Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Štvrtok 19.9.2024
sk
Konštantín
cz
Zita
V spolupráci s TV Joj

Jaro Slávik o ČSMT: Čo by robil, keby nebol v porote, a s kým z účastníkov je stále v kontakte?

Takto hodnotí talent Slovákov.


Meno Jaro Slávik v našich končinách predstavovať nemusíme. Takmer každý ho pozná práve zo šou Česko Slovensko má talent, ktorej súčasťou bude aj v tomto ročníku vysielanom na obrazovkách TV JOJ už od 1. 9.

Čo však Jaro robí v súkromí, s kým zo šou je doteraz v kontakte a ako hodnotí talent Slovákov? To sa dozvieš v nasledujúcich riadkoch.

V Talente ste od úplného začiatku. Viete si predstaviť, že by ste už neboli jeho súčasťou? Čo by ste robili? Robíte také niečo napríklad vo voľnom čase, čo by vás vedelo naplniť?

Momentálne pripravujeme cyklistický pretek v Dubaji. Máme tam fabriku na jeden výživový doplnok a tiež máme jednu firmu na umelú inteligenciu, ktorú kreujeme v Abú Dhabí. Máme sieť a sériu detských festivalov, s ktorými chodíme po Slovensku, čo sú najväčšie detské festivaly. Takže mám sa relatívne čím zabávať, aj okrem toho, že sedím tu a stláčam červený gombík.

Ja si vždy niečo nájdem. Ja som ten typ chlapca, ktorý si nájde tú svoju zábavu. Takže čo by som robil? Neviem, niečo s biznisom, alebo aj nie.

Svet je plný príležitostí. Ľudia majú tendenciu sedieť v kútiku a hovoriť, nikto si ma nevšimne, tak nemám čo robiť. Ale to je úplne naopak. Máte nekonečné množstvo vecí, ktoré môžete robiť, len ich musíte začať robiť. Vidíte, koľko roboty je nespravenej vo svete.

Čo vám dala do života šou Česko Slovensko má talent?

Strašne veľa peňazí. Fakt, oni dobre platia (smiech).

Postretával som mimoriadne výnimočných ľudí. Mal som možnosť zažiť zázraky, keď sa prvýkrát na veľkom pódiu objavili účinkujúci, ako Eva Burešová, ktorá je dnes naša kolegyňa. Prežívali sme s Jakubom všetky jeho trápenia, s tými jeho vzťahmi. Veľa emócií, ktoré boli súčasťou zážitkov a príbehov. Ja som dal veľa Talentu, Talent dal veľa mne. Som rád, že som mohol byť pri tom.

Keď ste spomínali, že ste spoznali množstvo ľudí, tak ste s niekým z účastníkov v kontakte ešte doteraz, alebo z výhercov?

Som a nie som. V latentnom som veľa so všetkými. V zmysle, že mám prehľad, čo robia. V takom bližšom som s Adelou Řezáčovou, s ktorou sme práve dokončili prvý singel a ide teraz do svetovej distribúcie, volá sa Origami. Je to taká výborná tanečná elektronika. Ja už sa z toho hrozne teším, že sa nám podarilo niečo spraviť. Ona mi asi najviac utkvela z minulého roku.

A ako zatiaľ hodnotíte tento ročník? Ako zase vnímate Talent vo všeobecnosti?

Každý z nás sa narodí s nejakou sadou kreatívnych schopností, pretože my ako živočíšny druh sme kreatívni. To, že sa ráno oblečiete, je výsledok kreatívneho procesu.

Keď si urobíte raňajky, vytvárate z ingrediencií pokrm, zohrievate ho, uvažujete nad tým, dochucujete. Aj to je výsledok kreatívneho procesu.

Keď sa maľujete, pozeráte sa do zrkadla, vytvárate obraz postavy, ktorá má styčné body s vašou postavou, s vaším ja, ale vytvárate niečo nové. My sme kreatívny druh.

My sme prežili tak veľa a dobyli planétu kvôli tomu, že sme kreatívni. Jedna z foriem kreativity je umelecká kreativita, ale každý z nás je kreatívny ako tak.

A ako hodnotíte talent Slovákov? Zažili ste aj množstvo zahraničných vystúpení. Stalo sa, že vás možno ohúrili viac? Alebo si myslíte, že sú Slováci viac talentovaní?

Poznám tých Slovákov, ktorí sa nachádzajú vo svete, a my ich nevidíme. Mnoho z tých najtalentovanejších nevidíme, pretože nie sú doma, ale sú v zahraničí. Vystupujú od Moskvy po New York. A viem o nich.

Na Slovensku máme veľa peňazí, aby sa ten talent realizoval. Samozrejme, v pomere veľkosti krajiny. Asi tu nespravíte hollywoodsky veľkofilm, ale dokážete urobiť kvalitné európske kino. Nespravíte to na HBO produkciu a dokážete spraviť domácu produkciu, ktorú si zoberie HBO alebo Netflix. Nenapíšete pravidelne knihu, ktorá môže získavať Nobelovu cenu, ale môžete mať tu autorov, ktorí sú prekladaní do iných európskych jazykov. A nie je málo takých autorov.

Jara Slávika môžeš sledovať už od 1. 9. 2024 na TV JOJ v obľúbenej šou Česko Slovensko má talent


Tagy:

Nikola Kulová
Aktuálne dianie mám pod palcom, novinky tu nájdeš každý deň. Okrem toho sa venujem PR článkom a rozhovorom s inšpiratívnymi ľuďmi.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.