Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Štvrtok 19.9.2024
sk
Konštantín
cz
Zita

Za vstupenku si pýtajú aj viac ako 7 000 eur. Ľudia predávajú lístky na koncert skupiny Oasis za šokujúce sumy

Legendárna skupina ohlásila svoj comeback a ľudia sa opäť vynašli.


Legendárna skupina Oasis len nedávno po dlhých rokoch oznámila svoj comeback. Fanúšikovia sú vo vytržení. Niektorí ľudia však v tomto epickom návrate vidia finančnú príležitosť, ktorej sa už chopili.

Skupina vydala varovanie pred ďalším predajom vstupeniek na svoje comebackové turné po tom, čo sa niektoré z nich dostali do predpredaja za tisíce libier v priebehu niekoľkých minút. Obmedzený počet fanúšikov si mohol kúpiť prvú várku vstupeniek počas trojhodinového obdobia v piatok večer. Krátko na to sa na internete objavili lístky za viac ako 6 000 libier, čo je približne 40-násobok nominálnej hodnoty lístka na státie, píše BBC.

Oasis vyzvali ľudí, aby nepredávali ďalej svoje zakúpené lístky za vyššie ceny na webových stránkach, ktoré nie sú prepojené s ich promotérom, a uviedli, že budú „zrušené“.

„Nielenže existuje šanca, že niektoré z týchto ponúk by mohli byť pokusmi o podvod, ale dokonca aj legitímne lístky by mohli byť zrušené, čím by sa stali neplatnými, ak by sa predávali mimo oficiálnych platforiem na ďalší predaj alebo za vyššiu cenu, ako je ich nominálna hodnota,“ uviedla odborníčka na spotrebiteľské právo Lisa Webbová zo spoločnosti Which? pre BBC News.

Astronomické sumy za lístky

Krátko po začatí piatkového predpredaja sa na webových stránkach pre ďalší predaj, ako sú StubHub a Viagogo, objavili ponuky vstupeniek. Na koncert skupiny Oasis na štadióne Wembley v Londýne 26. júla si ľudia pýtali 6 000 libier (čo je v prepočte viac ako 7 000 eur).

Od 916 do 4 519 libier si pýtali za koncert na Principality Stadium v Cardiffe 4. júla. Viac ako 4 000 libier za lístky na státie žiadali na štadióne Murrayfield v Edinburghu 12. augusta. Pred predpredajom organizátori uviedli, že lístky na státie budú stáť približne 150 libier, zatiaľ čo štandardné lístky na sedenie sa pohybujú od 73 do približne 205 libier (od cca 86 do 243 eur). Očakáva sa, že na 17 koncertov pod holým nebom v Spojenom kráľovstve a Írsku v lete budúceho roka bude k dispozícii približne 1,4 milióna vstupeniek.

Profimedia

Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.