Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Štvrtok 19.9.2024
sk
Konštantín
cz
Zita

Makara a Jančkárová končia v relácii O 5 minút 12. Svoj odchod z STVR avizujú aj ostatní

Od septembra ich už neuvidíme moderovať reláciu.


Po Michalovi Kovačičovi z Markízy a Jane Krescanko Dibákovej z TV JOJ sa sťahujú zo spravodajskej relácie ďalší známi moderátori. Marek Makara a Marta Jančkárová už od septembra nebudú moderovať politickú diskusnú reláciu na verejnoprávnej STVR O 5 minút 12.

„S vedením som sa dohodol, že O 5 minút 12 od septembra nebudem moderovať, bolo to na moju žiadosť s tým, že sa presuniem na kanál 24, kde budem moderovať spravodajský prúd,“ uviedol pre Aktuality.sk Makara. Portálu potvrdili informáciu viaceré zdroje z prostredia televízie.

Už pred necelými mesiacmi avizoval poslanec SNS Roman Michelko, že Jančkárová a Makara skončia s moderovaním relácie O 5 minút 12. „V septembri a októbri už Jančkárku a Makaru neuvidíte,“ povedal Michelko.

O odchode rozmýšľajú aj ďalší

Fico zase povedal, že ani jeden zo spomínaných moderátorov nie je nenahraditeľný. Dnes prebiehala v STVR spoločná porada zamestnancov a vedenia, kde sa mali riešiť aj údajne zásahy do spravodajstva. Podľa informácií portálu Aktuality.sk sa na porade hovorilo aj o odchode Marty Jančkárovej z relácie O 5 minút 12.

Moderátorka však portálu informáciu nepotvrdila. „Teraz v tejto chvíli by to bolo odo mňa nekorektné komentovať,“ povedala portálu Jančkárová a uviedla, že chce ešte komunikovať so šéfkou spravodajstva Máriou Hlucháňovou.

Aktuality získali aj informáciu z nového telerozhlasu, že odchádzajú aj ďalšie tváre a redaktori.Viacerí zvažujeme odchod vrátane mňa,“ vyjadril sa pre portál jeden z redaktorov, ktorých oslovili.

TASR – Jaroslav Novák

Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.