Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Štvrtok 19.9.2024
sk
Konštantín
cz
Zita

Alžírska boxerka, ktorá na olympiáde vyhrala zlato, žaluje spisovateľku J. K. Rowlingovú aj Elona Muska

Okolo alžírskej boxerky Imane Khelifovej vznikla kontroverzná kauza.


Alžírska boxerka Imane Khelifová podala žalobu na Elona Muska a spisovateľku J. K. Rowlingovú za údajnú kyberšikanu a pobúrenie, ktoré vyvolali okolo jej účasti na olympijských hrách v Paríži.

Právny zástupca zlatej medailistky Nabil Boudi so sídlom v Paríži pre magazín Variety uviedol, že Musk aj Rowlingová boli menovaní v trestnom oznámení, ktoré minulý týždeň zverejnilo centrum prokuratúry pre boj proti nenávisti na internete, píše portál Daily Mail.

Boudi uviedol, že Khelifová podala žalobu v rámci svojho „boja za spravodlivosť, dôstojnosť a česť“. Žaloba bola podaná proti Muskovej sociálnej sieti X, čo podľa francúzskeho práva znamená, že bola podaná proti „neznámym osobám“. Boudi vysvetlil, že to zaručuje, že „prokuratúra má všetok priestor na to, aby mohla viesť vyšetrovanie proti všetkým osobám“ vrátane tých, ktoré zdieľali nenávistné správy pod pseudonymami. Súčasťou vyšetrovania bude aj Donald Trump.

Musk zasa opätovne zdieľal príspevok plavca Rileyho Gainesa, ktorý tvrdil, že „muži nepatria do ženských športov“. Šéf spoločnosti Space X súhlasil a napísal: „Absolútne.“

Profimedia

Odňatie slobody aj finančné pokuty

Možné následky za trestné činy kyberšikanovania vo Francúzsku sú tresty odňatia slobody od dvoch do piatich rokov a pokuty od 26 000 do 39 000 libier. V prípade stíhania ako nenávistného prejavu na internete by páchatelia mohli dostať dokonca pokutu vo výške 64 000 až 214 000 libier.

Táto správa prichádza niekoľko dní po tom, čo Khelifová získala zlatú medailu v ženskej boxerskej súťaži do 66 kilogramov. Zvíťazila po tom, ako pretrpela rozsiahlu kauzu, ktorá sa týkala polemík ohľadom jej pohlavia.


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.