Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Štvrtok 19.9.2024
sk
Konštantín
cz
Zita

Tento víkend ovládne Bratislavu festival Lovestream. Akými dopravnými prostriedkami sa naň dostaneš?

Vybrané vlaky mimoriadne zastavia v železničnej stanici Bratislava-Vajnory.


Najbližší víkend spolu s piatkom ovládne Bratislavu festival Lovestream. Desaťtisíce Slovákov sa dopravia na hudobný festival, ktorý sa bude konať na Letisku Vajnory.

Ak ťa nemá kto hodiť na festival autom, nezúfaj. Na letisko sa dostaneš aj autobusom či vlakom z rôznych kútov Slovenska.

Na Lovestreame aj tento rok vystúpia svetoznáme hviezdy ako 50 Cent, Rita Ora, Macklemore či Tiësto a mnohých ďalších. Na festival sa pohodlne odvezieš autobusom spoločnosti Slovak Lines.

Dopravný podnik Bratislava (DPB) nebude zabezpečovať verejnú a kyvadlovú dopravu na blížiaci sa hudobný festival Lovestream (16. – 18. 8.), ktorý bude na vajnorskom letisku. „Mestská hromadná doprava bude aj počas festivalu jazdiť v štandardnom režime podľa cestovných poriadkov platných pre jednotlivé linky,“ skonštatoval hovorca DPB Jozef Vozár.

Spoločnosť Slovak Lines ti odporúča zakúpiť si lístok na ich autobusy v predstihu, buď online na webe, alebo v mobilnej aplikácii. Obojsmerný lístok kúpiš za zvýhodnenú cenu 12 eur. Jednosmerný ťa online vyjde 7 eur a u vodiča 10 eur.

Vlaková kyvadlová doprava

Každý festivalový deň vyrazí autobus z Autobusovej stanice Nivy z nástupiska číslo 11. Tam aj naspäť sa budeš môcť dostať v troch rôznych časoch. Spoločnosť upozorňuje na to, že zakúpený lístok sa vzťahuje na konkrétny čas a nie je možné ich využiť na iný termín.

Účastníci festivalu môžu využiť aj vlakovú dopravu. „Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) počas konania hudobného festivalu LoveStream, teda od piatka 16. do nedele 18. augusta 2024, bude mimoriadne zastavovať vybrané vlaky v železničnej stanici Bratislava-Vajnory,“ informuje dopravca na svojej webovej stránke.

Slovensko, príhody Slovákov, zaúčajúci sa medici, nemocnica, vtipné historky

Určite si prečítaj:

Vtipné príhody Slovákov so zaúčajúcimi sa medikmi

Doprava autom

„Mimoriadne zastavenie piatich vlakov v stanici Vajnory v dňoch 16., 17. a 18. augusta sa bude týkať rýchlikov R 838, 840 a 842 z Banskej Bystrice do Bratislavy hl. st., medzištátnych vlakov EuroCity EC 272 a 270 z Budapest-Nyugati pu. do Prahy hl. n.,“ uvádza Železničná spoločnosť Slovensko.

Navyše, po skončení každého festivalového dňa o 1:00 ráno bude k dispozícii vlaková kyvadlová doprava zo stanice Bratislava-Vajnory na stanicu Bratislava hlavná stanica, zabezpečí ju súkromný dopravca. Lístok si môžeš kúpiť vopred na webe festivalu.

Ak sa chystáš s rodinou či partiou kamošov na festival autom, policajti vydali upozornenie a informujú: „Pre návštevníkov sú pripravené parkovacie plochy priamo v areáli festivalu na území starého letiska vo Vajnoroch, na ktoré je príjazd z Rybničnej ulice, ale zároveň vodičom odporúčame, aby využili aj iné záchytné parkoviská v okolí miesta konania tzn. na Zlatých pieskoch pri obchodnom centre a v Rači – na Púchovskej ulici, nakoľko je po skončení festivalu a hromadnom odchode účastníkov potrebné rátať s komplikáciami v doprave – možné zdržania v dôsledku tvorby kolón,“ informuje Polícia SR – Bratislavský kraj na sociálnej sieti.


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.