Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Štvrtok 19.9.2024
sk
Konštantín
cz
Zita

S nimi by ste sa nechceli dostať do konfliktu. Toto sú najnebezpečnejšie ženské gangy sveta

Aktívne sa zapájajú do viacerých kriminálnych činností.


S nimi by ste sa dozaista nechceli dostať do konfliktu. Najnebezpečnejšie ženské gangy sveta predstavujú skupiny, ktoré fungujú v tieni zákona a zároveň si dokážu vybojovať rešpekt aj medzi tými najskúsenejšími kriminálnikmi. Tieto organizované skupiny žien, často podceňované a stereotypizované, v skutočnosti predstavujú obávaných protivníkov.

Mnohé z nich sa dokázali prepracovať až na vrchol podsvetia, či už prostredníctvom obchodu s drogami, násilných útokov alebo pašovania. Je fascinujúce, že ženské gangy sa nezameriavajú len na malé zločiny. Vo veľkej miere sa zapájajú aj do medzinárodnej kriminality a ovládajú celé siete nelegálnych činností. Niektoré z gangov využívajú skutočne sofistikované techniky, aby si zabezpečili nepretržitý tok financií.

Iné gangy sa zas spoliehajú na brutálne metódy, čím získavajú rešpekt a strach aj medzi svojimi protivníkmi. Gangy z Južnej Ameriky, Ázie či Afriky fungujú v prostrediach, kde sú pravidlá iné a kde sa moc meria inak než len fyzickou silou. Tu majú hlavné slovo taktiky, vernosť a prežitie v nemilosrdných podmienkach.

V histórii kriminálneho sveta zanechali ženské gangy nezmazateľnú stopu a svojimi skutkami potvrdzujú, že moc a krutosť nemajú rodové hranice. Prechádzanie medzi zákonom a chaosom sa stalo ich spôsobom života, čím si vybudovali nezameniteľnú reputáciu. Práve tieto ženské gangy si dokázali získať uznanie strachu a moci aj medzi konkurenčnými organizáciami s množstvom mužských členov.

Profimedia

The Black Widow Gang dokázali na poistkách získať stovky miliónov pesos

The Black Widow Gang, známe tiež aj ako Čierne vdovy z Kolumbie, predstavovali organizovanú kriminálnu skupinu prevažne žien, ktoré fungovali v rokoch 2008 až 2011. V minulosti po ich členkách pátrali policajné zložky z obzvlášť závažného prípadu usmrtenia troch mužov. Ich taktika zahŕňala manipuláciu mužov, ktorých najprv zviedli, presvedčili k uzavretiu životných poistiek a následne zavraždili.

Stál na čele neslávne známej mafie Cosa Nostra. Povráva sa, že Giuseppe Calò zavraždil stovky ľudí

Mohlo by ťa zaujímať:

Stál na čele neslávne známej mafie Cosa Nostra. Povráva sa, že Giuseppe Calò zavraždil stovky ľudí

Týmto spôsobom si získavali obrovské sumy financií. Skupina mala na svedomí viacero obetí, pričom ich metódy sa vyznačovali brutalitou a premyslenosťou. Každá členka mala špecifickú úlohu, od vraždenia až po získavanie právnej podpory a spravovanie finančných záležitostí. Zločineckú skupinu zloženú prevažne zo žien viedli Sandra Giraldo a Emilsen Yulima Nataly Rojas.

Profimedia

Ženskú odnož Sureños údajne viedla násilná Simona Manzanares

Sureños, tiež známi ako Southern United Raza, Sur 13 alebo Sureños X3, sú skupiny voľne pridružených hispánskych gangov, ktoré vzdávajú hold mexickej mafii. Za ich pôvodné pôsobisko sa považuje južná Kalifornia, no rozšírili sa po celej USA, a aj do niektorých častí Mexika. Vodkyňou jednej odnože žien tohto gangu je Simona Manzanares, ktorá je sama zapojená do niekoľkých závažných zločinov.

Pod jej vedením sa gang zapájal do rôznych kriminálnych činností, vrátane obchodu s drogami, vlámaní do domov a áut a tiež organizácie násilných iniciácií nových členov. Manzanares bola známa aj tým, že verbovala nové členky do gangu a učila ich násilné praktiky, ktoré zahrňovali tzv. „jump in” – rituál bitia nováčikov. Týmto činom porušila zákon a dlhšiu dobu po nej pátrali viaceré policajné zložky.

Profimedia

The Latin Queens je ženskou vetvou obávaného gangu Latin Kings

Pôvodne mužský gang Latin Kings začal prijímať do svojich radov aj ženy. Vznikla tak určitá odnož gangu, ktorá sa pomenovala „The Latin Queens“, ktorú viedli Latin Queen Melody – Erika Jaramillo, neskôr aj Mariah Oliver. Vodkyne gangu prijímali do danej odnože rôzne ženy, ktoré sa museli preukázať hodnotami, ako je sebaúcta, nezávislosť, podpora rodiny, etnická identita a sebaposilnenie.

Určite si prečítaj:

„Trápne, grc, katastrofa“. Diváci skritizovali vystúpenie známej slovenskej skupiny v televízii

Sociológovia skúmaním gangu zistili, že ženy v tejto skupine sa zameriavajú na ochranu svojho súkromného priestoru a starostlivosť o telo. Latin Queens pomáhajú legitimizovať svoju organizáciu a aj The Latin Kings aj prostredníctvom vládnych programov. V Španielsku dokonca uznali ich organizáciu ako Kultúrnu asociáciu Latin Kings.

Profimedia

Ázijský gang South Side Scissors bol zapletený do viacerých kriminálnych prípadov

Southside Scissors je ženský ázijský gang, ktorý pôsobil najmä v Kalifornii, pričom členky tohto gangu sa zapájali do viacerých násilných aktivít. Spolupracovali aj s inými gangmi, ako napríklad Cheap Boys, ktorým významne napomohli pri vojnách gangov s Nip Family. Aktívne sa zúčastňovali na rôznych prestrelkách medzi viacerými vietnamskými gangmi.

Medzi najvýznamnejšie členky tohto zoskupenia patrila Chynna Vu, ktorá ďalšie členky viedla do viacerých vojen medzi gangmi. Skupina vznikla najmä z dôvodu reakcie na marginalizáciu a nedostatok príležitostí pre mladé ženy. Tento fakt ich viedol priamo do zapojenia do sveta zločinu a násilia. Pre tieto ženy sa členstvo v gangu stalo útočiskom a spôsobom, ako sa brániť voči nepriateľom v ich komunite.

Profimedia

Ženská vetva nacistického gangu – The Aryan Sisterhood

Ako už zo samotného názvu plynie, ide o gang, ktorý je odnožou známejšieho a väčšieho gangu The Aryan Brotherhood. Ich pôsobisko sa rozprestiera po celých Spojených štátoch amerických, no prevažne vo väzniciach, kde sídli najviac členov. The Aryan Sisterhood propaguje ideológiu rasovej nadradenosti a extrémnej nenávisti voči iným ako bielym komunitám.

Tento gang sa aktívne zapája do organizovaného zločinu, vrátane obchodovania s drogami, vydierania a krádeží identity, čo im pomáha financovať aktivity a obstarávať zbrane. Ich hlavnou cieľovou skupinou sú mladé ženy, ktoré sa ľahko poddajú manipulácii, pričom im sľubujú podporu a posilnenie postavenia, no v skutočnosti ich vťahujú do sveta násilia a nenávisti.

Profimedia

Martin Krug
Primárne sa venujem tvorbe článkov na tému Marvel a Marvel Cinematic Universe (MCU). Cudzie mi však nie sú ani témy, ktoré spadajú do fantasy pop-kultúry, od najrôznejších kníh, cez vybrané komiksy, až po samotné filmové a seriálové projekty. Denne prispievam k tuzemskému Marvel spravodajstvu prostredníctvom sociálnych sietí.
Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.