Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Štvrtok 19.9.2024
sk
Konštantín
cz
Zita

Bruchala posiela Šimkovičovej tvrdý odkaz: Nemáš na to, aby si bola ministerkou kultúry

Bruchala sa vyjadril k svojej bývalej kolegyni.


Včera sa v uliciach Bratislavy konal Pochod za kultúru, ktorý zorganizovala občianska platforma Otvorená kultúra s ďalšími kultúrnymi organizáciami.

Zhromaždenie reagovalo na kroky ministerky kultúry, keďže v posledných dňoch odvolala šéfa Slovenského národného divadla (SND) Mateja Drličku aj šéfku Slovenskej národnej galérie (SNG) Alexandru Kusú. Na súčasnú situáciu reagoval aj bývalý dlhoročný kolega Martiny Šimkovičovej Pavel Bruchala. Ministerke kultúry posiela tvrdý odkaz.

Bruchala začal tým, že dnes sa venuje cestovaniu okolo sveta, spoznáva nové kultúry a rozmanitosť zemegule. Jeho bývala kolegyňa sa rozhodla ísť zas do politiky a stala sa ministerkou kultúry.

Si cynická, pomstychtivá, ničíš životy, hovorí Bruchala

„Maťa, ja mám vyštudované herectvo a myslím si, že mám čo povedať do umenia a kultúry. Myslím si, že ty nemáš na to, aby si bola ministerkou kultúry. Sama si sa ňou stala z ničoho nič. To je inak úžasné na tom Slovensku, ako sa ľudia dostávajú k funkciám, o ktorých ani nesnívali,“ začal Bruchala.

„Maťa, ty na to nemáš odborné ani ľudské a charakterové predpoklady. Hovorím to veľmi pokojne a slušne, pretože je to môj názor. Umenie alebo kultúra je o emóciách a ty šíriš len negatívne emócie. Irituješ, si cynická, pomstychtivá, ničíš životy. Chceš určovať čo je a čo nie je kultúra. Robíš to spolu aj s pánom Machalom. Je to veľmi smutná dvojica, ktorú ste vytvorili,“ odkazuje Bruchala Šimkovičovej.

„Už pred pár mesiacmi som podpísal iniciatívu na tvoje odvolanie a urobil som to aj minulý týždeň,“ dodal na záver a vyzval Šimkovičovú, aby sama odstúpila z postu ministerky kultúry.


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.