Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Štvrtok 19.9.2024
sk
Konštantín
cz
Zita
V spolupráci s Cinemart

Fantasy komédia z prostredia influencerov a rozprávok Fakjú princezné láka nápaditosťou a humorom

Spin-off populárnej série sľubuje zábavný zážitok.


Komediálna séria Fakjú pán profesor sa stretla so solídnym úspechom nielen v domácom Nemecku, ale aj v iných krajinách. Svojich fanúšikov si našla aj na Slovensku či v Česku a tých iste poteší, že trilógia sa rozrastie o ďalší diel (resp. spin-off).

Film Fakjú princezné však je koncipovaný inak. Hoci v ňom vystupujú niektoré rovnaké postavy, tentokrát ide o komédiu zasadenú do kulís známych rozprávok.

Influencerka vo svete rozprávok

Hlavnou hrdinkou je nám dobre známa Chantal (Jella Haase), ktorá sa túži stať slávnou (a hlavne bohatou) influencerkou. Má však len minimum sledovateľov a prakticky nemá o čom natáčať. Spolu s kamarátkou Zeynep (Gizem Emre) však jedného dňa narazí na zvláštne staré zrkadlo.

Po vzore zlej kráľovnej zo Snehulienky sa ho teda Chantal spýta: „Zrkadlo, zrkadlo, povedz mi, kto je najlepší influencer na svete?“ Zrkadlo jej – na jej veľké prekvapenie – odpovie, že práve ona, a aby toho nebolo málo, prenesie obe dámy do sveta rozprávok.

Chantal a Zeynep sa chcú vrátiť do svojho sveta, ale to nebude vôbec jednoduché. Chantal navyše zistí, že rozprávkový svet ponúka mnoho materiálu pre jej Instagram. Sú tu totiž princezné, hlúpi princovia, drak, lietajúci koberec a ďalšie podivnosti, ktoré sa v realite len tak nenájdu. Problém však je, že Chantal nemá prístup na internet a jej mobil sa nebezpečne rýchlo vybíja…

Vo filme si zahrali aj Max von der Groeben, Nora Tschirner, Frederick Lau, Alexandra Maria Lara, Mido Kotaini, Nastassja Kinski či Maria Ehrich. O réžiu a scenár sa postaral Bora Dagtekin, ktorý režíroval všetky predchádzajúce diely Fakjú pán profesor.

A zdá sa, že práve milovníci jeho trilógie sa budú dobre baviť aj tentokrát. Fakjú princezné sa môže oprieť o uletený nápad, fajn obsadenie a – ako inak – humor, ktorý sa evidentne bude niesť v štýle Fakjú pán profesor.

Konfrontácia sveta influencerov a známych rozprávkových motívov je vďačná a tvorcom dáva možnosť sa poriadne komediálne vyblázniť. Snímka by tak mohla byť solídnou oddychovkou, ktorá nám spríjemní záverečné letné dni. Do našich kín zamieri 29. augusta.

CinemArt SK

Tagy:

Dušan Šutarík
Na EMEFKA píšem hlavne o filmoch a seriáloch.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.