Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Štvrtok 19.9.2024
sk
Konštantín
cz
Zita

Obľúbená čerpacia stanica predávala nekvalitné palivo. Slovákom sa ničia autá

Zlyhanie priznala aj samotná sieť.


Na toto si dávaj poriadne veľký pozor. Ako informujú Topky, obľúbená čerpacia stanica predávala nekvalitné palivo, ktoré spôsobuje, že sa Slovákom ničia autá. Chyba nastala na strane sietí čerpacích staníc Slovnaft, ktorá ponúkala kontaminované palivo.

Hlavu majú v smútku vodiči z východu Slovenska. Práve tam sa začali sťažovať viacerí vodiči, ktorí natankovali plyn LPG na pumpách Slovnaft.

„Pozdravujem. Mám takú otázku, tankujem plyn len Slovnaft, mám LPG pol roka, najazdené na LPG cez 10 000 km. Bol som nedávno na servisnej kontrole a teraz posledné dni sa mi stane, že keď pridám prudšie plyn, niekedy mi prepne auto z LPG na benzín, keď potom následne prepnem na LPG, všetko je dobré,“ napísal Milan.

Na problém však narazili aj ďalší. „Netankujte LPG na Slovnafte. Je momentálne kontaminované nejakou vazelínou. Niečo im uniklo do plynu. Zašpiní vám to nádrž, filtre a vyčistenie je drahé,“ ozrejmil Ján. Niektorým sa dokonca auto pokazilo úplne.

Problémom je nekvalitné palivo

Širší kontext priniesol servis LPG Flavia – Artevia, ktorý zároveň aj uviedol problematické čerpacie stanice. „Ak ste tankovali niekde na týchto miestach a máte problém na pohone LPG, tak je to z nekvalitného paliva. Je možné, že toto palivo vám poškodilo LPG komponenty,“ vysvetľujú.

Reagoval aj Slovnaft

K téme sa vyjadril aj samotný Slovnaft, ktorý si je situácie vedomí. Spoločnosť uviedla, že ju táto situácia mrzí a pracuje na riešení. V prípade, že sa zákazníci stretnú s problémami, tak sa môžu obrátiť na zákaznícky servis.

Problém sa vraj netýka celej siete, iba menšieho počtu staníc na východnom Slovensku. Hovorca spoločnosti Slovnaft Anton Molnár uviedol, že zoznam, ktorý sa objavil na internete, nie je presný. Problematický plyn sa vraj nachádza na menšom počte staníc, ako sa v ňom udáva.


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.