Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Štvrtok 19.9.2024
sk
Konštantín
cz
Zita

Najväčšie herné fiasko dekády? Roky vyvíjaný titul vypnú po dvoch týždňoch. Nikto ho nehral

Počet hráčov: 0.


Herný svet práve sleduje jeden z najkatastrofálnejších launchov v histórii. Multiplayerová strieľačka Concord bola vydaná 23. augusta a už jej zvoní umieračik – Sony oznámila, že servery Concordu vypne 6. septembra. Titul vyvíjaný osem rokov, ktorý mal byť konkurenciou pre hry ako Overwatch, Valorant či Deadlock, si tak požil úbohé dva týždne.

Je to zlá hra?

Concord je typický hero shooter, ktorého mechaniky sa podobajú vyššie spomínaným titulom. Avšak fungujú horšie. Titul vytvorilo americké štúdio Firewalk Studios (ako svoju prvotinu) a vydavateľom je Sony Interactive Entertainment.

V stručnosti sa dá povedať, že Concord je dosť o ničom. Dôkazom toho sú zmiešané až negatívne recenzie v médiách. Recenzenti síce vyzdvihovali niektoré prvky a nápady, vo všeobecnosti ale titul považovali za neuspokojivý a nudný. PC Gamer v recenzii nazval hru pomalou, jej mapy označil za nezaujímavé. Podľa herného webu je to zastaraný titul, ktorý sa nikomu nedá odporučiť.

Kritikou nešetrili ani hráči. Tým sa nepáčil predovšetkým dizajn postáv. Hrdinov jednoducho považovali za veľmi škaredých, čo je dosť veľký problém pri titule, ktorý je okolo nich vystavaný.

Concord sa predával za 40 €. Možno aj to je súčasťou problému. Hráči si zvykli, že hry v tomto žánri väčšinou fungujú s free to play modelom, a takáto cenovka sa im zdala neopodstatnená.

Nikto to nehral

Open beta Concordu mala mizerný počet hráčov. Nič sa nezmenilo ani po vydaní finálnej verzie, ktorá si hneď po vydaní držiavala maximá okolo žalostných 700 hráčov. Niekto si povie, že to nie je veľký problém, veď je to dostatočný počet hráčov na to, aby si spolu zahrali. Omyl. Pre multiplayerové hry je životne dôležité udržiavať si početnú hráčsku základňu.

Hero shooter Concord je úplná katastrofa. Titul nedokázal prilákať dostatok hráčov a preto Sony vypne jeho servery už po dvoch týždňoch.
Sony Interactive Entertainment

Pokiaľ totiž nie je dosť hráčov online, vyhľadávanie hry môže trvať aj niekoľko minút. Pokiaľ to trvá tak dlho, hráči sú znechutení, prestanú sa vôbec snažiť a prejdú k inému titulu. Tým pádom titul prišiel o ďalšieho hráča, čím sa vyhľadávanie hry pre ostatných opäť predlžuje, čo komunitu hráčov danej hry neodvratne ženie k úplnému zániku.

Je normálne, ak sa to stane hre, ktorá bola vydaná pred rokmi. Nie je to normálne, ak sa to stane niekoľko dní po vydaní.

Presne to je prípad Concordu. Hráči sa sťažovali, že pripojiť sa do hry trvá príliš dlho, a keď sa im konečne podarilo sa pripojiť, zistili, že hrajú s hráčmi z iného kontinentu. Mali vysoký ping a zážitok z hry tak nestál za nič.

Čo bude ďalej?

Sony stiahlo Concord z predaja a 6. septembra vypne jeho servery. Tým pár nešťastníkom, ktorí si hru kúpili, vráti peniaze. Vydavateľ to však s osem rokov vyvíjaným titulom, do ktorého investoval nemalé peniaze, nechystá vzdať.

Podľa vyhlásenia Sony bude „skúmať rôzne možnosti, vrátane tých, ktoré by umožnili hre osloviť hráčov vhodnejším spôsobom.“ V preklade to znamená to, že Concord zrejme čaká obrovská prerábka a raz sa možno vráti ako free to play titul.


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.