Tlačidlo na zatvorenie okna potvrdenia platby
Tvoje predplatné bolo aktivované
Štvrtok 19.9.2024
sk
Konštantín
cz
Zita

Máš pred sebou dlhý let? Vyvaruj sa týchto častých chýb a uži si bezproblémovú cestu

Ľudia zvyknú v spojitosti s dlhými letmi robiť tieto chyby.


Dlhé sedenie v lietadle nie je určite vysoko na tvojom zozname priorít, no do niektorých destinácií sa jednoducho rýchlejšie nedostaneš. Každú cestu si však môžeš spríjemniť.

„Diaľkový let môže byť skľučujúci a stresujúci,“ uviedol expert zo spoločnosti Tripadvisor pre HuffPost Casey Brogan. Odborníci prezradili, ako si spríjemniť diaľkové lety a vyhnúť sa častým chybám.

Pohodlné oblečenie

„Najčastejšou chybou, ktorú ľudia robia na diaľkových letoch, je nesprávne oblečenie,“ povedal Phil Dengler, spoluzakladateľ spoločnosti The Vacationer. „Keďže budete sedieť na tom istom sedadle šesť alebo viac hodín, je nevyhnutné, aby ste sa cítili čo najpohodlnejšie.“ Vyhni sa ťažkému a obmedzujúcemu oblečeniu a namiesto toho zvoľ mäkké tkaniny a elastické odevy pre maximálne pohodlie a komfort. Nosenie vrstiev je užitočné pri meniacich sa teplotách v kabíne.

Výber sedadla

Výber sedadla môže výrazne ovplyvniť kvalitu tvojho zážitku z letu. Ak chceš stráviť pokojnejšie chvíle, zváž výber sedadla, ktoré sa nenachádza v oblasti s vysokým pohybom pasažierov. „Sedieť v blízkosti toalety môže znieť pohodlne, ale nikdy nie je zábavné sedieť v tom rade, keď sa pred toaletou tvorí rad,“ povedal Paul Jacobs, generálny riaditeľ a viceprezident spoločnosti Kayak North America. „Posaďte sa ďalej a využite prechádzku na pretiahnutie,“ radí.

Konflikt v lietadle
Shutterstock

Potreby na spanie

„Ak plánujete spať, mali by ste si so sebou vziať kvalitné štuple do uší alebo slúchadlá s potlačením hluku,“ povedal Dengler. Ďalej odporúča masku na oči a dobrý cestovný vankúš.

Snaž sa spať, keď je v cieľovej destinácii noc, a nie v mieste, kde sa aktuálne nachádzaš. Ak plánujš spať počas letu, vyhni sa kofeínu a skús sa pred nástupom do lietadla prejsť po letisku, aby si sa unavil. Nemusíš si brať so sebou zbytočné veci, ale aspoň základne veci, ktoré ti spríjemnia spánok a pobyt na palube.

Mohlo by ťa zaujímať:

18 prípadov, kedy ťa kreativita letísk dostane do kolien

Program počas letu

„Pred letom si stiahnite filmy, hudbu alebo podcasty do svojich zariadení. Pred cestou sa uistite, že sú plne nabité, aby ste mali zaručené možnosti zábavy,“ povedal Brogan. „Počas diaľkového letu by ste mali mať vždy čo robiť,“ hovorí Dengler. „Niekedy to môže byť spánok, ale odporúčam mať vždy prístup k zábave.“

Shutterstock

Dostatok jedla

Ak nesedíš v biznis triede, nemáš zaručený veľký výber jedál a občerstvenia, takže ak si náročný, najlepšie je najesť sa tesne pred letom alebo si pripraviť vlastné jedlo. „Na diaľkové lety si vždy nosím vlastné občerstvenie a nikdy som to neoľutoval,“ povedal Dengler. „Možnosti stravovania môžu byť obmedzené, takže to zaručuje, že budem môcť jesť, čo chcem a kedy chcem.“

Starostlivosť o seba

Počas dlhého letu sa môžeš cítiť ako v nejakej alternatívnej realite, kde čas a pravidlá neplatia, ale aj tak je dôležité starať sa o seba a svoje telo, keď môžeš. „Každých pár hodín sa prechádzajte a pretiahnite,“ povedal Brogan. „Vaše nohy sa vám po príchode poďakujú!“ Nezabúdaj na hydratáciu a užívanie všetkých vitamínov a liekov, ktoré sú súčasťou tvojej dennej rutiny. Počas cesty sa budeš cítiť oveľa lepšie.


Tagy:

Najčítanejšie
Podobné

Vitaj na stránke EMEFKA

Posúvaj prostom doľava alebo doprava a objav viac

Práve sa deje

Klikni a uvidíš aké máme novinky

Domov
TOP
Trending
PREMIUM
Emefka Daily logo
Nový spravodajský web
Práve sa deje

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM. Skopíruj špeciálny odkaz a zdieľaj obsah so svojimi kamošmi.

Kopírovať odkaz

Odkaz bol skopírovaný

Odomknúť článok

kamošovi

Táto funkcia je dostupná iba členom Emefka PREMIUM, prihlás sa do svojho konta. Ak členom nie si, využi túto možnosť a zakúp si predplatné.

Zakúpiť Zakúpiť

Blahoželáme, máš prémiových kamošov!

Tento obsah je štandardne platený, no tvoj kamoš je členom Emefka PREMIUM a obsah ti odomkol. Stačí zadať tvoju emailovú adresu.