Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Štvrtok 19.9.2024
sk
Konštantín
cz
Zita

Ako si správne napísať životopis? Vďaka týmto pár tipom rozhodne nezapadne!

Video s užitočnými radami sa stalo virálom.


Nájsť si prácu, kde sa človek bude cítiť dobre, bude robiť to, čo ho baví, a zároveň bude dobre ohodnotený, vôbec nie je nerealistický cieľ. Kritickým predpokladom je schopnosť zaujať firmu a presvedčiť ju, že ty si ten správny človek na túto pozíciu. Dobre napísaný životopis ti v tomto bode nesmierne pomôže.

Čo však robí životopis dobrým? Mladá Angličanka Cerys Gardiner natočila video, v ktorom sa s ľuďmi podelila o pár trikov. Údajne len jedna drobná zmena spôsobila to, že dostala deväť pozvaní na pohovor za dva týždne.

Pár drobných zmien

Video, ktoré Cerys nahrala na TikTok, sa stalo virálom. Ľudia zrejme rady ocenili. Čerstvá manažérka marketingu začína tým, že pri mene má uvedený titul, čo je hneď nasledované klikateľnými odkazmi na jej mail a ďalšie komunikačné kanály.

Cerys následne v životopise píše, čo hľadá. Túto časť má zmysel prispôsobiť konkrétnemu miestu a firme, do ktorej životopis posielaš – ak sa teda uchádzaš o prácu vo firme, ktorá pracuje s najmodernejšími technológiami, musíš uviesť, že by si chcel robiť s najmodernejšími technológiami, máš záujem o inovácie a ich implementáciu v praxi.

Cerys ďalej v životopise predstavuje svoje najdôležitejšie zručnosti. Opäť ide o výber, ktorý by mal zodpovedať danej pozícii. Následne uvádza pracovné skúsenosti. Cerys pripomína, že nestačí uviesť firmu a pozíciu, pretože mnohé pozície dnes majú bizarné a nezrozumiteľné názvy. V takom prípade treba pár slovami vysvetliť, čomu konkrétne sa človek venoval.

Odporúčame prečítať:

Povodne sa blížia: Na týchto miestach Slovenska naprší najviac. Kedy to bude najhoršie?

Eso v rukáve

Za úplne najdôležitejší bod však mladá Angličanka považuje toto: pokiaľ máš v kolónke vzdelanie uvedené roky štúdia, okamžite ich odstráň. Prečo je to dobré? Firmy jednoducho nemajú rady čerstvých absolventov.

V tomto prípade podľa Cerys platí, že menej je niekedy viac. Pokiaľ firma nevie, že si čerstvý alebo nedávny absolvent, ale inak sa im tvoj profil pozdáva, výrazne to zvyšuje šancu, že si ťa zavolá na pohovor.

Napísať dobrý životopis, ktorý zaujme a uspeje, nemusí byť také jednoduché. Tu je niekoľko trikov, ktoré ti s tým pomôžu!
Shutterstock

Marketérka sa o tom presvedčila na vlastnej koži. Tvrdí, že keď si odstránila zo životopisu roky štúdia, tak jej zrazu za dva týždne prišlo deväť pozvaní na pohovory a v štyroch prípadoch úspešne prešla výberovým konaním.


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.