dych, a Eva nedokáže uveriť tomu, že by mohol byť skutočný.

„Poznám tohto chlapa necelých pätnásť minút a už teraz je mi jasné, že toto bude láska ako hrom alebo otrasne zlomené srdce,“ pomyslela si, keď ho spoznala. A vôbec nebola ďaleko od pravdy…

Vi Keeland – Nerovná hra

Ten utorok sa v ničom nelíšil od ostatných dní. Dvanásť hodín som sedela nad algoritmom pre jednu spoločnosť a po príchode domov som sa venovala svojej záľube – dopĺňaniu faktov o mužoch do vzorca, vďaka ktorému si nájdem ideálneho partnera ešte pred tridsiatkou. V tej chvíli zaklopal na dvere cudzí muž a odovzdal mi dokumenty, ktoré mi prevrátili život hore nohami. Otec, ktorého som nikdy nepoznala, ma vo svojom závete ustanovil za spolumajiteľku profesionálneho futbalového klubu. Keďže som o tomto športe dokopy nič nevedela, jeden z hráčov sa podujal, že ma doň zasvätí.

Zhodou okolností šlo presne o typ chlapa, ktorého by môj vzorec vylúčil ako totálne nevhodného partnera. Christian Knox bol až hriešne pekný, sebavedomý a mohol mať každú ženu, na ktorú ukáže. Tvrdil však, že chce len mňa. Vôbec sa svojou náklonnosťou ku mne netajil. Ale nemienila som sa s ním zapliesť, veď som bola jeho šéfka. Určite sa zhodneme, že takéto vzťahy sú neprípustné. Ale môžem ja za to, že zakázané ovocie najviac chutí?

Julie Caplin – Vila v Taliansku

Textilná umelkyňa Lia Bathurstová vždy snívala o tom, že jedného dňa utečie na biele piesočnaté pláže na pobreží Amalfi – lenže súčasťou tohto sna nikdy nebolo stretnutie s jej skutočným otcom. Tým, o ktorom ešte pred niekoľkými týždňami vôbec nevedela. A predsa tu zrazu stojí pred bránami nádhernej vily, do ktorej jej zamietol prístup neznesiteľný – a zároveň neskutočne príťažlivý – Raphael Knight, obchodný manažér jej otca.

Keď Lia vďaka starej čiernobielej fotografii dokáže, že jej tvrdenie bolo pravdivé a je dcérou známeho talianskeho herca, Raph je odhodlaný uistiť sa, že táto cudzinka s dlhými kučeravými vlasmi a nákazlivým úsmevom nemá postranné úmysly. Aj keby to znamenalo, že ju nespustí z dohľadu. Na romantickom pobreží Amalfi obsypanom citrónovníkmi začne byť čoskoro horúco, a nebude to spôsobené len počasím…

Baja Dolce – Ten ľavý

Ona chce rozprestrieť krídla a lietať, hoci nepozná správny smer. On je vietor, ktorý prichádza nečakane, aby jej ukázal, kadiaľ letieť. Valentína túži nájsť toho pravého, pritom stále hľadá samu seba. Na jednej strane sa snaží nesklamať blízkych, na strane druhej túži lietať. Jej krídla – vlastné túžby – sú však zviazané pochybnosťami.

Sled sklamaní ju zavedie do situácie, v ktorej sa ocitne prvýkrát. Ona predsa „taká nie je“, lenže čo ak v prudkom odbočení doľava má prsty samotný osud? A čo ak jej namiesto toho pravého do života príde ten ľavý?

Elle Kennedy – Darebák

Už uplynulo veľa času, odkedy mala Casey Tresscottová pocit, že má život vo svojich rukách. Po autonehode, ktorá ju takmer stála život, okolo nej doma chodia po špičkách a v škole ju za chrbtom ohovárajú. Našťastie, svoj bezpečný prístav našla v chalanovi zo Sandoveru, Fennovi Bishopovi… Teda aspoň si to myslela. Za peknou tvárou pohodového chlapca sa ukrýva nebezpečná pravda o noci, keď sa Casey druhý raz narodila. Myslel si, že klamstvo je jediným správnym riešením, no potom sa predrala na povrch pravda a Caseyin pohľad na Fenna sa zmenil.

Casey má už všetkých plné zuby. Nebude viac ticho, vzoprie sa zákerným spolužiakom v škole, flirtuje s playboymi a nedodrží večierku, na ktorej jej prísny otec tak trvá. Ak ju chce Fenn získať späť, musí požiadať o pomoc svojho nevlastného brata a ďalších sandoverských delikventov, aby sa mu podarilo odhaliť celý príbeh o Caseyinej nehode a o tom, kto je za ňu zodpovedný. Ale čo ak už Casey nie je viac tým dievčaťom, do ktorého sa zaľúbil? Má ich vzťah ešte nádej, keď ho Fenn svojimi činmi skazil?

Monika Wurm – Kráska & beštia

Lili, mladej žene túžiacej po rodine, sa v jedinom momente zrúti celý svet. Po tom, čo dostane výpoveď v práci, pristihne svojho snúbenca v náručí inej ženy. Po čase sa nechá nahovoriť, aby skúsila šťastie prostredníctvom zoznamovacích aplikácií. Nemá však šťastie, keďže ani týmto spôsobom sa jej toho pravého nedarí nájsť. Vo chvíli, keď to chce definitívne vzdať, dostane sa jej do rúk dámsky časopis s inzerátom, na ktorý sa rozhodne zareagovať. Spoznáva muža svojich snov, ktorý nie je len zámožný džentlmen, ale túži po rodine rovnako ako ona sama.

Dokonalá rozprávka… Táto však v sebe skrýva jeden háčik. Ak sa chce Lili s týmto výnimočným mužom stretnúť, musí absolvovať výberové konanie a akceptovať skutočnosť, že svojho vysnívaného za denného svetla nikdy neuvidí. Dôvod je prostý. Nechce ju svojím hrôzostrašným vzhľadom vystrašiť. Koľko ďalších prekvapení skrýva neznámy a taký tajuplný muž pod rúškom tmy? Podľahne neskúsená Lili jeho podmanivému umeniu zvádzania bez toho, aby odhalila jeho desivú tvár?

Nech sa rozhodneš pre hociktorú zo spomenutých kníh, dúfame, že sa ti bude páčiť, a prajeme príjemné čítanie.


Tagy:

Viktória Veresová
Som introvertná duša, ktorá si povinnosť rozprávať sa s cudzími ľuďmi v práci kompenzuje dokonalým pokojom na gauči v spoločnosti napínavých knižných príbehov, o ktorých aj píšem pre EMEFKA. Na prvý pohľad som síce možno "trochu nudná a odmeraná", ale v skutočnosti vraj tak "správne trafená" knihomoľka, ktorá sa bez kávy nepohne ani na krok, miluje trilery, dokumenty o sériových vrahoch, sarkazmus a podnetné rozhovory s ľuďmi, pri ktorých si nemusí dávať pozor na to, čo povie.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.